Lindas komediserietips!

Tillbaka till skolan idag, kändes lite udda... men det var roligt, blir det när man har underbara vänner!
Och så till ämnet, komediserier på tvn tänkte jag tipsa om :)
1. Community, en stört rolig serie om en lite udda studuegrupp på ett community college :)
2. The big bang theory, en självklar favorit! Älskar att skratta åt nördar!
3. How I met your mother, så jäkla klockrena skämt hela tiden :)
4. (the new adventures of old) Christine, Christine är så bra på att driva med sig själv, älskart :)
Community                                                     The big bang theory
How i met your mother                                   Christine

Jag har ju faktiskt lov

Så jag borde roa er läsare lite! Kan tyvärr inte säga att jag har något direkt roande att komma med.. Imorgon ska jag dock på klubbhoppning i stallet, har önskat Tintin, Ofelia, Yatzy, får se vem jag får! Om ni har tur får ni kanske se ett klipp på när jag hoppar, beror på om jag failar eller inte, hehe. Igår var jag i stan med Hanna, Sara och även Fanny i typ en minut, trevligt värre. Köpte ett par jättefina jeansshorts på Bikbok och även ett par solglasögon därifrån :)
Dessa fina kunde jag inte låta bli att köpa!
BikBok 49 kr

Nu väntar jag bara på varmare väder så mina nyinköp kan komma till användning!


måndag

Tjenare alla bloggläsare, sorry för min och mina vänners kassa update, men jag har inte haft tid idag. ni stockholmare som har lov nu får skärpa er! Men var tillbaka i skolan idag efter en veckas sportlov, var inte helt fit for fight kan jag säga, segt som attan. Men kul att träffa klassen igen dock. Efter skolan skyndade jag och maja oss iväg till stallet, mockade och fixade mat i ilfart, ut och hämta hästisarna och sist men inte minst rida. Testade mina nya stövlar, grymt sköna och gav en mycket stadigare skänkel! Annars var spisan övertaggad, för en gångskull red vi ner i nederdelen av hagen och över några bommar. Vilket hon tyckte var lite för kul och stog och småstudsa framför en liggande bom, pucko häst. Haha, men hon lugnade sig och var riktigt fin i traven stundtals!  Nu på kvällen har jag pluggat och kollat ponnyakuten! Resten av ghs bilderna kommer en annan dag när jag hinner. Men dom kommer, promise!
puss

jennys bilder från ghs (fredag

Jag lägger inte upp alla, för det skulle ta flera år, men ni får några från varje grej

Hoppning 1.50:


Voltige:




Flyinge Show:






Sixbar (höjdhoppning):




Så det får räcka för ikväll, godnatt! :)


Göteborg Horse Show 2011 i text

Fredags: Vi kom till göteborg runt 1 tror jag, gick runt lite på stan, inhandlade en tröja på weekday och en tjocktröja och mössa på bikbok. Sen åt vi på hard rock café. Vid ca 5 gick vi ner mot scandinavium och in på mässan, galet mycket folk så vi går in på arenan och inväntar showen. Haha! Det börjar med hoppning, tror det var 1.50, jag minns inte vad vinnaren hette, men ingen svensk var det iallafall. Efter hoppningen var det voltige, grymt duktiga! Att man vågar göra sånt på en häst? Heltsjukt! Sen eftersom flyinge har 350 års jubileum iår, så var det en liten show därifrån, med galet fina hästar! Sist var det höjdhoppning som slutade på 185 cm! Marco Kutscher vann den, tror jag det var! :) Köpte ingenting på fredagen, blev sugen på alllt som fanns där, men tyvärr så är man inte gjord av pengar. Justja, såg både jacob (nivet han i ponnyakuten förra året) och  dressyrmupparna (ingrid & linn) på mässan.
Lördags: På lördagen gick jag och maja ensamma, det började med young riders KRAFT cup, efter det var det GP ponnyn, där t.ex nicholai i årets ponnyakuten tävlade. Galet hur duktiga ponnyryttare det finns! Vann gjorde 12 åriga Evelina Lindh, nicholai kom förresten 3a om nån undra. Efter GP-ponnyn var det stipendium där bland annat Pontus Lidsell (pontuslidsell.blogg.se) fick stipendie. Efter det var det agility och gymkhana! Sen var det en paus, då gick jag och maja runt på mässan, såg då bland annat Linn (som bloggar på teamsl) och pontus igen. Jag köpte äntligen ett rosa schabrak + matchande rosa lindor till spisan. Tänkte köpa withaker ridbyxor, men kunde inte bestämma mig, så det blev inga. Sen gick vi in igen och då var det dags för poänghoppning, där gick det bra för svenskarna, douglas lindelöw kom 2a och peder fredricsson 3a! Efter det var det en lite längre paus, sen var det dags för 1.55 hoppning, då kom angelica augustsson 2a och alexander zetterman 4a! Sist men inte minst var det världskupp i dressyr med kür. Verkligen otroligt fina hästar, det är galet!

Där var mina dagar på horse showen, grymt kul var det och tog över 1000 kort som måste rensas. Därför får ni inga bilder nu, utan dom kommer när jag fixat klart! Men dom kommer det lovar jag.
Justja påvägen hem stannade vi på hööks och köpte mina ridstövlar med snörning, hur sköna som helst!
Så det blev ett väldigt långt inlägg, men det kommer ett till med bilder från fredagen, från lördagen får ni imorgon! Eller en annan dag, vi hörs
puss

Tillbaka

Är hemma från Göteborg, håller på med ett inlägg om dagarna som kommer upp ikväll eller imorgon :)


I'm back again!!

Hej allihopa, förlåt för min sugiga uppdatering på bloggen!!! Jag har haft sportlov den här veckan och jag åkte till England i söndags wihuuuu, kom tillbaka i fredags :) Jag och Ville var och hälsade på min bror, vi hade det stört najs, jag shoppade lite (tre par skor, ni ska nog få se bild på dem senare ;)) och vi åt massa pizza, kollade på film, spelade tvspel, spelade biljard och strosade runt på de engelska gatorna. röjde stan! nästan...
Igår hade jag också ganska fullt upp, lagade tre rätters när min ANDRA bror kom och hälsade på :) musmsigt som satan blev det! Toast med räkor och avokado, basilika och mozzarellafylda kycklingfiléer och till efterrätt en limecheesecake med jordgubbstobbing :) Jag är kunglig i köket ;) eller kanske inte...
Vi fick uppleva det typiskt engelska vädret! Jag kan ju försvara det med att säga att det var väldigt mycket varmare där!
Wok åt vi, det var så stöööört starkt!! Gillar att man kan se den fruktansvärda röra vi ställde till med i bakgrunden!

Har kommit på

Att jag önskar mig hästgodis och hästsnoddar också! Dessutom kom jag på att man kanske kan kombinera IKEA och Hööks, Kungens Kurva liksom :D Önskar mig alltså en tripp till Kungens Kurva med mammi.




Stockholmsveckan

Nu har äntligen vi Stockholmare sportlov! Ska dock inte till fjällen utan stanna hemma :) Det blir mycket kompisar, mycket stall och förhoppningsvis en del stan, både nytt och second hand är jag sugen på. Invigde lovet med att åka till stallet, vilken överraskning va? Jag hade iallafall gulliga Lucky och jag har verkligen hittat knapparna på honom nu, hur fin som helst! Tänkte lägga upp min plan över lovet, mest för min egen skull, hehe.

