Dag 15: Mitt bästa gunnorp-minne

Ja, jag har varit extremt oaktiv den senaste veckan.. alldeles för mycket ångest över skolan, det gamla vanliga typ. Men från och med imorgon är jag antagligen hyfsat fri ett tag, woho! Okej, men nu till ämnet. Jag skulle nog säga att mitt bästa gunnorp-minne är ett från lägret sommaren 2010. Våra ledare hade sagt varje kväll, att nej, nu ska vi gå och lägga oss, vi ska ju upp och springa imorgon! Men, tja, så mycket springande blev det inte. Så en morgon bestämde vi oss för att lura dem; att komma joggandes alldeles svettiga från ett helt annat håll när dom kom och väckte oss på morgonen. Jag var inte sådär jättepå den här idén först, jag är vääldigt morgontrött, men sen när vi väl skulle göra det kände jag att jag helt enkelt inte kunde missa det. Och det gjorde jag rätt i! Vi gick upp, tidigare än alla andra, satte på oss joggingkläder, hällde lite vatten på oss och gick och gömde oss bakom en mur. Och så joggade vi fram, i en liten grupp, precis när de höll på och väcka de andra. Deras miner var helt oförglömliga och dom undrade till och med om vi hade varit ut och joggat på riktigt, haha. Det är bland det roligaste jag haft på gunnorp och något jag alltid kommer kunna ha roligt åt!

Dag 15: Mitt bästa gunnorp-minne

Hej igen :)
Håller på för fullt att kolla upp boende i göteborg, får se hur det blir nu, hoppas allt löser sig och att bitarna faller på plats :D Håkan in my heart!
Till ämnet, jag har sett att de flesta har valt ett helt läger, och jag tänkte vara lite annorlunda och välja en specifik stund från i höstas :) Det finns så himla mycket andra underbara minnen men detta var det första jag kom att tänka på :)
När vi red ut på allhelgona så kom vi till en liten mysig "grusväg" med fält på båda sidorna, och självklart var det dags för galopp. Jag tänkte oh shit, jag kommer ju flyga av! Men cynd var en pärla, han bockade en gång i början tror jag, sen satte han fart och herregud vad han sprang! Jag hörde ingenting stod bara där och kände min underbara häst springa för allt vad han var värd :) Jag ville aldrig att det skulle ta slut! När det väl gjorde det visade att vi hade faktiskt sprungit ifrån Tickelinn (duktig Cynd :)) och att julia hade ramlat av i vattnet x) inte så trevligt kanske ^^ Men det var iaf ett av tusentals gunnorp-minnen :)
Hade inte riktigt en bild på just det minnet, men här är iaf Cynd när det är lite fart i honom :)
Godnatt :)

Tråk inlägg...

Nu lägger jag in ytterligare ett inlägg, bara för att mitt liv är så händelsrikt... NOT xP Iallafall, slutade halv 4 efter en dag som gjort mig sjukt frustrerad! Blev så arg på engelskan -.- Sabbade hela min dag, TILLS jag kom ut till Selma som blev glad så fort hon hörde mig, jag så fort jag såg henne :D Vi gosade massor och tog sedan en sväng ut i mörkret. Hon var jätteduktig min lilla tönt :) Börjar äntligen gå framåt igen, överlycklig! Nu sitter jag här och bloggar fast att jag borde skriva engelska och läsa fysik... inte pigg på det. Ska se på Chuck istället, mycket roligare! ;) Jag är så skötsam och ansvarsam, dadidadidaah... x)
Kommer lite bilder på Selma från vår uteritt igår (första på länge, då hon inte velat gå framåt ute ett tag... Gick bäst, sånär som på en rejäl tvärnit i galoppen xD)
Hasta la pasta och NattiNatti i guess;)



Digga manen;)

Titta Felicia, Selma har visst hals!!!:)

Världens goaste Nassegris<33


hjärtaaa



Hade lite för mycket tid över, så har knåpat ihop ett litet filmklipp på Spisan, puss på henne.
Nu ska jag satsa på att bli frisk, puss

Dag 15. Mitt bästa Gunnorp-minne

Först och främst måste jag bara få sätta en glad smiley på att Slugo har skaffat både Facebook och börjat skriva här på bloggen, det gillas starkt! :D

Men så var turen kommen till mig att berätta om mitt bästa Gunnorp-minne då.. Hm, det är svårt att välja ut bara ett då listan på alternativ kan göras lång :) Men jag gör som Slugo och väljer två läger, mitt allra första och mitt första med dom här brudarna här på bloggen. Jag valde mitt första av den anledningen att det var då jag fick komma till Gunnorp för första gången och det är något jag varken ångrar eller glömmer. Jag hade så underbart kul det lägret och lärde känna så mycket fint folk, sedan hade man ju fina Tickelinn också! När det sedan var dax att åka hem grät jag som bara den, jag ville inte lämna allt och alla. Jag visste ju inte säkert om jag skulle komma tillbaka nästa år igen, men nu vet jag ju att jag gör det :D Ett toppen, toppen, toppen läger alltså! :D Det andra lägret då jag möte tjejorna här på bloggen var också ett fantastiskt läger, just av den anledningen att jag fick lära känna dessa underbara vänner. Jag kände bara Felicia och Nike sedan innan men vi lärde snabbt känna varandra allihop och snart satt vi intryckta i Jennys och Slugos lilla två-manna rum och snackade och skarttade om allt möjligt, hahah :) Ett awesooome läger! :D 

För tillfället ska jag försöka dränka min redan trötta hjärna med lite skolarbete, får väl se hur det går :)


I'm in love

dehär är ju bara för snyggt ! :o BIKBOK

Dag 15 : Mitt bästa Gunnorp-minne

Hejhej IGEN!
Jag har ju faktiskt bara varit på två läger och båda har varit underbara och har haffat åt mig MASSOR med minnen!
Helt sjukt svårt att välja mellan dom faktsikt så jag kan säga lite olika ? om det är okej? ;)
I sommras fick jag massor med nya helt underbara kompisar! Jag och Louize hade jätte roligt och vårat bondesätt att dricka cola :D haha ingen fattar men aja.. haha och alla sena nätter som vi bara satt & snacka med massor roliga tjejor in vårt lilla rum! Saknar det alldeles för mycket!
Men jag har ju faktiskt varit på två läger och allahelgona va helt sjukt galet roligt! Då bodde jag med dessa fina tjejor! Våra kvällar med te , godis massa läsk m.m , våra underbara uteritter med massor galopp och en hel del bockande och ofrivillga avsittningar.. hahaha!
Det går verkligen inte att välja mellan alla minnen ♥
Men hoppas det duger med detta !? :)
PUSS

DAG 15: Mitt bästa gunnorp-minne

Åh, jag har så många fina gunnorp minnen.. svårt att välja ut ett. Men jag tar bara något då av alla fina!

Mitt första läger med ARRAC, åh jag hade gått och velat ha honom flera läger innan, men det var alltid någon annan som hade haft honom förrut som ville ha honom. Men sommaren 2009 ville jag först ha Epoza, men det var en till som ville ha henne, så jag tänkte att "nä nu ska jag testa arrac". Sagt och gjort, jag behövde inte byta en endaste gång på provridningen och gud vad jag tyckte om honom. Han kommer alltid vara den bästa gunnorp-ponnyn i mina ögon! Hade honom på allhelgona samma år (2009) och skulle fått han i somras om jag hade vart lite kortare, de andra på lägret vart större och nån annan kunde haft chila. Haha, men han är bäst!
Detta lägret träffade jag också sarah, nike, julia och felicia! :D Linda, Elin och Slugo kände jag sen läger innan och ja, Maja är ju min syster. Haha, men detta lägret var verkligen hur bra som helst! Som alla andra läger på världens bästa ställe, GUNNORP






jag älskar dig min fina arrac, hundra gånger till pluto och tillbaka igen.



Häääärligt Slugo!

Hejhej igen !
är det bara jag som tycker att man ser allmänt skabbig ut i webcam?


Ligger hemma , vet inte om jag är magsjuk.. mår illa och har ont i magen så skulle nog chansa på det!
Men jag måste säga att jag är vääääldigt stolt över slugo! Som för några dagar sen VÄGRADE att skaffa fb!
Igår så kollade jag runt lite och plötsligt på sidan där ni vet så såg jag något .. Det stod Jennifer Slugo Olsen !
Blev ganska så chockad faktiskt! :o hahaha , men det är bra för då har vi ännu en skrivare är på bloggen!
Imorgon har vi studiedag och hoppas verkligen jag är frisk då!
För då ger jag mig av till stallet och kanske är med jennifer ! :) götth!
Ska snart även skriva dagens inlägg!
PUSS

Dag 15: Mitt bästa Gunnorp-minne

Wiihuuu! Nu har jag kommit igång på allvar! Redan andra inlägget, på samma dag också *stolt*. Dagens är ju bästa Gunnorp-minnet, men efter alla underbara läger jag har varit på på Gunnorp har jag samlat på mig en hel del minnen:) Jag kan inte välja bara ett minne så jag bryter lite mot rubriken. Jag väljer ett läger istället! Och det blir definitivt Alla Helgona lägret 2009, för att det hände så sjukt mycket kul! Bl.a. kom vi på lite roliga namn åt hästarna, vi hade ovanliga konversationer under stalltjänsten och så fick vi även två nya vänner... Två små kaniner, som jag vet att Linda blev väldigt kär i x) Nejmen det lägret har gett mig minnen för livet, jag tackar alla för det:D 

Kaninerna :D


hemma och sjuk

Som rubriken säger är jag sjuk och hemma idag, inte bra alls då jag skulle gjort ett gymnasiebesök på mtu idag på linjen foto. damp. Men är sjuk och det är inte så mycket att göra åt, så förvänta er en hel del bloggning idag, eller om jag orkar. Nu ska jag kolla om första och andra harrypotter filmerna finns på yt. Ha det bra

Slugo is in DA house!