Lördag: Stallet, rida. Filmkväll med fina människor.
Söndag: Vet inte riktigt, men kl 17:00 sänder SVT från Göteborg Horseshow, ska definitivt sitta nerkrupen i soffan vid den tiden!
Måndag: Vem vet vad som kan hända en dag som denna?
Tisdag: Finaste Johannas födelsedag! Måste göra en sak på morgonen och efter det ska jag iväg till stallet på klubbhoppning. Efter det har jag inga planer än så länge.
Onsdag: Bästa Nike fyller år! Vet inte vad vi ska hitta på men nåt blir det :)
Torsdag: Ska till stallet på eftermiddan och rida istället för Julia, roligt roligt.
Fredag: Ska vara med på hyra-häst-för-en-dag i stallet, kommer hem vid 3-tiden.
Lördag: Stallet + rida.
Söndag: Inte en enda plan!

Där ser ni, mucho stall! Ska klämma in stan nån dag också, är riktigt pepp på att shoppa fina kläder :D



sportlov!

Åh, äntligen sportlov! Behöver verkligen vila upp mig från skolan som iprincip tar knäcken på en. Fast hur mycket vila det egentligen blir får jag väl se då jag ska upp till fjällen och åka längdskidor (något som alla verkar tycka är så tråkigt, hahah) och där kan det bli en del tidiga morgonar.. Hur som helst ska det bli super kul och vi åker imorgon :) Annars har dagen bestått av bl.a. ett matteprov, som jag hoppas gick helt okej och en svenska lektion där jag och min kompis nästan ramlade av stolarna av skratt. Hahah, nä inte riktigt, men vi satt i alla fall där och skrattade åt ingenting utan att kunna sluta, medans övriga i klassen fattade lika lite som vi gjorde av vad det egentligen var vi skrattade åt. Hoppas jag inte gör er allt förvirrade nu med min soppa av ord, heheh.

Lägger upp lite bilder från tidigare år då vi varit i Grövelsjön:



Tolkning!

Ja, idag drog jag med mig storebror Jeremy och mamma ut till stallet. Det var nämligen så att vi tolkade på riktigt idag, en av oss red, den andra satt i pulkan och mamma tog kort. Det var jätteskoj! Jeremy red mest då han tyckte det var roligast, och jäklar vad svårt det var att sitta kvar i pulkan i galoppen xD Så det blev flest bilder när jag sitter i pulkan i trav då jag inte lyckades hålla mig kvar länge nog för bilder i galoppen x) Men nu kommer en bildbomb på detta skojiga äventyr. Jag ber er dock att ursäkta den dåliga bildkvalitén, men min systemkamera är trasig så bilderna är fotade med den gamla, aningen sämre digitalkameran. Men här kommer de iallafall! :D Titta och njut vettja:D

Den sista bilden är min bror i pulkan, den får avsluta för denna gång, hoppas ni njöt av mina avtrillningar från pulkan som fastnade på bild. C'ya!


Göteborg Horse Show

Nu åker jag (och maja) till göteborg för horseshow, grymt. Något som kan få mig lite gladare just nu är nog hästar. Så ingen update från oss i helgen, men vi får hoppas att mina vänner håller igång bloggen, så är jag eller vi tillbaks på söndag. Ha det bra

Boktips... eller?

     

Vill bara tipsa om denna fantasy serie skriven av Naomi Novik. Den är extremt spännande och bra. Handlar om Himmelsdraken Temeraire och hans kapten Will Laurence och deras otroligt spännande äventyr! Böckerna utspelar sig under Napoleon-krigen, ur Sotrbrtianniens vinkel. Dessa böcker ligger definitivt bland topp 3 i min lista över favorit böcker! Så jag rekommenderar verkligen folket att läsa dessa!:D

Jag läste ut den för tillfället sista boken på svenska igår; Örnarnas Triumf och kan knappt berga mig tills den sjätte boken kommer på svenska! (Jag menar palla läsa på engelska xD) Iallafall alla böckerna, inklusive den sjätte, finns på engelska om någon föredrar det :)

Detta var allt för mig idag, peace out!;)

Sjätte boken på engelska;)


otursdag

Har haft världens sämsta dag idag, ingen daniel imorgon, lhc förlorade och ingen håkan i sommar FAN va jag hatar mitt liv just nu. Speciellt första och sista saken. helvete. Ska på klassresa när vi skulle till gbg och se håkan. Daniel spelar klockan 5 imorrn, då är jag i göteborg. fuck.
Hejdå, hörs när jag är hemma från ghs, förhoppningsvis gladare

Finfint från BikBok


Maasai



Hittade detta reportage från brittiska Vogue på denna bloggen och blev lite förvånad, det är ju maasaier! Eftersom det bor många i Tanzania undrade jag var dem hade fotat det hela.. Är trött och orkar inte ta reda på det nu men  vi får se om jag tar mig i kragen någon gång under kommande dagar, hehe. Ska jag vara ärlig är jag ganska förvånad över att dem ställde upp på bilderna, måste fått bra betalt. Maasaierna är ett väldigt naturligt och traditionsenligt folk.

Lite kul att jämföra bilderna med mina egna :)




jag får inte spela tvspel nu , så jag har bajstråkigt.. haha

Saker ni kanske inte visste om mig:
Namn: Maja Karin Vilhelmina Gustafsson

Födelsedag: 21 Juni

Hemstad: Linköping
Ögonfärg: bruna, börjar bli lite gröna..

hårfärg: typ ljusbrun?

Längd: 166 kanske?

Höger- eller vänsterhänt: höger
Civilstatus: singel
Stjärntecken: oftast tvilling , ibland kräfta


FAVORIT
Mat: grillat kött elr nått?

Sport: hästsport
Djur: häst , katt . fast jag gillar dom flesta..

Glass: ben&jerrys strawberry cheescake , halfbaked
Låt: Ramlar - Håkan Hellström
Nummer: 3

Tuggummi: inget speciellt

Helgdag: fredag och lördag
Årstid: sommar

Tandkräms-smak: haha vetifan?

Radiokanal: eastfm

 

HAR DU
Någonsin varit kär: japp 
Blivit dissad: aoo

dissat någon: aaa
Rymt hemifrån: noo

Sovit utomhus: om tält räknas?

Gråtit i skolan: ja
Spytt i skolan: nae
Velat bli modell: inte direkt
Sett en död människa: nej

Använt droger: nej

Ätit sushi: smakat lite.. blää
Retats: jaa

 

THIS OR THAT
Cider/Öl: cider
Pepsi/Cola: cola
Donken/Burger King: donken 
Kärlek/sex: kärlek
Choklad/Vanilj: choklad
Kött/veg: kött
Tv/film: båda

Gitarr/Trummor: gitarr
Adidas/nike: adidas
Kinesiskt/mexikanskt: kinesiskt

Kakor/paj: kakor

Blind/döv: döv

 

KAN DU

Gå ner i splitt: nej

Skriva med höger och vänster: mest höger

Vissla: haha ja
Blåsa en bubbla: aa
Ha dina ögon i kors: jaoo
Nudda näsan med tungan: nääästan .. om jag trycker ner näsan? hah


VEM VAR DEN SENASTE PERSONEN
Du pussade: vet inte
Du pratade med: jennnnyyy
Du msn: jennifer trorja
Du kramade: mamma

Du skällde på: vet inte :p

 

SENAST DU
Skrattade: idag!
Grät: hmm..