Well, well... Äntligen har jag tjuvat till mig en plats på bloggen ;) Slugo var det här ja... Tänkte skriva om mig själv, ego som jag är;) Vet inte var jag ska börja? Hmm... Är ett aprilskämt, snart 17 bast (svårt att tro jag vet xP). Mitt liv är väldigt okomplicerat... Går i skola på dagarna, är hos min egna fjordhäst, Selma, efter skolan, sen degar jag vid TV:n... Gör läxorna när jag orkar xD När jag får tid umgås jag med pojkvännen, och hittar jag en dator kanske jag sätter ner ändan vid den en stund. Som sagt ointressant liv, men själv är jag en glad, lat, cool person som har lite säregen humor... Samtidigt är jag en sådan person som alla älskar ELLER hatar xP och ÄLSKAR verkligen att läsa, speciellt fantasy böcker;) 
Om jag ska sammanfatta lite kort: Mitt liv är min högt älskade häst. Gör allt för hennes välbefinnande :)

Aja, får duga för denna gång, Hasta la pasta så länge! ;)


Dag 14 : Något jag vill ha

Okej, låt mig drömma lite nu, för detta är ganska så väldigt osannoligt..... men. Jag vill ha en zebra, seriöst hur coolt?!
Tänk att ha en alldeles egen randig superfin zebra, sen skulle jag rida in den själv och efter några år skulle vi börja tävla dressyr. Åhh..jag dör.

Oh baby I wish you were here

Hejhej!
Nu ska jag snart hoppa in i duschen för att göra mig lite fräsch ( hur dt nu stavas?) tills imorn då det är skola..
Jag orkar inte det just nu , men vi har ju som tur studiedag på tisdag (y''
Idag va jag på ikano/IKEA men mamma och syster. Köpte lite smått och gott till rummet och fick även med mig ett par nya svarta jeans med mig hem. Riktigt götth , mina förra jeans har helt förstörts , bajs ! Dom tappade färgen och töjdes jätte mke. GILLAS INTE!
Men nu ska jag ta nya tag med mina nya och sluta skriva , för nu ska jag kasta mig in i duschen!
PUSS

Dag 14: något jag vill ha (del 2)

Jaa, la ihop en liten önskelista som jag antar passar in i dagens ämne också :)
Jag vill också kunna se lite professionell på gunnorp i sommar!
Puss puss :)

Dag 14: något jag vill ha

Jag vill ha en hel massa saker, pengar, kläder, macbook, iphone osv.. Men det jag allra helst vill ha är en medryttarhäst! Jag blir galen av att sitta här hemma i min ensamhet och beundra mina vänners fina bilder på sina små sötnosar! Nu måste jag på riktigt ta tag i det och så får vi se vad som händer :)
I helgen har vi haft besök av en hel drös underbara hundar, och en till valp är också något som jag väldigt gärna vill ha, till sommaren :)
nu ska jag titta på ponnyakuten! Ha det bra :)

Dag 14 : Något jag vill ha

Hej alla gullungar där ute , hoppas ni har det bra!? det har jag iaf just nu (a' haha , jag har ganska tråkigt just nu faktiskt..
Men nu ska jag skriva om dagens inlägg..
Det finns mycket jag vill ha så kan skriva en liten lista ! Ska försöka att inte skriva så mycket!
  • Nu när jag har kommit över Tova en del så har jag faktiskt kollat på en del kaniner. Har hittat massor med söta och det ska nog bli en om någon eller några veckor.
  • Jag vill ha vår så man kan rida normalt igen. Nu är det halt , hård snö och alldeles för kallt tycker jag..
  • Jag vill ha sommar så vi kan åka till gunnorp och ha det bäst!
  • En häst såklart , det är väl det alla hästtjejor drömmer om?
Tror det räcker där , pussss!

Söndag

Ni 30 unika besökare som titta in igår och alla ni nya, ta och kommentera lite om vad ni vill läsa om!
Japp, skulle vara urbra om ni ville ge lite tips om vad vi ska skriva om, eller det tycker jag iallafall, haha. Kan vara allt från bloggtips, frågor, outfits, hiss/diss osv osv. Vad som helst!
Ha det fint

DAG 14: Något jag vill ha

Något jag vill ha, hm det finns mycket.
Jag vill ha sommar och ridläger på gunnorp
Jag vill ha en Iphone
Jag vill ha en egen häst, typ spisan
Jag vill ha massor av pengar
Jag vill ha massor av MVG'n i betyg

Haha, ja det finns en hel del som jag vill ha..
Nu på morgonkvisten har jag varit duktig och skrivit klart mitt retorik tal tills på onsdag, måste nog plugga lite no med. Bajs. Men imorgon ska jag på "prova på dag" på ett gymnasie. MTU, med inriktning foto. ahhh jag är nervös.. vill inte gå själv. Jaja, jag överlever.
Ha det fint


ny signatur (y) av min syster jenny , tack!

Hejhej , nu ska jag snart sova men tänkte lägga in lite innan!
Ligger i sängen med mammas älskade dator och dunkar musik i öronen!
Måste säga att jag har världens bästa spotify lista! :D massa blandat!
padapapapaaa I'm love in it , här har ni den ♥
bra musik
haha men puss på er iaf!
tyckte den va lite cool , pappa som tagit (y) haha

Dag 13: det värsta som finns i hela världen

Alla har skrivit så himla hemska saker så man blir ju bara deprimerad :( Tänker skriva lite saker som jag mer blir irriterad på ^^

När folk sär skriver uppen bart i hop skrivna ord (jobbigt eller hur?!)
Folk som är uppkäftiga
När man springer till tåget och hinner fram precis för att se dörrarna stängas framför näsan på en
När biljetter är slutsålda
När folk blir arga på sina hästar när det inte är hästarnas fel

Jag känner att jag inte orkar fundera mera, puss och godnatt :)


Jag har världens finaste häst och vän

Jag älskar dig ♥
Och måste bara säga att busan va väldigt söt idag :*

Dag 13. Det värsta som finns i hela världen

Hejhej :) Nu är jag hemma efter en dag i stallet, men inte där jag är i vanliga fall, utan i ett litet privatstall. Jag var där och provred lite, vem vet kanske blir medryttare en vacker dag :) Hur som helst gick väl själva ridningen si sådär, fort gick det i alla fall hahah. Nog snackat om detta och nu till dagens inlägg:

Det finns så otroligt mycket som man inte vill ska hända eller ska ha hänt och att välja ut det värsta är svårt. Tycker de som nämnts tidigare är såndant som jag också skulle säga. Men som sagt är väl förlusten av någon väldigt hemskt, kanske ett djur, en släkting eller någon annan man tycker om/känner. Usch, det är så hemskt och man bara gråter och gråter och allt känns yber sorligt :( Det är som om något går sönder, en pusselbit fattas för att man ska kunna bli hel igen. Nej, nu känner jag att jag slingarar in på något annat och snackar fina ord, heheh.

Nej, nu ska jag (to det eller ej) försöka knåpa ihop en liten början till min engelska uppsats till på måndag. Har inte skrivit ett endaste ord vilket betyder att jag faktiskt får lov att offra lite av min lördagskväll åt den :( Hoppas ni får det mycket roligare än vad jag kommer att få med mitt kära Word dokument :)

Dag 13 : Det värsta som finns i hela världen

Hejhej!
Jenny har skrivit så bra saker nu och jag tycker typ precis likadant.. men jag skriver en lista iaf
  • När något nära och älskad person elr ett djur dör , finns nog inget värre
  • När man märker att man har förstört något och det inte går att ändra , något riktigt stort.
  • Jag hatar när man gör en sak som man aldrig kommer att göra igen.. när man ska ta farväl av något
  • Att åka hem från gunnorp såklart.
  • Veta att en någon i ens närhet mår väldigt dåligt men det går inte att göra något.
  • Att må dåligt själv och inte ha någon att prata med. Fast jag har ju faktiskt några sjukt underbara vänner som finns där när jag behöver. Det känns sjukt bra!
  • När man känner sig nedtryckt men man vågar inte riktigt säga till.
Ja , det finns massor.. men känner att det blir snart lite för mycket ;) haha

Sådärja

Nu kan ni följa oss på bloglovin med, det förra inlägget vart cp, men ah :) haha
puss

bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2297008/tjejornas?claim=dve48t9u6xp">Följ min blogg med bloglovin</a>

fina grejer


Trixade ihop en liten marin, vit och röd outfit. Jag älskar alltihop! Jackan skulle inte sitta helt fel, inte ridbyxorna heller. Nä jag skulle gärna ha alltihop!
Jag är duktigast på att blogga idag, lätt!

världens bästa häst



finns inte ord för hur mycket du betyder för mig, du är bäst !