Såg en film: igår

Tugga tuggummi: nån dag sedan
Drog ett skämt: idag
Sjöng en sång: idag

 

VAD ÄR DET
Utanför ditt fönster: massor med snö
Du har på dig: tjocktröja , kortbraxor

På din musmatta: har ingen

 

HAR DU NÅGONSIN
Blivit utskälld av en lärare: inte sådär jätte mke

Ljugit om din ålder: kanske någon gång

Bråkat utan anledning: haha aa

 

 

Tog den ifrån jennifers blogg..


http://jenniferperssson.bloggplatsen.se/  !!


tjugofjärde februari


Godmorgon,
vaknade för en stund sen och satt och fixa framsidan på mitt fotoalbum. Blev nog ganska bra tror jag. Ni får se en annan dag :) Sitter och dricker te nu (som alltid) och kollar på biggest looser (?) haha. Snart ska jag duscha, sen kommer nog cornelia lite senare. För ikväll ska hon och jag på hockey, och för en gångs skull ska vi inte stå i klacken utan sitta ner, chill. haha. Men vi hörs senare, puss


Mitt sista önskemål (so far)

Är en tripp till IKEA! Där jag skulle vilja plocka med mig lite smått i stil med detta.



Behöver fixa iordning i mitt rum och till det behövs bra lådor och tidskriftsamlare. Ska märka upp allt och ha total ordning, typ min dröm :D


GODNATT GULLUNGAR!

Quincy , världens mysigaste ponnii ♥
saknar dig sötnosen min!



grymt

Skulle vilja tipsa om den här bloggen, en av de bättre hästbloggar jag läser. Eller kanske den bästa? Massor med roliga tips, peppande inlägg, mycket bilder och ja hur mycket häst som helst. Vad kan bli bättre för oss hästintresserade? Nej, inte mycket. Hur bra som helst!
Teamsl.blogg.se (för er som länken inte fungerade för)


Maja& Spider




sitter som en rumpa..?


hahah bjuder lite..


Todaay...


Tjenixen alla läsare!:) Min dag har varit helt okej:) Min käre pojkvän sov här och i förmiddags åkte han, jag och resten av familjen och spelade minigolf! Dock är jag typ världens sämsta förlorare så om det gick dåligt fuskade jag lite, men sscchh! Det är en hemlis;) Efter golfen spelade vi lite fiskespel här hemma och sedan bar det av till stallet, ja efter att vi skjutsat hem Christopher. Selma var jätteduktig på alla sätt och vis! Vi tog en tur på fältet idag, och hon skötte sig exemplariskt!:) Jättemjuk och härlig, och håll i er; KONTROLLERBAR!:D<33 Jaa... det var min dag, nu sitter jag här och ska nog ta mig något att äta och sedan läsa den braiga boken jag nördar!
Chiao;)


stallet

Hemma från stallet nu, spisan hade pissat ner hela sin box så tog runt en timme att mocka. Sen skulle maja få rida henne lite också, så jag nöjde mig med att trava och skritta av min pärla. Hon är så jävla tagg nu med, så fick skritta av rätt länge innan hon slappna av, cp häst! ♥
Här får ni lite bilder som maja fotade ute i hagen medans jag mockade, med mitt nya älskade objektiv, kalasbra

sune

jabis


världens finaste

sven

zorba

mirexo

mina två pärlor, sölve & spisan

min fina, denna bild tog faktiskt jag!

jag och bus skrittar av

Så, maja skulle lägga upp sina ridbilder senare, men hoppas det duger för en stund iallafall

Så fint


Hittade bilden hos Ulrika som hittade den hos Jonna

Parfymflaskorna är det jag syftar på och dom kommer, tro det eller ej, från IKEA!


I taxin, i trappen, i hissen, i hallen

Jag har aldrig gillat Veronica Maggio, men jag har nog ärligt talat aldrig givit henne en chans. Henns nya singel har dock på något konstigt sätt hamnat i min Spotifylista och den är verkligen underbar! Jag tror jag är kär.


Veronica Maggio - Jag kommer

onsdag morgon


fint från we<3it, åh jag är astaggad på att gå ut och fota med mitt nya objektiv, men har nada inspiration.. jag vill ha bort snön och fota vår bilder..

godmorgongodmorgon
Vaknade för en stund sen och sitter och dricker te nu. Ska snart ut till stallet och rida min fina spisan, sen ska jag nog ta det lugnt ikväll för jag har huvudvärk. Vet inte riktigt vad jag hittar på med spisan idag, äe det blir nog att rida i hagen, vi ska få upp den där jedra konditionen, efter idag har hon ridits 3 dagar i rad, vilket blir bra då hon inte kommer ridas lika mycket till helgen då bara sofia har henne. Jag ska ju till göteborg horse show, så jävla kul! Åh, jag längtar. Men nu ska jag sluta sluddra, vi hörs


Lädertvål & läderbalsam



Önskar jag mig också, eftersom mina typ är slut. 49 kr styck kostar dessa som kommer från Hööks.


HISS / DISS ?

Vad tycker ni?



Klara

1 2 3 4 5
barn / ungdom / familje - film !
En jätte mysig och gullig film som precis som '' i rymden finns inga känslor '' man kan titta på när man bara vill gotta sig , bädda ner sig i soffan med en kopp te eller varm oboy.
Men på vissa ställen blir man ju bara irriterad.. hahah! ibland blir det ju bara så liksom NEJ MEN VAFFAAAN!? VARFÖR SA HON SÅÅÅ!? .. ja så är det!
Men en bra film! :)

Jag kan inte fånga dig för jag vet att hela stan vill ha dig


Nu sitter jag och kollar på sommar i sverige med syster som sitter och snurrar hörlurarna runt fingrarna som hon aaalltid gör! nae , börjar bli irriterande här.. haha
Såhär har min dag sett ut:
vakna
frukost
MarioKart wii
lunch
Ikano
MarioKart wii
Film - KLARA ( skriver mer om den i ett annat inlägg )
MarioKart wii
Data
Händelsefull dag.. Men skyller på att jag har träningsvärk i magen.. HAH
Ser ut som jag är beroende av tv-spelet MarioKart wii och det känner jag att jag håller på att bli.. hehe ILLA
Det känns inte alls bra .. men annars har det varit en lugn dag utan stress och massa skit!
GREAT



Tisdag den 22 Februari

Hola Amigos, sorry för dålig update idag men har haft fullt upp. Vaknade tunt kvart i tolv, sen kom cornelia. Så idag har jag vart med henne, vi och maja åkte in till tornby och jag kollade på ridstövlar och köpte en t-shirt. Sen åkte vi hem, gick till henne och hämtade häst filmen klara, jag var glad. För jag har velat se den så länge eftersom man som liten läste dom böckerna. Den va ursöt och hur bra som helst. Sen åt vi och tog det lugnt. Hon åkte för en stund sen och nu sitter jag och syster och kollar på sofias änglar. Imorgon ska jag och maja till stallet, jag rider och ska försöka få henne att plåta lite, haha. Men vi hörs, puss
va lite lat idag och kopierade mitt inlägg från min blogg, palla inte skriva.. haha ;)


Vårkläder

Missförstå mig inte nu, jag älskar vintern! Men inte ur klädysynpunkt, då vill jag ha vår, helst NU. Medan snöflingorna yr utanför fönstret kan man ju iallafall drömma sig bort lite. Vårsol, fågelkvitter, blommor, torra vägar och helg med underbaraste tjejorna i Göteborg. Håkan Hellström ♥ Okej, nu börjar det gå mot sommar här, men inte fel med det heller! Sidor jag dreglar över just nu är Nastygal.com och Modcloth.com, helt underbara och jag vill ha i princip allt! Tänke visa er det jag fastnade för från modcloth, så ni också kan bli sugna på varmare väder :)

Wrapped Candy DressStarboard Style ShortsRue de Rosiers DressRosette-à-Porter DressPouts Aplenty DressO-Live and Well DressLittle Lovin' ShortsGood Luck ShortsFlashes of Style DressBloom Moon DressBloom and Dot DressBathing Beauty One Piece in Black


fysik

God eftermiddag alla ni där ute i snöstormen. Eftersom jag valde att inte följa med till Romme idag blev det bowling för mid del, men det var kul det med. Synd att man gör det så sällan för det är faktiskt riktigt roligt tycker jag :) Annars har jag spenderat den senaste timmen med min kära fysikbok. Nej, usch inte alls mysigt då vi har prov imorgon och jag känner mig inte alls pepp på det men men. Blev bara ett litet kort inlägg för nu måste jag börja dra mig mot bussen och stallet :)

HALLOJSAN!