Orkade inte lägga upp fler bilder, men busan är världens bästa!
Funderar på att göra ett litet collage med grejjer jag gärna skulle införskaffa i hästväg, låter det bra? haha

Tillbaka

Som ni kanske har märkt (eller inte märkt) så har jag varit borta lite från bloggen, men det har sin förklaring. Min dator har haft virus, men den är frisk nu så alla kan andas ut! Så nu är jag tillbaka i matchen, får se vad jag ska hitta på för roliga inlägg..


nu : stallet


jag och bebis på en hoppträning i somras

Sitter och dunkar min svenska spotifylista, som ni kan hitta HÄR ! Den är typ jätte bra! Nu ska jag och majabaja ut till stallet och fota pållisarna, så ikväll kanske det ploppar upp lite bilder här på bloggen.
+ Hoppas att nike fixar om bloggen lite i helgen med, för nu är den inte vacker! Haha

DAG 13: Det värsta som finns i hela världen



Hm, det finns mycket hemskt i denna värd.. men några av de hemskaste sakerna är nog när..
..Någon man känner är jättesjuk / dör
..Ett djur dör eller är sjukt
..Man bråkar med en nära vän eller när en vän är ledsen.
..Man åker hem från gunnorp, eller man vet att man kommer tillbaks, så det är inte riktigt samma grej, men det är hemskt
.. saknad av något, ush


Dag 12: Min favoritgruppbild med tjejorna

Tekniskt sätt så är det väl dag 13 nu, men kände att 12 behövde ett till inlägg :) det är synd att vi inte hann få bilderna från i helgen där alla var med :( Men här kommer en där återigen alla utom maja är med!
Den här bilden är också från förra vintern :)

Det behövde jag!

Hej gott folk!
Idag var jag i skolan , helt okej dag! Efter va jag med jennifer ( min bästavän ) .
Åkte till stan runt halv 6 och kolla på bio , Love & other drugs blev det och det ångrar man inte!
Sjukt bra och gullig film , en såndär man lätt skulle kunna se fler gånger! :)
PS: Kan inte lägga upp en dag 12 eftersom jag inte har någon gruppbild som jag är med på , men tycker den som sarah la upp är sjukt gullig! ;)

Dag 12, min favoritgruppbild med tjejorna

Alltså, vi har inte så många bilder där vi alla är med, vilket känns lite tråkigt. Vi tog faktiskt bilder i helgen, men just nu kan vi inte få tag på dem :/
Wellwell, lägger upp en bild alla (utom Maja :/) från förra vintern.

Dag 11. Min förebild

Har inte varit så där extremt bra på att updatera på sistone, men men.. Nu sitter jag i alla fall här efter en dag bestående av skola och stallet, där vi hade teori. Skönt att det är fredag imorgon för då har jag nämligen studiedag, wohooo! :D Så då har jag ju massor av tid att ta igen all den update som jag har missat x) Annars mår jag väl ganska bra om man bortser från min förkyldning och saknad efter världens mest underbaraste tjejor! <3

Nej, nu till dagens ämne: "Min förebild". Vet inte om jag har någon speciell förebild så där, brukar väl inte riktigt tänka på det.. Men jag tyckte att Jenny hade ett toppensvar på den här frågan nämligen Gisela eller Dodde som hon också kallas :D Gisela är en såndan underbar, omtänksam och glad människa! Hon är jämt vänlig och man blir glad av att vara med henne. Hon kan grymt mycket är hur bra som helst på att lära ut. Hon känner sina hästar och ryttare otroligt bra och ger en massa bra tips och råd. Hon är en sådan ridlärare som alla borde ha! Självklart är hon hur bra som helst utanför ridningen också :D

läxfri tjej


jag älskar dig, min sweet spider

den bilden jag ville ladda upp gick icke att ladda upp, bajsar på blogg.se, men spisan blir minst lika bra!
Jag är glad, för idag har jag gjort min enda läxa tills imorrn, så ikväll tänker inte jag skriva ett endaste ord med en äcklig träpenna, jag tänker inte heller skriva en endaste siffra, jag tänker inte tänka nått. Tralalaa, jag är glad. Så nu ska jag lyssna på bra musik och bara ta det aplugnt hela kvällen, här ska ni få lite smakprov på låtarna som rullar i mina öron
du är knark - anton kristiansson

genom eld - oskar linnros

tyler ward - everything


DAG 11: Min förebild

Oj, denna var svår, för jag har inte riktigt någon förebild..
Eller jo, jag vet en, GISELA! Ridläraren på gunnorp, eller hon är mer än en ridlärare.. Hon är alltid glad, snäll och som när jag praoa och hon sa att idag är jag lite irriterad så du vet, men hon var lika glad som vanligt! Hon är också hur duktig som helst med hästarna, rider gudomligt bra och världens bästa ridlärare, utan tvekan! Hon är helt enkelt bäst! :)


Dag 10, vad som får mig att börja gråta

Jag ska inte säga att jag gråter ofta, men det krävs inte mycket för att jag ska bli ledsen. Det kan vara att jag har haft en dålig dag eller att jag är arg/stressad över någonting.
Självklart så gråter jag inte floder bara för att jag har haft en dålig dag, men det är snarare när folk i min närhet blir skadade eller ännu värre, när de går bort. Den känslan är rent utav obeskrivlig.
Jag gråter även varje år när det är dags att åka hem från Gunnorp, egentligen kan jag tycka att det känns själviskt att gråta för en sådan sak, men när man väl är där och ska lämna årets höjdpunkt så går det inte att komma ifrån tårarna.
Filmer har jag ganska svårt att gråta till, men när jag kollar på "Allt för min syster" kan jag inte hålla mig från tårar.

Dag 10, vad som får mig att börja gråta

Jag har ganska lätt till tårar och det finns en rad saker som får mig att börja gråta,
När man ska hem från gunnorp och måste lämna sin fina lägerhäst
Nu på senaste har jag börjar gråta till fina filmer
När något jobbigt hänt såklart
När jag är arg
när djur dör, gah hemskt och människor med..
Haha ja listan kan göras lång, men nu måste jag skriva lite fakta om konstnären Wassily Kandisky(?) till bilden imorgon! Ha det bra

Dag 10 : Vad som får mig att börja gråta

Vad som får mig att börja gråta just nu är väl Tova , som dog Lördagen den 22/1-11. När jag tänker på henne och alla bra stunder vi hade så kan jag lätt börja gråta. Jag kan även börja gråta när jag tänker på våra andra husdjur som dött , hästar och människor som dött. Men när jag oftast börjar gråta är väl när jag är arg eller irriterad. Det har jag väldigt lätt för..
Ni får några bilder på min älskade kanin.
Jag lever för dig hjärtat ♥

Dags för mig !

Hej allihopa !
Kom nyss hem från skolan och har ätit lite flingor! :9
Ska upp och byta om och tagga till bussen. Drar ut till älskade Mirexo!
Han kanske får mig bli lite piggare.. ;p men nu måste jag springa upp för trappan!
PUSS

Dag 10: Vad som får mig att börja gråta

jag har väldigt lätt till tårar så jag känner att den här listan skulle kunna göras hur lång som helst, men ett litet urval:
Jag gråter när jag blir arg,
jag gråter när jag måste lämna Cynd när jag ska hem från Gunnorp,
jag gråter när jag blir för pressad,
jag får ibland väldigt stor lust att gråta för saker som är vackra,
jag gråter till sorgliga (och lyckliga) filmer, speciellt till världens underbaraste lilla hästfilm Flicka,
jag gråter såklart när jag är ledsen för något jobbigt och sorgligt har hänt
jaa, det var väl det :) Nu ska jag göra mig klar för skolan, ciao!

Dag 10: Vad som får mig att börja gråta

Jag är en sån människa som har tränat in att inte gråta, jag tror att vi är en del på denna lilla jord. Så nuförtiden har jag ganska svårt att gråta när jag inte är ensam, men jag försöker, för min åsikt är att man ska gråta när man är ledsen! Men annars finns det en del saker jag gråter av, gör en liten lista (som vanligt) :D

Jag gråter när något hemskt har hänt.
När det är dags att åka hem från Gunnorp, kan även vara kvällen innan.
Ibland när andra gråter så gråter jag också.
Det händer att jag gråter i skolan, det kan vara i princip om vad som helst.
Ibland gråter jag bara hemma utan anledning, men inte så ofta längre.
En sorglig film eller bok. Jag kan typ få hysteriska gråtattacker, som när jag kollade på Marley and me och min lillasyster bara satt och skrattade åt mig!

Bye bithes, som Olga Isabelle skulle sagt...




sur tjej

Kom nyss hem från hockeyn med min fina vän cornelia, dommaren kunde gå och skjuta sig och lika så äckel hv.
Nu är jag hemma, behöver plugga, men skippar det, nu ska jag sova, ska bara visa ett klipp som får mig på bättre humör! Jag saknar er tjejer!!

Nämen tjenare...