Jag måste börja med att skriva grattis i efterskott Chenny:D<33 Hoppas du hade en trevlig födelsedag^^,
Jag har lite att skriva om faktiskt... Igår red jag ut på mitt busfrö till häst (ser spöken överallt oc helt plötsligt). Red med min kompis och hennes medryttarhäst. Selma och jag skulle galoppera på ett fält medan min kompis skrittade den biten genom skogen. Vad tror ni in händer? Selma slår på en tvärnit och jag flyger framåt, börjar räta upp mig och då börjar hon gå åt sidan, så jag föll av sakta men säkert, måste sett asfult ut xD Jag började asgarva och Selma var helt chockad x) Aja, upp igen och då blev det full rulle på henne, tills hon börjar hoppa i sidleds, i galoppen för ingenting för att sedan sparka back-ut och hoppa in dit min kompis stod och väntade xD Lilla busan:)<33

Idag hade jag hästarna på morgonen, så passade på att rida Selma på en gång. Red lite barbacka idag och hon var lite stel och ofokuserad men duktig ändå:D Förresten måste jag bara säga att hon börjar bli jätteduktig på att stå lös i gången nu:D *Stolt* Och så var hon jätte pussglad idag, skulle bara pussas massa hela tiden:) Just nu går och solar sig alldeles naken (inget täcke) i hagen med kompisarna, själv väntar man på maaaaaat ;)

Hejs svejs sålängeee!^^,

Bild från förra vintern;)

Ledsen min fula och dåliga sits+hand på bilderna, men till mitt försvar så var det över ett år sedan och jag var inte beredd på bus!


Bara så ni vet, Selmutt-Lillplutt är bäääästast!:) Min lilla grädd Semla<33


Smyckesträd


Detta vill jag gärna ha! Kommer från Koziol och finns att beställa på diverse sidor, exempelvis på Tingshop.com där det kostar 179 kr, annars finns det på Bluebox.se eller Lillahemmahuset.se för 185 kr.


ha den äran jenny!

Du är ett fantastisk kompis som jag har fått lära känna i snart tre år nu och jag är jätteglad att jag fått göra det. Du får mig att skratta och man har jämt kul när du är i närheten. Du är otroligt snäll och hjälpsam och med en klockren personlighet. Du är grymtduktig på att rida, fotografera och mycket, mycket mer! Du är en vän jag hoppas på att få behålla livet ut <3 Ett stort, stort, stort, GRATTIS till JENNY som fyller år idag! :D Hoppas du haft en superduper, toppendag och att du har firats ordentligt ;) <3

Härmar Felicia lite med hästblid och allt, heheh :)

Jenny och Chanel i höstas <3

fråga

Jag fick ju 1500 av min kära farmor och farfar idag, nu funderar jag på en sak, ska jag vänta tills min månadspeng och köpa dessa ridstövlar? Mina är på tok för korta, är det nån som har dessa ridstövlar från hööks som vet om det är bra kvalite och värda priset? Eller är det helt ovärt? vad tycker ni?


I RYMDEN FINNS INGA KÄNSLOR



1 2 3 4 5     En STARK fyra !

En mysig ,rolig och en sjukt film som är bra när man är hemma och bara vill gotta sig!
Jenny fick denna film i present! ae , bara för bra!


Födelsedag

Eftersom Jenny fyller idag betyder det att jag fyller år om exakt en månad! Tänkte att man såhär en månad i förväg skulle börja med sin önskelista, sagt och gjort :D Först och främst önskar jag mig en ny mobil eftersom jag tappade bort min i Tanzania, smidig som jag är. Har kollat runt lite och tror att jag vill ha den här



Fick en snilleblixt alldeles nyss, jag ska delge er en sak på min lista varje dag, starting today!


sweet sixteen

tack maja & felicia, ni är söta ni!
Men har iallfall haft en mysig födelsedag såhär långt, fått lite fina presenter. Bla kameraobjektiv! puss på mina föräldrar, sen lite annat smått och gott, vet inte om jag orkar skriva allt här, men ah. Nu väntar vi på att mamma och pappa ska komma hem, så tror jag att vi skulle in till stan ikväll, mysigt. Men hoppas ni har det bra!
puss
justja, daniel norberg fyller 21 idag, grattis till honom!


Grattis finaste Jenny! ♥

Jenny fyller 16 idag, hurra hurra hurra!

Hoppas hon får många grattishälsningar och fina paket :D


Jenny och Chila i somras ♥


Mirexo , du är det finaste jag vet









GRATTIS SYSTER

JA MÅ HON LEVA JA MÅ HON LEVA JA MÅHON LEVA JA MÅ HON LEVA UT I HUNDRADE ÅR
JA VISST SKA HON LEVA JA VISST SKA HON LEVA JA VISST SKA HON LEVA UT I HUNDRADE ÅÅÅÅR
OCH NÄR HON HAR LEVAT OCH NÄR HON HAR LEVAT OCH NÄR HON HAR LEVAT UT I HUNDRADE ÅÅR
JA DÅ SKA HON SKJUTAS JA DÅ SKA HON SKJUTAS JA DÅ SKA HON SKJUTAS PÅ EN SKOTTKÄRRA
OCH NÄR HON HAR SKJUTITS OCH NÄR HON HAR SKJUTITS OCH NÄR HON HAR SKJUTITS PÅ EN SKOTTKÄRRA FRAM
JA DÅ SKA HON HÄNGAS JA DÅ SKA HON HÄNGAS JA DÅ SKA HON HÄNGAS PÅ EN HÄST BAK&FRAAAAAAM

ETT FYFALLER LEVE FÖR JENNY! HIPPHIPPHURRAA HURRA HURRA HURRAAAA !
BARAMPAMPAMPAMPAAAAAA


jag elskar dig syster , fast du är som du är :)♥


godnatt


jag och finaste chila i somras, jag saknar dig ♥
Nu ligger jag i min säng och ska sova, haha. Tusan va fet jag verkar på denna blogg? antingen sitter jag i soffan eller i min säng.. fet chey. Haha nej, så fet är jag faktiskt inte ;) Men ja som maja så fint uttryckte sig så ah imorgon blir lilla jag 16 år, men vi hörs imorgon. godnatt

OH SHIT

ojojoj , vad jag är aktiiiiv! :D:D nooooot..
Men ska försöka bättra mig.. Men har varken tid elr lust..
Men nu JÄVLAR!
Ni ska snart få lite bilder från dagens ritt på mirrebirrebus :)
Gick skitbraaa! Dutti hesten ♥
okejj.. det här är ett dampinlägg men nu ska jag snart käääääka mumma. Because en viss jenny gustafsson fyller 16 imorn! tjoho , ja må hon leva ja må hon leva ja må hon leva ut i hundrade år... blablabla ! :D
Så var på stan med tove idag och köpte lite hemligheter!
haha pussss
OSERIÖS BILD MOHAHAH

Pulka i snön!

Haha inte för att min rubrik är uppenbar nejnej, för man brukar ju inte åka pulka i snö utan på en grusväg eller hur? x) Nej men störtskönt med loov! Idag har jag haft fullt upp, fast att jag inte hade något planerat från början ;) Började med att hänga med till loppis och handlade sedan lite, bl.a. hästmat och blindbrodd. Sedan blev det mat och sen dagens höjdpunkt; SELMA!:D Började med att hon inte ville komma in, hon ville stå och sola i hagen:) Hämtade henne och pysslade om henne, sedan gjordes hon iordning för tolkning! Håller på och vänjer henne lite vid det, så blev bara skritt och trav men ändå skitkul!:D Duktig pållehäst!!! Så kommer lite bilder nu, sprang även lite med henne för att få fina bilder, dock blev det inte riktigt så bra... Hon var knäpp i skallen och skulle springa som hon ville, och med huvudet så hon kunde knocka mig xD Söt är hon iallafall^^, Nej, nu kommer bilderna!:)



Så kan det gå om man inte kan styra pulkan... i skritt xD

Knäpphäst<33:)

Notera att vi gör samma rörelse samtidigt.:)

Denna bilden, på denna söta häst, ur en, inte så lika söt vinkel, får avsluta det hela för dagen:) Puss så länge!

bildbomb, jenny & spider















du är det finaste jag har, utan tvekan ♥

Söndag

Hola Guapas, sitter och dricker te och äter smörgås. Har haft en mysig stund i stallet med världens bästa häst. Hon var överpigg idag med, även fast vi tog det riktigt lugnt och trava och skritta typ bara, eller ja en liten galopp, var hon svettig efter. Vi red i typ bara en halv timme, knäpphäst. Men hon låg verkligen på bettet och studsa på tusan, men duktig var hon! Pappa fotade, så håller på och importerar alla bilder nu, tar nog cirka 110 år, men dom kommer upp snart :)
men här får ni ett provsmak ;)


min pärla ♥


lördag

Superskönt med lördagkväll och allt, men ändå får man ingen ledig stund om man som jag sitter och skriver på ett engelska brev vid den här tiden, usch usch usch :( Jag börjar seriöst tro att helgen bara finns till för att man ska göra klart allt skolarbete man annars inte hinner under alla de dagar man går i skolan. Känner hur det bara ryker om min trötthet kring skolan och allt som hör där till. Alla prov, läxor och inlämmningar suger liksom musten ur en och man blir alldeles matt. Kan man någon gång få andas eller pusta ut undrar jag!? Och ändå är det nästan en hel termin kvar!
JAGORKARSERIÖSTINTE!

^^

När mina vänner ändå håller på att prata om Gymnasium så kan jag också flika in. Jag skickade nämligen in min ansökan i torsdag, det känns bra. Jag bestämde mig tidigt för att jag skulle gå NA linjen, med NA inriktning (eftersom att det inte finns någon bra NA/häst linje i närheten, annars hade jag gärna gått det, så ja, jag är vääääääääääääldigt avundsjuk på Jenny).
.
Mitt förstahandsval blev i alla fall NA/NA på Åva gymnasium i Täby, och det andra blev NA/NA på Tibble gymnasium i Täby.
.
Hehe, detta var faktiskt inte det det här inlägget skulle handla om från början, jag ville bara tipsa er om en jättebra serie, 90210 (<3). Den utspelar sig i Beverly Hills, USA och är en riktig High School serie, jag gillare. Den är inte speciellt ny (hade premiär 2008) och är nu inne på sin tredje säsong. Men självklart kan man titta på de gamla avsnitten på internet.
http://www.sidereel.com/90210


Så, nu kan ni ju bara börja kolla. Så ska jag fortsätta mitt pluggande, wihooooo...

hoho

HÄR hittar ni ett litet bildspel med bilder från provapå lägret jag var på på vreta. Fanns inga bilder då jag hoppade nova som jag gärna velat se. Men ska se om man kan få tag på dom på nått annat sätt :))
Förresten är det dit jag sökt som första val, alltså nv med inriktning häst - ridning. Hoppas bara att jag kommer in nu med, haha.
Idag ska jag in till stan med familjen, sen har jag inget planerat, får se om jag hittar på något.
ha det bra

Justja, kanske ska skriva mina andra val, som andra val blev det Sam med inriktning medier och kommunikation på klara, som tredje Estet-media på mtu och som fjärde estet-media på john bauer. :) Men första alltså vreta :)


gymnasiesnurrig

Var nyss inne och tittade lite på gymnasium (för seg som jag är har jag inte riktigt bestämmt mig än, heheh). Klickade mig fram till en riktigt bra sida på gymnasie antagningens sida där man kunde se en del fakta så som behörigheten bland lärare och så.. Men sen så tappade jag bort mig och hittade inte tillbaka, hahah :( Nej, men jag känner att jag verkligen måste ta tag i det här då det är mindre än en vecka kvar tills min ansökan ska vara inlämnad! Så som det ser ut nu dock vill jag nog gå samhällsvetenskap med inriktning beteendevetenskap :) Tycker det verkar som ett passande program som ger mig en bra grund att läsa vidare på och med intressanta kurser. Har ni något tips på någon särskild skola så kommenter gärna! :D


Godmorgon!

Jag sitter här vid datorn och det är -13 ute, jag gillare! Ska alldeles strax göra american pancakes och tänka på Linda eftersom hon gjorde det åt oss på senaste återträffen. Saknar er alla! ♥ Efter det ska jag ge mig iväg till stallet, roligt men kallt ;)

För övrigt lyssnar jag på Oasis, har glömt bort dom en period nu men det är lika underbart som alltid!


Oasis - Don't look back in anger


Jennys Boktips


Jag lovade ju att jag skulle lägga upp något litet roligt inlägg, boktips va det enda jag kom på så ja här har ni det.
TILLSAMMANS - första, andra & tredje boken
Denise Rudberg
Jag har själv alla tre böcker hemma och vet inte hur många gånger jag läst dom. Handlar om både kärlek, vänskap, avundsjuka, sorg och hemskheter. Tre vänner om möts och blir riktigt bra kompisar och ses istortsett varje dag och lever helt olika liv. Jacob lever ett nästan vanligt "svensson" liv, förutom att hans mamma är tv kock. Alexander har det svårt hemma med en pappa som misshandlar hans mamma och theresa bor med sin pappa på en husbåt och hennes mamma är död. Grymt böcker som man hur lätt som helst sträckläser!

EXPERT PÅ ATT RODNA
Katarina Von Bredow (råkade skriva breedow på bilden)
Var länge sen ja läste denna så minns inte riktigt vad den handlade om. Men minns att jag verkligen älskade denna boken och alla andra hennes böcker. Hon skriver otroligt verklighetstroget och ur ett "ungdomsperspektiv". men galet bra böcker och båda är sånna man lätt kan sträckläsa och läsa flera gånger om.