Haha, jaa, dagens tema är ju mest failade ridbild, men jag har haft sådan fruktansvärd tur, hittar ingen bild som framhäver hur jag misslyckas ibland ^^ kollar på antm, om man ändå fick vara med... har alltid älskat det programmet, och min runwaywalk också ;) nej men man kan ju alltid drömma :) nu ska jag gå och borsta tänderna, känner fortfarande att jag inte riktigt tagit igen sömnen som jag förlorade i helgen! Godnatt :)

Dag 9, Mest failade ridbild


här har ni en av dom, haha stackars spisan :(


Dag 9: Mest failade ridbild

Jaa, här har ni den!



Jag ramlar av Nancia nu på Allahelgona 2010


GODNATT!


Dag 8: Tre saker man måste ta med sig till Gunnorp

Jaa nu har mina vänner lagt upp mycket som jag skulle tänkas skriva men kan ta lite andra grejor :)
1. Tandborste! haha, ganska jobbigt när man glömmer det :)
2. Pengar, och lite eget chips, dricka och sånt så att det blir en trevlig variation :) I sommar tycker jag att vi kan satsa stenhårt på det :)
3. egna borstar är väldigt skönt att ha, är ofta inte så bra borstar tillgängliga
Så, nu ska jag plugga lite mer och fortsätta lyssna på bom sicka bom på spotify ;D

DAG 5 : snyggaste kändisen ( SENT UTE )


DAG 8 : Tre saker man måste ha med sig till Gunnorp

Hej allihopa , jag måste bara berätta att helgen kunde inte ha blivit bättre och den var alldeles för kort!
Men jag har inte haft så kul på länge! Alldeles för underbara tjejor!
Men att komma hem var inte lika roligt .. Fick reda på att min älskade kanin Tova har farit upp till himmeln.. Blev helt chockad och grät mig till söms igår.. Men ska försöka kämpa vidare men ska aldrig glömma min finna lilla filur som i torsdags hoppade omkring mina fötter och hoppade upp och ner från min rygg när jag låg på mage. Men som sedan slutade äta och vi fick reda på att hon haft en parasit i nervsystemet som dom får när dom föds. Men sånt är livet!

TRE SAKER NU DÅ! ( ska försöka skriva lite andra saker än vad dom andra har skrivit! ;)
1. Kläder kan va bra att ha? hah skulle bli lite jobbigt annars ..
2. Kamera är väl ett måste ! Roligt att komma hem utan något roligt att komma ihåg och kolla på.. Naaae
3. Toffsar och hårspännen , så sjukt jobbigt att ha en massor med hår i ansiket när man rider och i stallet och huvudtaget.
Det var väl allt för mig ! PUSS

Dag 8. Tre saker man måste ha med sig till Gunnorp

Då var det min tur att rada upp tre saker då, hm..

1. Ridskor/ridstövlar anser jag är mycket viktigt. Hjälmar kan man ofast låna (jag lånade en under något ridpass när jag inte hittade min egna), men med skor blir det svårare. Först och främst kräver ju samma storlek och sedan att det finns någon som kan låna ut dom, då de flesta kanske bara har ett par med sig. Så ridskor kan ni som ska åka till Gunnorp skriva upp! ;)
2. Eftersom Jenny skrev mobil och kamera laddare kan jag ju inte skriva det, men att ha med sig själva mobilen och kameran är minst lika viktigt. Att ha bilder från Gunnorp är guldvärt att ha med sig hem, så ta gärna med kamera om du har en! :)
3. Sist men inte minst tycker jag att man borde ha med sig (alternativt köpa) morötter till hästarna, för det är dom värda <3



Btw

Imorgon är det "Mest failade ridbild", jag förbereder mig för fullt!


DAG 8: Tre saker man måste ha med sig till Gunnorp

Återträffen var awesome, jag behöver inte säga mer!

Nu har ju Jenny redan sagt så smarta saker så jag får väl ta några andra! Det är mycket man behöver till Gunnorp men jag väljer 3 saker som kommer upp i mitt huvud :D

1. Bindor/tamponger om det behövs, kan bli GANSKA jobbigt om man glömmer det...
2. Medicin! Jag tar alltid med mig mängder av olika mediciner när jag åker till diverse ställen. För tänk om man får mensvärk och inte har någon ipren, om man får huvudvärk och inte har någon huvudverkstablett, tänk om man blir allergisk och inte har någon allergimedicin, tänk om man blir täppt och inte har någon nässpray, tänk om man får hosta och inte har någon hostmedicin.. Nojig? Kanske. Men jag är ganska sjuk av mig, gillar att planera och ha koll på läget gör jag också!
3. Ridhandskar :) Efter blåsorna på mina fingrar i somras säger jag bara aldrig mer!

Ingen får ta samma 3 saker som nån annan, ny regel by me :D


DAG 8: Tre saker man måste ha med sig till Gunnorp

Måste börja med att säga att helgen var hur bra som helst och jag har inte skrattat så mycket på länge! Dessa tjejer är verkligen guldvärda hela högen och jag älskar dom suuuuper mycket!
Skrev inget om mitt rum igår för jag var trött sen fick jag och maja veta att hennes kanin hade varit tvungen att avlivas när vi var borta. Så kvällen igår var inget rolig alls och då får annat gå före bloggen. Men nu är jag tillbaka och ska blogga som ett djur! Haha eller hur tjejer?!

Okej, tre saker man måste ha med sig till gunnorp...
1. Papper, penna och sudd! för att kunna göra dessa välkända tacklappar till sin pålle
2. VATTENFLASKA, för de senaste sommarlägren jag varit på har det varit stekande hett och jag har glömt flaska varje gång, eller jag kanske hade med mig det i somras, minns inte. haha
3. Laddare, till både mobil och kamera, det är inte kul om något laddas ut och att man inte kan ladda det igen, det lovar jag! haha


Dag 7: Mitt rum

Åh herregud har inte riktigt energi till att anstränga mig i detta inlägg, mina kära vänner tar knäcken på mig <3
Men iaf, mitt rum är litet men måste säga att det har en hel del personlighet. Jag har röda väggar med en del musikrelaterade posters, bokhyllor och hyllor överbelamrade med allt jag kan tänkas ha användning för, en soffa, bord, säng och min byrå som pryds av min tv. Och sen har jag min dator också fast den flyttar på sig ibland. Det låter som att mitt rum skulle kunna vara gigantiskt men det är faktiskt relativt litet.
Så, nästan det första inlägget jag gör som inte har med hästar att göra! Eller jo, den bästa detaljen i mitt rum är mina två självlysande hästar som jag hittade när jag städade min garderob som nu sitter i taket :) Och såklart det lilla fölet som jag fick av en kompis ^^ han lovade mig en häst, och jag fick ju faktiskt en, även om den inte är av det material jag hade hoppats på ;)
Nu ska jag titta på ponnyakuten, sen ska jag sova!
Godnatt :)

Dag 7. Mitt rum

Först och främst måste jag få säga att helgen som tillbringats med de allra bästa Gunnorp tjejorna har varit awesooome! :D Vi har gjort en massa skojsiga saker och skrattat så mycket som bara vi kan. Förmodligen kommer bilder upp inom kort, men jag har tyvär inga. Jag har haft superkul och saknar alla nu när dom åkt hem :( <3

Nu till dagens inlägg: mitt rum. Ja, vad kan man säga.. Mitt rum är eller kommer inom en framtid att gå under titeln renovering. Med det här menar jag att vi har börjat lite smått med att rensa ut en del saker för att sedan börja måla/tepetsera om, inhandla en och annan möbel och helt enkelt piffa upp det hela en aning. I nu läget är det däremot en hyfsat stort rum med ljusgröna tapeter. Jag har säng, skrivbord, garderober, soffa, bokhylla och en del andra saker. Vid renoveringen kommer jag nog att vilja ha något sorts tema och matcha t.ex. kuddar och överkast med andra textiler och färger. Det här behöver inte bli särskilt dyrt heller med tanke på att man faktiskt kan köpa tyger och sy ny överdrag till nuvarande kuddar. Men när allt det här ska ske återstår att se, men det ska bli superkul att få piffa upp lite.




DAG 6: Roligaste youtubeklipp

Hahahahha, den här var svår.. finns många klipp som jag inte kan sluta skratta till, men lägger upp några roliga då !



här har ni två som är roliga, haha fast det är säkert bara jag som tycker, men jaja

Dag 6: Roligaste youtubeklipp

No doubt in my mind that llamas with hats are the best youtube clips ever :) EVER!!!
http://www.youtube.com/watch?v=kZUPCB9533Y

återträff

Tjosan! Om inte alla ni läsare vet det så tänkte jag berätta att idag är dagen då vi här på bloggen återförenas för återträff! Sammanlagt blir vi alla nio stycken som ska tillbringa helgen här i Stockholm. Är grymt taggad inför de kommande timmarna då jag, Felicia och Nike ska åka och möta upp dom andra. Planerna inför kommande dagar är inte till hundra procent men vi har våra alternativ. Förmodligen blir det mest en stadstur och photoshoot imorgon och ridning på söndag. Där emellan ska vi nog hinna att prata och ha kul åt allt möjligt. Är tvärsäker på att det kommer bli toppen, för det blir det alltid med dom här tjejorna. Har saknat dessa klockrena vänner något enormt <3

Dag 5: Snyggaste kändisen

Modellen Jon Kortajarena. Need I say more?