B&J med toooovee


lov


fint från we<3it

Nu mina vänner har jag sportlov, så galet skönt! Fast kommer få plugga lite, men det är bara lite hemkunskap och svenska, så jag överlever. Annars känns det som om dett lovet kommer bli grymt, födelsedag, träffa fina vänner, kanske träffa daniel och gbg horseshow! Hur bra?! 
Skolan idag var annars helt okej, idrott, ett äckligt mattetest som gick hur dåligt som helst, en seg engelska och spanska och en h-tid med ett no läxförhör och skratt med fina klassen. Ikväll ska jag bara njuta av att det är lov och inte göra något speciellt. Så ska nog försöka klura ut ett roligt inlägg som kommer upp ikväll, ah vi hörs

FREDAG!

Sitter på samhällskunskapen, vår lärare tillät oss att facebooka i fyra minuter :D snart är det sportlov!!! då bär det av till england! Men ska försöka hinna blogga lite också :)
Haha nu är det roliga slut, trevlig helg!

BILDER&FILMER ( från ROMME , STAN med tove&frida )


ojoj , viktoria är sååå intressant? PÅ MUSIKEN SA UNO ATT JAG SKULLE SÄGA.. haha blablablaa puss på henne! :*
STAN MED BÄSTA! :*
kände att jag var lagom ful på den här bilden så skärde ut söötnosen ;*
okej .. det här var ganska ointressanta bilder men bättre än inget! :D
PUSS

hohohehehöhö


Issa, madde, jag, emma och sarah i romme igår, hjärta på er.
Förlåt för att jag suuuger på att blogga nu, men är helt slutkörd. Men har sportlov nästa vecka så ska försöka att bli bättre då. Men idag var det skola som vanligt och blablablabla.. Sen åkte jag och maja till stallet och red, va väääldigt länge sen då underlaget varit fördåligt. Så min pålle var pigg.. haha småstegra i traven och ville helst springa i 190, men det fick hon icke. Men hon är bäst, min snutta. Nu har jag pluggat no för har prov imorgon, men det ska jag fixa, för sen är det lov.
ha det bra

Visste du att...

?Drogade myror faller alltid på vänster sida
? Charlie Chaplin var en gång med i en Charlie Chaplins look-a-like tävling och kom trea
? Hypernervaukustiskadiafragmavibrationer = Vanlig hicka
? En jordnöt innehåller lika mycket fett som en kilometer gurka
? Om Barbie fanns på riktigt skulle hon ha måtten 39-23-33.
? Reklamen under superbowlfinalen är den dyraste reklamen i USA det kostar flera hundratusen per sekund
? I den senaste filmen om King Kong så gjorde man hans vrål genom att lägga ihop ett lejons och en tigers vrål och sedan spela upp det baklänges.
? Nöten är en frukt, Bananen är en ört, Äpplet är en skenfrukt/falsk frukt, och Melonen är ett bär
? Det är möjligt att leda en ko uppför en trappa, men inte nedför.
? Hajar är immuna mot cancer
? Hajen är havets effektivaste rovdjur. Den kan höra en tonfisks muskler arbeta på två kilometers håll.
? Den medicinska benämningen på rädsla för långa ord är 'hippopotomonstrosesquippedaliophobia'
? Visste du att den som dricker kaffe löper 66 % mindre risk att begå självmord?
? Om du går in i ett hus och sedan följer HÖGER vägg kommer du alltid ut.
? George W Bush var cheerleader när han gick i skolan.


I'm back! Again...

Jag är sinnessjukt ledsen över att jag bloggar så lite men har så sjukt mycket för mig! Skolan har långa dagar med mycket läxor och prov, sedan har jag ju lilla söta Selma varje dag med. Men jag bloggar lite då och då, ni får tyvärr nöja er med det:/

Nu är det så att jag väldigt gärna vill lägga upp en bild och en historia på min värsta ofrivilliga avsittning!

Vi var och tvälade i oktober 2010, och Selma hade inte kännts så fin på jättelänge! Allt gick bra fram till sista hindret... Strax innan hindret snubblar Selma, sadelgjorden går av, jag och sadeln flyger fram, jag landar på vänstra delen av ansiktet och Selma landar på vänstra delen av min överkropp. Där ligger hon kvar på mig för att inte trampa på mig då hon inte visste hur hon skulle ta sig upp och undvika det. Folk kom och fick upp henne. Det första jag fråga var såklart "Hur är det med Selma?" Allt var bra med henne, tack alla andar för det! Dock såg jag lite värre ut... Hade ont i nacken, en blåklocka, vänstra delen av ansiktet enormt svullet. Var bara att få på sig halskrage, upp på en bår och åka ambulans. På sjukhuset blev jag runt-körd till olika röntgen avdelningar, men som tur var hade "bara" musklerna tagit smällen. Så det hela slutade ju bra. Tur i oturen!

Bilden tagen ifrån filmen från tävlingen, jag och Selma på väg ner...

Puss ifrån mig tillsvidare!

Förlååååt!

Förlååt för att jag har varit så jävla oaktiv på bloggen den senaste tiden , men jag har haft ganska fullt upp.
Men idag gick jag upp vid fyra , åkte till priso och tog bussen till ROMME! Med underbara brudar kan det inte bli annat än bäst! Vi hade sjukt kul från början till slut , och det här är något jag seeent glömmer!
Ni som hellre åkte till simhallen elr vart ni än skulle får skylla er själva.. Ni borde ångra er som faan!
Lovar att ni ska få bild(er) nån annan dag! Tog högst två bilder typ men aja..!
PUSS

romme

Hemma från sista gången i romme med skolan nu. Hur kul som helst, som de båda tidigare åren. Världens bästa människor och kramp i magen för skratt, haha. Men cornelia och natalia gav mig, madde och hanna och sig själva en del skratt kan jag säga, fyfan va söta. Ramla 59208390 gånger.. hihi. Okej nu börjar det bli flummigt, men är så jävla trött.. haha så skriver inte mer nu.
puss

onsdag kväll

Hejsan hejsan!
Onsdag idag, intressant dag... två prov, matte och historia, båda gick bra tror jag! Slutade tjugo i två vilket var väldigt skönt, sedan gick jag och mamma och käkade kinamat, mums! Sedan har jag en förskräcklig liten historia att berätta. Jag gick ensam på stan lite grann och känner att jag måste gå på toa. Jag har inga lösa pengar så går in på hemköp och köper en liiiiiiiten kindermaxi så jag kan få en femma i växel. I alla fall, går till toaletten, stoppar in min femma, går in och låser dörren. Men vid låset står det att det är låst när man vrider åt ett annat håll. Så jag gör det. Det visar sig att skyltningen är fel och nu har jag låst upp ju. Och då visar det sig att man inte kan låsa igen om man inte stoppar in en till femma!!! Så jag slösade en femma på att inte få gå på toa -.- dumt!
I alla fall, kom hem och var tvungen att skriva en engelskauppsats, den blev stört bra ;) Och nu borde jag syssla med min kemilabbrapport, så nu får jag sluta blogga!
Tänkte i alla fall dela med mig av någon som jag skrattade hjärtligt åt :) Puss!

cirkus

Tänkte berätta lite kort om cirkusen som jag går på. Ja, vi brukar börja med någon sorts uppvärmining/lek för att vi ska bli varma. Därefter kanske vi stretchar eller så börjar vi lite smått med akrobatik, så som kulerbyttor, hjulningar, handstående ner rullning, brygga m.m. När vi sedan gjort det brukar man få välja lite själv vad man vill göra om det inte är så att något annat är plannerat. Ibland har vi t.ex tränat på handvolter allihop. Men oftast får man bestämma själv och då brukar jag vilja klättra lite i tyg eller köra par akrobatik. I tyget finns det en hel bunt med konster man kan göra, men har typ inga bilder eller vidoes från sånt som jag har gjort :( Men jag lägger ut ett klipp från youtube så får ne en liten inblick i alla fall x) Hur som helst framåt slutet av lektionen som är två timmar brukar jag försöka stretcha lite innan det är dags att plocka undan. Kanske låter som att det är lite segt att vara där i två timmar, men det är mest kul. Sedan är det ju såna härliga människor där också, hahah :)

Nej, nu måste jag springa iväg om jag inte ska bli ännu senare än vad jag redan är, heheh (alltså är allt i sin vanliga ordning)

Inga tårar har du fällt inga sorger har du mött



Vackrare än det mesta


Fy

Jag skriver en engelskauppsats, vill typ kräkas på den. Tyvärr kan jag inte göra det utan måste fortsätta skriva, ge mig motivation snälla? Fy säger jag bara. Hade en policy att jag inte fick gå in på facebook eller blogga eller what so ever innan jag var klar, gick ju bra med den! Så himla disciplinerad tjej Felicia! Åter till uppsatsen (läs: åter till facebook).