DAG 5: Snyggaste kändisen

(Tidsinställt)
Jag vet att mina kära vänner på denna blogg inte alls kommer bli förvånade och om jag har otur håna mig hela helgen, men man ska vara ärlig på denna och ja :D ( Felicia jag vet att du vill ta jacob, men vågar inte ) Haha!



Jag ser ut som ett mongo på översta bilden, men ni överlever.

Japp, här har ni snyggaste kändisen enligt mig, ingen mindre än daniel norberg som var med i idol i höstas. Han är även hur trevlig som helst och en av dom gladaste av idolerna enligt mig, GRYM kille med andra ord och så fyller han ju år samma dag som mig, hehehehe!


Dag 5: Snyggaste kändisen

Oh yes, det här är då Johnny Lewis, världens sötaste skådespelare om du frågar mig ;)

Dag 5: Snyggaste kändisen



Kunde liksom inte riktigt välja, så det blev
Johnny Depp, Jude Law, Taylor Lautner, Robert Pattinson, Ed Westwick, Chace Crawford, Penn Badgley, Chad Michael Murray...


Dag 4: Mitt första läger på Gunnorp

Mitt allra första läger på Gunnorp var sommaren 2008. Felicia och Julia hade varit där året innan, men jag hade faktiskt aldrig haft några större tankar på att jag kanske kunde följa med nästa gång. Men så blev det, av någon anledning, och på det första 7-dagarslägret var vi där alla tre. För mig var det här lägret ingen höjdare direkt. Hästen jag fick, Lucas, tyckte jag inte sådär jättemycket om. Jag tyckte att han var tråkig att rida, gick inte att hoppa alls och dessutom var han surig i boxen. Nu i efterhand kan jag tycka att jag var lite väl hård mot Lucas, han var ju (och är) trots allt bara en liten häst. När vi inte red spenderade vi i princip all tid med att sitta och spela kort. Ja, all tid. Verkligen. Om någon ens nämner kortspelet dam i min närhet efter det där lägret blir jag numera lite lätt spyfärdig.
Man skulle alltså kunna sammanfatta lägret som, tja, ganska trist. Både när det gällde hästarna och kompisarna. Eller antagligen verkar det värre nu när jag tittar tillbaka på det och vet hur roligt Gunnorp kan vara, jag hade nog en hel del kul när jag faktiskt var där. Men jag lyckades aldrig hitta den rätta Gunnorp-känslan det året, den som gör det så himla härligt att vara där. Men som tur var åkte jag faktiskt tillbaka nästa år, på 10-dagarslägret, och hittade inte bara helt grymma nya vänner utan också något som gjorde att jag aldrig ville åka därifrån.
På hopptävlingen hade jag Cola. Det gick skitdåligt - jag vägrade ut mig.

Dramatiskt bild på när Nancia tvärstannar på hopptävlingen och Felicia ramlar av.


Julia körde på något korta läder.


Mini-Flisaaan


DAG 4 : Mitt första läger på Gunnorp

HejHej!
Mitt första läger på gonnorp var sommaren 2010.
Då hade jag en underbar liten ponny som heter Quincy , envis men sjukt bra ändå!
Dagen då vi ska visa hur vi rider så red jag Quincy och det gick verkligen skit! Jag sa att jag skulle bli riktigt arg om jag fick honom! Men andra dagen så hade jag Cylwia från en början men fick sedan byta för Nike som hade Quincy då var lite för lång. Då va han underbar! Kanske för att Nike hade ridit innan , haha men aja.
Jag åkte till gunnorp med min kompis Louize och båda var lika spända! Hon hade med sin egen häst sigge.
Men vi fick en massor med nya kompisar och hade jätte roligt lägret igenom! Jag fick ett underbart första läger och jag fick ett bra intryck av gunnorp och det gjorde att jag ville åka dit igen och det gjorde att jag åkte på allahelgona 2010 också , och den är jag sjukt glad över att jag gjorde ! Annars hade jag nog inte suttit här och skrivit idag! :o <3

Dag 4. Mitt första läger på Gunnorp

Mitt första läger på Gunnorp var år 2006, jag och min syster Inez skulle för första gången åka på ett ridläger där man skulle sova över. Det var nervöst och spännande, men vi hoppades på att det skulle bli kul, och det är klart det blev!
Jag och Inez bodde med två äldre tjejer (tror dom var 14 eller nått,haha) i 4- rummet som har anslutning till 8- mannarummet. Under lägret lärde vi känna massa härliga människor, däribland Slugo som även är en del av "gänget" idag.
Som lägerhäst hade jag c-ponnyn Phaeton, jag var ganska rädd för honom i början av lägret då han var lite sur i boxen. Men att rida var han hur snäll som helst, och det gillade jag. I hopptävlingen vägrade vi ut oss, och nej vad ledsen jag var.. men mer ledsen var jag när det var dags att åka hem. Jag var fast besluten vid att ha Phaeton kommande år och självklart skulle jag åka tillbaka till Gunnorp!
hahah, jag hade ju samma tröja på mig varje dag!



tack till Linda

Vill bara slänga in ett litet tack till Linda som redigerat och fixat min signatur ;) Taaaaack Linda :D

Dag 4. Mitt första läger på Gunnorp

Mitt första Gunnorp läger var 2007. Jag var på 1:a 7-dagars tillsammans med Felicia som också skriver här på bloggen. Det här var inte bara mitt första Gunnorp läger utan mitt allra första ridläger överhuvudtaget och jag tyckte det var fantastiskt! :D Hela lägervistelsen är något som jag aldrig ångar. Jag hade så grymt kul och träffade så dunderfina kompisar. Tyvär har jag inte särsklit bra kontakt med dessa dock :( Hur som helst hade jag Tickelinn, en ganska stor och kraftig skäck. Med tanke på att hon var så stor så gick det väl ganska bra. Jag lärde mig massor och fick göra sådant som jag aldrig tidigare gjort. Hon var väldigt stark och i  boxen var hon kanske inte var den mysigaste, men hon var i alla fall min under dom där sju dagarna. Det var dom där sju dagarna som fick mig att komma tillbaka igen och igen och igen. Det var dom där sju dagarna som gjorde att jag nu vet var man hittar pradiset på jorden, på Gunnorp.  Hemfärden från det lägret var nog också ett utav dom mest tårfyllda,  det var så hemskt att lämna allt och alla. Men nu vet jag efter varje år att jag kommer tillbaka :)

Här får ni min Gunnorplista också:
Sommaren 07 - Tickelinn
Sommaren 08 - Rufus
Sommaren 09 - Salsa
Sommaren 10 - Elliot
Allahelgona 10 - Elliot 

Dag 4: Mitt första läger på Gunnorp

Wow, det var ett tag sen alltså :) mitt första läger var sommaren 06, jag var bara elva år gammal :D Jag åkte med två kompisar, en av dem var Elin som är med i gänget nu men som inte skriver på bloggen :) Jag kommer faktiskt inte ihåg mycket av mitt första läger... men ska jag vara ärlig förstår jag inte riktigt varför jag ville åka tillbaka x) Första hästen jag fick rida var Cola och hon var jättetjurig i spiltan :o sen fick jag Baronessa och jaa, det var ganska tårfyllda lektioner... och hopptävlingen sen, vi vägrade ut oss, tjihuuu!! Men jag är så förbannat glad att jag kom tillbaka sen :) Det blir bara bättre och bättre varje år! Nu kan man rutinerna och det är en själv som ger tips och råd till de som är nya :) Ni kan få min Gunnorplista också!

Sommaren 06 - Baronessa
Sommaren 07 - Cola
Sommaren 08 - Rambo/Stilla
Sommaren 09 - Cynd
Allhelgona 09 - Cynd
Sommaren 10 - Cynd
Allhelgona 10 . Cynd
Har tyvärr ingen bild från mitt första läger :(

DAG 4: Mitt första läger på Gunnorp


Trixon! :)

Åh, det var år 2007 och jag skulle åka med min kusin Linnéa. Vi var verkligen gaaalet taggade, men när vi kom dit först var det en väldigt lång väntan innan det "började". Då blev vi lite skeptiska.. Men somsagt, vi hade vääääldigt fel. Hade en c-ponny vid namn Trixon, en gullig liten skimmel eller flugskimmel, ah världens snällaste iallafall. Detta var ett 8a dagars läger och vi träffade många nya fina kompisar, men ingen av dom som vi träffade då är någon i detta lilla "gäng". Men har fortfarande kontakt med några och det var ett väldigt roligt läger och minns att det regnade på avslutningsdagen! Haha, men det lägret måste har vart bra eftersom jag åkte tillbaka nästa år och bara för det ska ni få min lilla Gunnorp Lista !