Dag 30: Bästa Andreas Weiseklipp/bild

Sista dagen på våran lista idag då, saaaad. hahah nejdå :)
Satt och letade efter en kul video med vår Weise och hittade denna:

Dag 30: Bästa Andreas Weiseklipp/bild

Åh Andreas lilla sötnosen! :D
Tycker att det var orättvist av Julia att ta två klipp, då båda var de som jag ville ha, så fick nöja mig med det här istället!
Gillar dansen i slutet :)
Nu ska jag fortsätta plugga till mitt historiaprov, franska revolutionen, Napoleon och följderna i Frankrike och övriga Europa, wihuu! Kan ju bara nämna att alla i Frankrike hette Louis. Skojar inte.

tisdag i stallet

Ja som rubriken lyder tillbringades eftermiddagen i stallet idag med Felicia. Vi hjälpte till att ta in lite hästar och borstade på våra små sköthästar :) Fick dessutom byta om i ett nollgradigt omklädningsrum vilket kanske inte är det mysigaste man kan göra, men tävlar man om vem som är snabbast så går det hahah :) Stå iskalla och vänta på båda bussarna fick vi också göra.. Här kommer två vinterbilder som jag tog på väg till stallet:


Dag 30. Bästa Andreas Weise klipp/bild

Hm.. Det här var lite svårt då jag inte kollat på så mycket videor/bilder med Weise.. Men så hittade jag två stycken. Den första har kanske en del redan sett, men har man inte gjort det är det läge att göra det:

Och ja den andra.. Hahahah :)


DAG 30: Bästa Andreas Weise-klipp/bild


Han är så jävla rolig, haha puss på honom. Men det var svårt att välja, men tänkte ge mina vänner ett lättare val,så haha. Men sista 30dagars grejjen nu då, får se om vi kommer överrens om att börja med något liknande. Ha det bra iallafall

Fråga

hur gör man det dära ljudet? :o
eller asså lägger till det då?
svara gärna i ett inlägg!!

och lägger ni till det i photoshop eller? :)

er blogg äger, puss

Tänkte att jag kunde svara på detta när jag ändå har tid, haha. Vi gjorde hela filmen i windows movie maker 2.6 tror jag. När vi ska fixa ljudet snabbt / långsamt så går vi in på videoeffekter och klickar på snabba upp eller sakta ner. Man kan också höger klicka på videoklippet och där trycka på sakta ner eller snabba upp. Hoppas du förstog, du får skriva annars :)
Vi tackar och bockar förresten! :)


Dag 29. Värsta ofrivilliga avsittningen

Jag har ju faktiskt ramlat av några gånger och inte minst på Elliot. En av de gånger som jag lite läskigare var nog i höstas på allahelgona med just Elliot. Vi var på uteritt och så närmade vi oss den där galoppsträckan som jag fått
höra om, en ganska så lång grusväg i skogen. Jag var nog rätt nervös redan innan, vilket kanske inte direkt gjorde saken bättre, heheh. Hur som helst satt vi av i full galopp och Elliot han sprang på som bara den. Själv satt jag och försökte hålla in honom medans jag samtidigt misstänkte att det här skulle sluta med en avkastning. Tillslut så ropade jag på de andra att de skulle sakta av för det gick så himla snabbt, men kanske var det anledningen till att jag i nästa stund låg i diket, hahah. Usch, blöt blev man också.. Nää, men jag tycker om finaste Elliot plutten ändå, hjärta på honom.

Sen så lovade jag ju faktiskt att lägga ut bilder från när jag var liten, så jag bjuder på dem har, hahah.

Annars har väl min Alla Hjärtansdag inte var så där jättespeciell, bakade en hjärtkaka och lite så.. :) Nej, nu ska jag se om jag kan lyckas hålla ögonen öppna för lite studier innan jag ska duscha och sedan gå och lägga mig.


Dag 29, Värsta ofrivilliga avsittningen

Jag har typ aldrig ramlat av och skadat mig ordentligt, men visst har jag varit med om några småläskiga incidenter.
En var när jag och min syster skulle rida mammas kompis dotters (haha) hästar. Jag fick den lite större av dem och vi skulle rida ut, min häst var väldigt övertagg och när vi kom ut på ett fält så gick det inte att hålla in längre. Inez började galoppera över fältet och hästen jag red satte fart efter. Den bockade och busade och när vi äntligen kom till ängens slut och jag trodde att det var över så kom hästen på att man kunde vända, så vi flög tillbaka i världens galopp och i ett bocksprång flög jag av. Fick inga större skador, men läskigt var det.

ALLA HJÄRTANS DAG.

Jag spenderar min alla-hjärtans-dags-kväll i sängen med en stor kopp te, riesen och lite musik. Dagen har varit helt okej, inget speciellt sådär men inte heller så väldigt trist att vara ensam en sån här dag. Har inte fått några presenter överhuvudtaget. No special treatment what so ever. Men det är lugnt. Jag är nöjd såhär.

Försökte titta lite poetiskt ner i min enorma tekopp. Lyckades väl sådär. Ser ganska krystat ut liksom.

Dag 29 : Värsta ofrivilliga avsittningen

Hej allihopa! :*
Oj.. det måste ha varit för några år sedan då jag precis hade slutat trean.
Jenny åkte till gunnorp första året och jag och pappa skulle rida på något ställe i malexander en helg!
Jag skulle rida en häst som var cirkus 5-6 år och jag var ju inte sådär duktig då.. haha
Men jag red henne två ggr och båda gångerna ramlade jag av.. hehe
Men iaf , sista gången jag red henne red vi ut och vi var snart vid stallet. Red på en liten grusväg som var precis framför vägen. Estrella ( som ponnyn hette ) blev såklart rädd för nått och hoppar rakt upp i luften. Jag som inte var så stor flyger som en vante och landar bredvid estrella. Jag var rädd nog , men blir ännu räddare när jag märker att jag sitter fast i stigbygeln med foten och då har Estrella redan börjat springa mot vägen. Hade panik. Försökte hålla emot genom att dra i grästuvorna som poppade upp mellan dom stora grusstenarna. Men dom bara lossnade. Tänkte bara .. '' hon kommer springa ut på vägen och båda kommer bli påkörda ''.
Men precis innan vägen så tappar jag skon och jag märker att jag har stannat. Lättnad.
Men rivsår på magen och ett djupt sår på armen som jag har ett ärr ifrån fick jag för det. Inte så farligt men det var så SJUKT läskigt.
SÅ KAN DET GÅ! :p