Sommaren 2007 - Trixon
Sommaren 2008 - Cylwia
Allhelgona 2008 - Epoza
Sommaren 2009 - Arrac
Allhelgona 2009 - Arrac
Sommaren 2010 - Chila xx
Allhelgona 2010 - Chanel

Där har ni den! :) haha

Dag 4: Mitt första läger på Gunnorp

Mitt första läger var 2007, jag och Julia åkte tillsammans på ett 7-dagars. Jag hade Nancia och jag var livrädd för henne. Dessutom var hon gigantisk, jag brukade ju rida b och c-ponnier. Jag fick dock bara rida henne i dressyren och lite i skogshagen. På hoppningen hade jag Cynd, på uteritten Isabella och på galoppsträckorna och stockarna i skogshagen fick jag välja vilka jag ville ha. Lägret var awesome så det var klart att vi åkte tillbaka nästa år! Då tog vi även med oss Nike till det underbara paradiset Gunnorp.


Såhär såg jag och Isabella ut 2007. Hahah, den bjuder jag på!




DAG 3 : Bästa sommarbild och vinterbild

Hade väldigt svårt för att hitta de bästa bilderna, men satsade lite på hästtemat i alla fall :)

DAG 3 : Bästa sommarbild och vinterbild

första bilden är på sune och andra är på tom-lee på gunnorp

Dag 3: Bästa sommarbild och vinterbild

Jag hade problem att välja, men tog några som jag tycker är ganska fina :)





Dag 3: Bästa sommarbild och vinterbild

Bestämde mig för ett tema på mina bilder, min hund :)

Dag 3: Bästa sommarbild och vinterbild




Dag 2: Något jag saknar

Jag har funderat lite på vad saknad betyder. Egentligen så är det väl inte sådär jättesvårt att definiera, en längtan efter det man en gång haft; men också en vilja att ha det man inte har. Jag tror att saknad är farligt. Det är så lätt att fastna i den och glömma bort det man faktiskt har. Nu måste jag hindra mig själv, för annars kommer ni få läsa en skitlång buddhism-inspirerad text (och det kanske ni inte är sådär jättesugna på).
Vad saknar jag då? Jag saknar mycket. Ibland tror jag nästan att jag längtar för mycket, efter allt det där jag inte har. Jag saknar min hund. Jag hade honom i 8 dagar, men oj vad jag älskade den där hunden. Jag saknar min första hamster. Jag saknar vänner från förr. Jag saknar det okomplicerade. Och ja, jag saknar Gunnorp.

Dag 2: Något jag saknar

Jag. saknar. värme. och. sol = sommar

Seriöst, hur kul är det när man ser ut som en snögubbe och det är kallt överallt, och just nu bara slask. Nej, lite sommar eller typ solsemester skulle vara perfekt.
Blir så avundsjuk på alla människor som åker utomlands (humh Felicia!). Skulle typ göra vad som helst för att sätta mig på ett plan mot typ Thailand eller något!

Sommar... på Gunnorp...kan inte bli bättre :D

Kan bjuda på lite sommarkänsla också!


Dag 2, Något jag saknar

Vad jag saknar, oj det finns mycket jag saknar, men gör som felicia, en liten lista på vad jag saknar.

Gunnorp, som dom andra säger, den bästa tiden på året och jag saknar stället, hästarna och folket varje sekund jag inte är där.
Chanel, min lägerhäst jag hade i höstas.. är rädd att jag kanske aldrig få se henne igen då hon bara var inhyrd, men får hoppas att hon hyrs in igen.
Mina fina flickor som jag som tur är får träffa på fredag!
Chippen min hamster som dog 2009 .. rip
Vissa vänner som jag inte träffar så ofta längre
Tandådalen
Havanna
, min gamla sköthäst på ridskolan

osvosv, finns mycket jag saknar! men här har vi några ! :)


något jag saknar

Om en lista skulle göras på allt jag saknar skulle nog Gunnorps ridläger toppa listan ganska så lätt. För som Linda skrev i ett tidigare inlägg tycker också jag att Gunnorp är den bästa tiden på året och det man otåligt går och väntar på. Gunnorp är nog ett utav de bästa ställena på jorden och bara de som varit där vet vilket fantastiskt pardis det är.  Stämningen, hästarna, kompisarna, ridlärarna, lekarna allt toppar! Det är så mycket mer än bara ett helt vanligt ridläger. Hästarna är superfina och alla har de sin egna lilla personlighet. Ridlärarna kan så grymt mycket och är så himla duktiga vid utlärning. Kompisar är det inte heller någon brist på, speciellt inte om man åker dit med ett sådant fantastiskt gäng som vi. Gunnorp blir som hemma, man känner sig lugn och trygg. Det är så grymt roligt att få åka till ett sådant gulvärt ställe. Men när hemfärden närmar sig blandas glädjen med tårar, för att åka ifrån Gunnorp och allt som hör dess till är nog också en utav de mest sorliga jag vet.

Gunnorp <3



Tisdag kl 17.44

Hej allihopa!
Tänkte lägga in ett inlägg som inte har något med gunnorp elr nått sånt att göra , haha
Bara ett helt vanligt inlägg!
Kom hem från skolan ungefär vid fyra och sen dess har jag suttit och slappat i soffan.. borde verkligen göra matte men det är nått jag är mindre peppad på.. men ska göra diagnos imorn och har prov nästa vecka .. + att vi har HKK läxa till samma dag och sen har vi engelska prov dagen efter!? :o herregud! Verkar som dom vill döda oss hallÅ!? haha nejdå.. haha oj , nu ska jag sluta prata skola och göra lite skola ist ;) om ni fattar.. HAH blåst chey . com ..
kommer aldrig sluta skriva om jag inte slutar nu så HEJDÅ !

Dag 2: Något jag saknar

Det finns mycket att sakna, människor som inte finns längre, människor man inte träffar längre, djur, tider in ens liv m.m. Jag tänkte inte skriva så mycket om vad jag saknar, utan göra en liten lista.

Jag saknar min morfar.
Jag saknar min farmor.
Jag saknar när min mormor var så gott som frisk, när man kunde prata med henne och hon kunde berätta saker från när hon var liten.
Jag saknar när vi bodde på söder.
Jag saknar att gå på dagis.
Jag saknar min sköthäst Corall.
Jag saknar getterna Ida och Stina.
Jag saknar att vara liten.
Jag saknar Nancia.
Jag saknar mina finaste tjejor, men vilken tur att jag får träffa de på fredag då! Slänger upp lite bilder på de när jag ändå är i farten :)



På Gunnorp i vintras



Gunnorp i vintras



I Norrköping hos Slugo i somras




Dag 2 : Något jag saknar

Dag två har nu börjat och jag är först igen (a
Det finns mycket jag saknar , flera kompisar , hästar som dött och som jag inte träffar längre , husdjur som dött m.m.
Men ska jag skriva en av dom så måste jag nog säga Nelly , min älskade lilla hamster.. det kanske låter konstigt men vi var verkligen bästavänner ! Hon var en vit lurvig guldhamster som jag hade i en stor bur uppe på mitt rum. Hon skulle ha blivit två år men fick sedan en tumör i kinden.. åkte till vetrinären men dom skulle inte kunna operera bort den eftersom dom inte ens visste om hon skulle klara av att bli sövd. Så vi tog beslutet att avliva henne.
Men hon var verkligen som en riktig kompis ! Det kändes som hon alltid lyssnade på mig när jag pratade med henne!
Jag älskade henne verkligen! Skulle göra allt för att få tillbaka henne , men kände att det var bättre så hon inte behövde lida. Nelly har fortfarande en stor del av mitt hjärta och det kommer hon ha hela mitt liv.
pusssss

Dag 1: Min(a) favorithäst(ar)

Under åren på min ridskola så har jag haft en hel del sköthästar och jag har tyckt mycket om dem alla. Trots det så har jag aldrig haft engagemanget att vara en så bra skötare som jag egentligen skulle vilja vara, vilket ledde till att jag mest gick runt med ångest för de saker jag inte gjorde, istället för att hinna uppskatta allt det roliga med att vara skötare. När min fina sköthäst Gossip, en häst som faktiskt fick mig att hitta engagemanget med sin fina personlighet, dog för något år sen beslutade jag mig för att sluta vara skötare och det har jag trivts med sen dess.
Den fina häst jag skulle säga är min favorithäst, är som några av de andras, en häst från Gunnorp. Hon heter Baronessa och våran relation har inte alltid varit helt enkel. På sommarlägret 2010 på Gunnorp fick jag henne, utan att veta mycket alls om hur hon var överhuvudtaget. Jag visste bara att hon var min och att jag skulle ha henne i tio dagar. Att rida henne gjorde mig för det mesta bara ledsen och frustrerad. Hon ville knappt gå fram och inte alls galoppera, utan hellre bara stå och sparka. Jag kände mig ungefär som världshistoriens sämste ryttare och blev besviken på både mig, och henne. Trots det så var det något hos henne jag tyckte om, redan från början. Jag kände mig trygg med henne och jag tyckte om hennes lugn i boxen. Vi har alltså utvecklat någon  slags hat/kärleks-relation, och sen ett roligt allahelgona läger 2010 är jag inte helt säker på om jag kommer kunna släppa henne.
Jag och Baronessa allahelgona -10

Dag 1: Min(a) favorithäst(ar)

Jaa, jag har så många favorithästar men en är lite mer speciell än dom andra! Gunnorps Nancia kommer alltid att ha en egen plats i mitt hjärta, hon är så speciell, eller knäpp som vissa kanske skulle kalla henne. Ibland hugger hon efter mig och sparkas så hårt hon kan. Ibland är hon min bästa vän. Hon kräver tid, förståelse och tolerans. Man kan inte bara gå in i boxen och tro att man man borsta av lite snabbt och sen lägga på sadeln, ibland är det förstås så men oftast inte. Ibland kan det ta en halvtimme innan man ens får röra henne med borsten. Men det går bättre och bättre och till slut litar hon på en, även fast det kan vända på bara ett par timmar. Så som ni förstår är hon lite speciell, men det är på sätt och vis därför jag tycker så mycket om henne!



Hon är fin min häst! <3



Men ibland slänger hon av mig...



observera att jag äntligen har fått en superfin signatur, tack Nike!

Dag 1: Min(a) favorithäst(ar)

Ja mina favorithästar vare här jag, ja, det finns tre hästar på denna jord som ligger mig allra närmast om hjärtat. Här ska ni få lite presentationer om dom då :)
Vi börjar med min älskade Sweet Spider, hon är verkligen inte som någon annan häst i hela vida världen tror jag. Speciell ända ut i hovarna, hon är ett varmblodsto på 11 år och hon har inte gått på travet, haha. Hon är iallafall världens snällaste häst, eller hon kan vara galet envis och tvärvägra komma in från hagen osv. Men vi börjar komma ifrån den skiten nu, haha. Men hon varken bits eller sparkas och ja, hur go som helst. Men när man kommer till ridningen.. haha hon kan vara pigg som tusan och trava på en aldrig förr och jag har kämpat i lite mer än ett år för att kunna rida henne helt normalt. Nu börjar det släppa och hon är hur snäll som helst, eller ah hon är pigg, men jag kan hålla henne! Hon hoppar som en gud och vi har tagit 2 cr rosetter av 3 möjliga och en fjärde plats av ja, en möjlig. Haha, hon är bäst! Jag älskar denna häst utav hela mitt hjärta och ja, hon betyder så otroligt mycket för mig.



Lojstas Sölve, ja det finns så mycket att säga om denna ponny.. men jag ska göra det kortfattat. Han är ett russ från lojstahed, 8 år gammal. Och ja, min förra medryttarhäst och han står i samma stall som spisan. Så många tårar som sprutat för denna ponny, så mycket roligt, så många gånger jag fått smaka på grus och så mycket jag lärt mig. Han är i vissa lägen världens coolaste ponny och gör ingenting, utan bara som man säger åt honom, medans i vissa lägen är han helt knäpp och bara springer och springer och går inte att stanna. Ena dagen kunde han älska att hoppa och flyga över 85, medans några dagar efter slängde han sig och tvärnita på 50cm. Våra totally failed hopptävlingar då vi gick ut från banan med minst 24 fel. Haha, men han har lärt mig så mycket och lärt mig uppskatta hästarna som dom är och inte kräva mer än dom klarar. Det är jag så tacksam för och denna ponny kommer jag alltid älska, no matter what!



Arrac, Min gamla gunnorp gubbe.. han är född 89 och en riktig surgubbe, haha snutt. Jag hade honom sommaren 2009 och allhelgona 2009, red honom också då jag praoade på gunnorp, men nu är jag förstor för honom, vilket gör mig väldigt ledsen.. Då han är en av dom hästar som jag verkligen älskat rida. Han är en sån häst som man älskar eller hatar, som cynd.. antingen vill man rida honom igen - eller aldrig se honom igen, haha. Men jag fastnade för honom redan 2008, men fick honom inte då. Men ja, han är väldigt hög i rang och blir sur när andra hästar kommer för nära och sparkar som en gris, han hoppar även cirkus 5m innan varje hinder. Men han älskar att hoppa och hoppar grymt bra. Men ja, han typ " väljer ryttare " lite och sparkar mer med vissa och mindre med andra. Men ja, jag älskar honom. För han är så jävla bra!



Här har ni de pållar som ligger mig närmst om hjärtat, men har några fler som såklart ska få nämnas, havanna, chila och chanel

Dag 1: Min(a) favorithäst(ar)

Som jag sagt tidigare finns det egentligen bara en häst i mitt liv, en av mina bästa vänner, min lilla sötnos Cynd! Han är tolv år gammal och har ingen aning om vilken ras han är ^^
Jag antar att jag skulle kunna beskriva honom på två sätt, antingen så att du blir jättesugen att rida honom eller så att du aldrig mer vill gå nära honom. Näe, jag tror jag bara tar sanningen rakt igenom, en blandning liksom :) När jag skulle hämta Cynd i hagen första gången så bet han mig, så jag antar att det inte var kärlek vid första ögonkastet... Men jag tyckte om honom mer och mer varje dag som gick, speciellt på hoppningen där han är helt underbar, pigg och alert och väldigt snabb i svängarna. Han är väl inte så elegant i dressyren men vi jobbar på det! Nu har jag haft honom på fyra läger, två sommarläger och två allhelgona. Det är lite som att ha två olika hästar, han är mycket lugnare och lätthanterligare på sommaren för då slänger han inte av mig i lerpölar och drar förbi ledet och bockar på uteritterna...
Haha, han ser inte så farlig ut, eller hur? :)
Så, det är den bästa hästen i hela världen, spelar ingen roll vad mina vänner säger ;)

Dag 1 : Min(a) favorithäst(ar)

Som jag skrev i tidigare inlägg så är jag medryttare på en häst som heter Kask, han är också självklart min favorithäst.
Han är en brun varmblods valack som snart är 23 år, när vi rider pass sysslar vi främst med dressyr eftersom att det är det han är bäst på, annars rider vi också ut mycket.
Jag har varit medryttare på honom i 3 1/2 år och vi har många härliga minnen tillsammans. Jag litar på honom till nästan 100% och jag vet att han aldrig skulle göra något dumt. Han är typ världens snällaste!
I stallet är han hur snäll som helst, men alltid sugen på morötter, haha.

bättre sent än aldrig

Vare sig jag har en signatur eller inte så anser jag att det nu är dax för mig att skriva mitt första inlägg. Faktiskt mitt livs första inlägg i blogg värden (kan vara värt att fira!). Nu till en liten presentation av mig själv:
Jag heter Julia och bor i Skarpnäck i Stockholm. Jag är 15, snart 16 år gammal och till hösten börjar jag gymnasiet. När jag inte är i skolan eller pluggar ägnar jag min tid åt att vara i stallet, hänga med kompisar, träna cirkus, sitta och glo framför datorn eller TV:n m.m.
Jag rider bara en gång i veckan men brukar förska vara i stallet tre dagar, då jag sköter om min sköt häst Liquorice. Liquorice är en supermysig och nyfiken unghäst som jag har skött om sedan i höstas. Har tyvär ingen bild på honom alls, så det får bli någon gång i framtiden :(

Nej, nu ska jag lämna plats till mina fina kompisar och deras fantastiska framtida blogginlägg :)

//Julia (eheh, håller ni inte med om att min signatur är så extremt mycket snyggare än de andras?)

Dag 1 : Min(a) favorithäst(ar)

Hej allihopa , ska va först med det här nu då! Efter jag är lite efter i allt annars.. hehe ;)
Som ni kanske redan vet så har jag en favohäst här hemma och det är såklart Mirexo!
Honom har jag redan skrivit lite om men jag kan nog skriva lite till!
Mirexo är korsning mellan fjording arab och halvblod , han är 17 år gammal.
Ägaren till mirexo är en tjej som heter karro ! Hon har haft honom i cirkus 2-3 år , vet inte exakt :)
Förut har han stått på ridskola i ungefär 10 år.
Mirexo är typ världens snällaste kille både i stallet och i ridningen , han älskar att hoppa då han blir ganska mycket piggare.
bild från hoppträning i somras
mobilbild för inte så längesen
sen har jag då en till liten plutt som står i samma stall som mirre!
Sune hade jag innan jag hade mirre ( Mirexo ) , han är en vit& grå b-ponny.
När jag red honom så trodde alla att han var typ världens lättaste att rida , busade aldrig , lätt att få i form , duktig på det mesta.. men sune är mycket mer speciell än vad man tror. Sune är världens finaste ponny i mina ögon och han väljer sina ryttare! När jag började på denna lilla charmiga ponny så hade han inte blivit riden på cirkus 1 år.
Han gick inte att galoppera på utan att han försökte bocka och han vågade knappast hoppa ett kryss på typ 30 cm i trav. Men vi lärde oss av varandra och började känna varandra mer och mer ! Det högsta vi har hoppat är nu runt 110 cm , och då var det i galopp! Efter att jag slutade på honom har det kommit många och testat och vissa har börjat och sedan slutat. Sune har inte velat gå , har både backat , stegrat och stått helt stilla. En dag kom jag till stallet och då ville han inte gå utanför stallplanen. Han hade bestämt sig och vägrade totalt. Han gick inte med nån. Men Fia som äger hästarna ville kolla om han gick någonstans med mig. Trodde han skulle vara precis likadan med mig.. Men det var väl värt ett försök? Jag gick ut tog tyglarna och började gå lite sakta framåt. Blev verkligen förvånad när han följde efter! Han gick överallt.
Men eftersom han är så speciell som han är så har han ganska svårt att hitta en medryttare som passar honom!
Men för mig är han världens underbaraste ponny , och han har en väldigt speciell plats i mitt hjärta.
lite bilder..
pusssss

30 dagars lista

DAG 1: Min(a) favorithäst(ar)
DAG 2: Något jag saknar
DAG 3: Bästa sommarbild och vinterbild
DAG 4: Mitt första läger på Gunnorp 
DAG 5: Snyggaste kändisen
DAG 6: Roligaste youtubeklipp
DAG 7: Mitt rum
DAG 8: Tre saker man måste ha med sig till Gunnorp
DAG 9: Mest failade ridbild
DAG 10: Vad som får mig att börja gråta
DAG 11: Min förebild
DAG 12:Favoritgruppbild med tjejorna
DAG 13: Det värsta som finns i hela världen
DAG 14: Något jag vill ha
DAG 15: Mitt bästa gunnorp-minne
DAG 16: Drömyrke
DAG 17: Hästmål i livet
DAG 18: Roligaste Gunnorp-bild
DAG 19: Favoritlåt+youtubelänk
DAG 20: Mina dåliga/bra sidor 
DAG 21: Hur jag började rida
DAG 22: Bästa youtubehästklipp
DAG 23: Vad vi tycker om varandra
DAG 24: Dagens outfit 
DAG 25: Något jag önskar att jag slapp göra
DAG 26: Min hoppsits
DAG 27: Bästa Gunnorpklipp 
DAG 28: Jag som liten
DAG 29: Värsta ofrivilliga avsittningen
DAG 30: Bästa Andreas Weise-klipp/bild

Gunnorp

Jag kände att det var tid att göra ett inlägg om stället där allt började...
Gunnorps Gård ligger i Vikingstad nära Linköping. De har ridskoleaktivitet och ridläger på somrarna.
Vi träffades allihopa på Gunnorps sommarläger. Jag (Linda) var där första gången sommaren 06, vilket var Sarahs första år också. Jenny, Felicia och Julia kommer sen, deras första år var 07. Nike hade sitt första läger 08 och vårat senaste tillskott till familjen, Maja, anslöt så sent som i somras :) (Måste tilläggas att vi har två till medlemmar i vårat gäng, Slugo som var på Gunnorp redan 05, och Elin som var med mig på mitt första läger 06. De kommer dock inte skriva i bloggen)
Gunnorp är för mig den bästa tiden på året, det jag konstant längtar till och tänker på. Stämningen är alltid på topp på Gunnorp, hästarna och människorna är alldeles underbara. Det finns ca 30 hästar i alla storlekar, alla unika och underbara på sitt vis.  Det finns ingen Gunnorphäst som inte är någons favorit. Jag hoppas och tror att årets Gunnorp-läger kommer bli minst lika bra som föregående, och vem vet, kanske hittar vi en till bloggare :)
Gunnorps hemsida för den som är intresserad: www.gunnorp.se

och så var det dags för en till..

Jaha, nu verkar det som om nästan alla andra har presenterat sig så det är väl dags för mig också!
Jag heter Nike och är 16 år gammal, bor i Stockholm (rättare sagt Tyresö). Jag går första året på gymnasiet, natur/ledarskap på Klara Södra gymnasium som ligger på, ja, söder.
När jag inte är upptagen med att plugga ägnar jag mig åt hästar, fika, musik, tankar, umgås, slappa. Listan kan göras oändligt lång men det tycker inte jag verkar helt nödvändigt. Det var allt från mig just nu, peace out!

Linda

Namn: Linda Nyqvist
Ålder: Född 94, fyller sjutton i augusti
Bor: Strängnäs
Rider: På gunnorp på sommar och höstlov
Familj: Mamma och pappa, en bror i England och en annan i Norge
Favorit...
Bok: Harry Potter-böckerna såklart, och Låt den rätte komma in
Film: Måste säga att American History X som jag såg igår är bland det bästa jag någonsin sett... Och sen älskar jag Stolthet och fördom (den med Keira Knightley) 
Mat: Mat med kyckling och nötter är ju alltid trevligt :)
Gren inom ridningen: Jag känner mig mest trygg i dressyren, men gillar hoppning om jag har en häst jag känner bra
Frukt: älskar plommon!
Årstid: Alla årstider har sin tjusning, men våren är trevlig :) 
Klädesplagg: Svårt, får nog säga ett par riktigt snygga jeans, vilket jag är i starkt behov av...
Band/artist: Oj, finns så mycket att välja på, Green Day, Panic! at the disco, Hello saferide, Marilyn Manson etc etc..


...och ännu en...

Okej, eftersom att alla verkar göra en presentationer om sig själva så får väll jag också göra det.
Jag heter i alla fall Sarah, bor i Vallentuna utanför Stockholm och är 15 år. Intresant, right!
När jag inte är och träffar mina underbara vänner som också finns på den här bloggen så brukar jag hänga i stallet med min medryttarhäst Kask, vara med mina andra vänner och gå i skolan.
Jag har även en egen blogg (www.sarahbs.blogg.se), där kan ni klicka in om ni vill.
Jag och Kask i somras                                    Egobild, ohyes

tuff header

Nu har jag varit duktig och gjort en tillfällig header till bloggen. Vart lagom fin sådär, men den får duga sålänge :D

This is me... and my horse !

Hej!
Nu ska jag skriva mitt första inlägg .. haha lite efter men aja
kände lite press att jag måste ha en signatur så skrev inte innan jag hade gjort en ;)
Jag heter Maja Gustafsson och är Jennys lillasyster , bor i Linköpng :) Jag är 13 år men fyller 14 i juni!
dålig bild men ni får tåla..
På min fritid är jag oftast med kompisar och åker ut till min medryttar häst Mirexo som står en bit ifrån där jag bor.
Honom rider jag runt 3 dagar i veckan!
blev bilder från i somras , en riktigt fet häst va han då ;) men vilken häst blir inte fet när dom går på sommarbete? (a) haha
hah han är 17 år och korsning mellan fjording , arab och halvblod (:
nog om honom..
jag har inte vart med i dehär gänget så länge eftersom jag bara vart på gunnorp 2 ggr.
men kommer in mer och mer , i somras hade jag med mig min kompis som jag var mest med då , men nu på allahelgona så bodde jag med dessa underbara tjejor eftersom min kompis inte kunde följa med :(
fårse hur det blir i sommar!
oj vilket långt inlägg det blev ;o men nu vet ni lite om mig !
pussss

Grattis felicia!

Jag publicerade inte inlägget om mig själv men ändå kom det upp på bloggen, skumt? För jag vet inte ens vad jag skrev, så grattis felicia, du var först!
Men nu ska jag iallafall skriva om mig själv, hehe.

Jag heter Jenny Gustafsson, är 15 snart 16 år och bor i Linköping. På fritiden rider jag min medryttar häst Sweet Spider, träffar kompisar, fotograferar, lyssnar på musik (daniel norberg typ) osvosv. Finns inte så mycket att säga, eller jo när ni ändå kollar på denna apgrymma blogg kan ni ju kika in på min egna blogg, då ska ni klicka här!
Här får ni ett par bilder också, som jag är först med att lägga in, status


jag och spisan i somras

och ja, här är jag i egen hög person!


Heeeey

Nu ska jag skita i signaturen och istället visa ett brinnande engagemang för våran blogg! Tänkte berätta lite om mig själv först, jag heter alltså Felicia, är 15 år och bor i Stockholm. På fritiden ägnar jag mig åt kompisar, hästar, kaniner och massa annat skoj.

Vi som kommer skriva på bloggen är ett antal underbara tjejer från Stockholm, Linköping och Strängnäs, awesome va!? Förhoppningsvis skriver dem också något intressant inom kort, tänkte att jag skulle börja på botten så kan dem bara toppa mitt inlägg allihopa, förutom Jenny då, som alltid ska vara först med allt!

Gaaaah paint!

Okej, nu har jag typ ägnat en oförklarligt stor del av mitt liv åt att försöka göra en signatur. Det gick åt helvete. Skyller på att vi tydligen inte har photoshop på den här datorn och jag har tvungen att jobba i paint. Hursom så får jag väl be någon av mina söta vänner att fixa en åt mig... (Ni får nöja er med den simpla jag lyckades åstadkomma) Bered er på ett mindre frusterat och mer utarbetat inlägg inom en snar framtid.




Tjenixen!

Hihi, jaa, då lägger jag upp mitt första inlägg då... Lite svårt att toppa Jennys dock ;) Däremot måste jag säga att min signatur blev lite snyggare, kan ju bero på hästen :D Jaa, tänker inte skriva någon info om mig själv heller, folk får helt enkelt sitta helt spända och vänta på att få veta vilka dessa fantastiska människor är...

första inlägget!

Då fick alltså jag jenny äran (kan också varit så att jag var snabbast in på bloggen) att skriva första inlägget! status. Men nu tycker jag brudar att alla kan göra varsitt inlägg om oss själva? så fåra miljoner läsare får lära känna oss? smart va!?
Men jag tänker inte sitta och skriva om mig själv innan jag fått klarttecken från mina polare om att vi ska göra det! Kul inlägg förresten, moget oså! Men snart kommer nog mina söta vänner och skriver något mer seriöst!

Kolla min urcoola signatur (som linda så fint kallade det) som jag gjorde nyss!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0