Dag 29, Värsta ofrivilliga avsittningen


jag och cylwia sommaren 2008 :)

Oj, alltså jag har faktiskt aldrig slått mig värre än nått skrubbsår eller blåmärke när jag ramlat av och oftast inte ens något av det. Haha tursam, pepparpeppar. Men en gång som var lite läskigt var på gunnorp sommaren 2008 då jag hade Cylwia, vi galopperade på fyrkantspåret och jag kom för nära nån av de andra ponnysarna och skulle vända över. Cylwia är känd för att vara ganska klumpig av sig och hon snubblar i en liten typ "sandhög" och flyger ner med huvudet i sanden och jag gör typ en kullerbytta över hennes hals. Jag minns bara att hon slog huvudet i marken och sen ser jag hennes huvud flyga upp när jag ligger där på marken. Hon var helt groggy efter det så jag fick skritta runt barbacka i typ en halvtimme och hon gick med huvudet i marken hela tiden. Stackars liten. Men det är en av de gånger som vart läskigare.

dag 29: värsta ofrivilliga avsittningen

Just kommit hem från min pojkvän, han är världens gulligaste, var avundsjuka allihopa! han hade lagat en supergod middag till mig :) Sitter och tänker på allt skolarbete som jag borde göra utan att ha ork till att göra det, så det får såklart bli ett blogginlägg istället!
Dagens ämne, ramla av hästar, jag har faktiskt inte ramlat av så många gånger.. skulle nog kuna räkna dem på i alla fall två händer. Men min värsta är utan tvekan på allhelgonalägret förrförra året!! Vi hade hoppträning och Cynd blir ju alldeles galet pigg på allhelgona ibland. eftersom han var lite väl sugen på hindret la jag några volter för att lugna ner honom, men han tröttnade tillslut och med ett bocksprång slängde han av mig så jag landade i den VÄRSTA lerpölen i hela paddocken!! Jag ba, tack så himla mycket, kunde du inte valt ett liiite bättre ställe? Jaja, sen så får jag fruktansvärt ont i huvudet och nacken efteråt och vaknar med feber nästa dag, lätt hjärnskakning skulle man kunna gissa? Puckade häst, förstår inte hur jag kan tycka om honom!
Har tyvärr ingen film på själva avsittningen men här får ni en video från senaste allhelgona där han hade planer på att göra samma sak... Jag lyckades dock hindra honom! Älskar mina vänners grymma kommentarer i bakgrunden :)

Alla ♥ presenter!

Trodde inte att jag skulle få något speciellt idag, men mina föräldrar överraskar mig ibland!



Av mamma fick jag och lillasyster kärlekste och varsin hjärtformad teklämma, jättegulligt! Pappa har gjort det igen (repris från förra året!), alltså vikt små origamiaskar med allahjärtansdag-godis i. Mina föräldrar är verkligen bäst! ♥


Kniven i hjärtat

Knivställ

Gud vad insnöad jag är på hjärtan idag, men det är ju faktiskt hjärt-dagen! Tycker detta knivstället med 5 knivar som ingår är hur fint som helst, skulle inte vara helt fel att ha det i köket :)


glader


glad alla <3 dag förresten, lite fika på h-tiden och ett gelehjärta på rasten va helt okej alltså, haha fetto. Men kortet till matkortet blev sött, potatis <3. Jaja, nu är jag med c och daniel svarade annars på mitt mejl där jag frågade om han kom till lkpg snart och han svarade snällt att han och minnah kom hit den 25, men att jag skulle höra av mig nån dag innan så visste han exakt vart, söt grabb och han är världsbäst. Ni vet inte hur glad jag blev, jag och cornelia ska dit och då jävlar ska jag vågra prata med han och fråga om ett kort! haha. vafan man lever bara en gång! :)) Nu ska jag vara social med cornelia, vi hörs sen
puss

Dag 28: Jag som liten

Jag måste tyvärr göra er besvikna och berätta att jag inte har någon scanner. Men jag kan också meddela att jag känner folk som har, så några barnbilder kan jag allt skrapa fram!



Dessa får jag tacka min söta musiklärare i kombination med skolans scanner för!


Alla ♥ dag

Det snöar jättefint utanför mitt fönster, då blir jag glad! Gör som Linda och kollar på världscuphoppning på svtplay, äter godis gör jag också, nice. Första lektionen idag fick vi geléhjärtan av våran SO-lärare och pratade lite om kärlek, borde man göra varje dag :)

Nu ska jag återgå till Zürich!






Dag 28. Jag som liten

Asså den här dagen har väl kanske inte direkt varit den bästa.. Först så glömde jag nyckeln till skåpet i stallet, så jag som skulle rida program hade ingen hjälm eller några skor, heheh.. Men jag fick låna av schysstaste Felicia :D Sedan tog man fel på uppsittningstiden så jag var på väg att tränsa en halvtimma för tidigt, men han hejda mig. Väl inne på banan gick det väl si så där, men men, det gick väl helt okej antar jag x)

Okej, nu till ämnet. Hm, kommer faktiskt inte riktigt ihåg vad jag var för någon filur när jag var liten, men förhoppningsvis en glad liten plutt, fast att gnälla och tjuta var jag nog inte heller så dålig på hahah :) Orkar inte riktigt skriva så mycket mer, måste gå och lägga mig om jag ens ska orka gå till skolan imorgon.
Datorn vill inte ladda upp några bilder, så dom får ni se imorgon ;)

Dag 28 : Jag som liten


videeoo


Hahaha, okej detta är lagom seriöst och jaa. hahaha varsegod och skratta
puss

Slapparsöndag!

Hejsan allihopa :)
Sitter här i soffan och softar med datorn och "Earth" som rullar på TV:n i bakgrunden, så jävla cool film :)
Är sjuk, mår illa och sånt så tror inte att jag kommer få så mycket gjort idag ^^ tittar lite på världscuphoppning på svtplay, det är najs!
Lägger in en bild på mig och min favorithäst på min gamla ridskola, Tuareg, eller Ture som han kallades :)

Dag 28, Jag som liten

Haha, när jag var liten var jag nog ganska glad tror jag. Men var blyg som tusan och ville alltid ha som jag ville, annars började jag gråta. Jag älskade barbiedockor och dockor och körde runt maja i dockvagnen? Haha, ja jag var typ så flickig man kan bli, här får ni ett par bilder




home

Hemma efter en kall stund i stallet men mysig. Spisan är så jävla bäst! :')
Vetni vad? Jag och maja spela in lite i stallet och ni kommer sen få en allmänt oseriös liten film senare ikväll, hörs sen

Dag 28: Jag som liten

Tjenixen igen då!:) Finns väl inte så mycket att skriva om dagens ämne, men jag var sjukt retsam som liten (retade gallfeber på min store bror allt som oftast xP) och även bortskämd så in i norden! Bara att klämma fram en liten tår och wiiiippss så fick man som man ville ;) Ja... Nu gissar jag mig till att ni vill se lite bilder, så ni får väl som ni vill då...


Beeeeebis miig!

...och här har ni bevis på att jag är född cool ;) (5 år gammal, skulle på KISS konsert ;) )

Yoo, Hasta la Pasta polar'n ! :)


kl 0.53

Nu ska jag nog snart krypa till kojjjs (:
Så säger GODNATT till hela världen från mig! :D

gammalt


Nu bjuder vi på oss själva, filmerna & bilderna är från typ 2004 eller 2005 till 2008 eller 2009. Hahaha, skratta på nu ;) Hade mest på mig (jenny) men vi klämde in de få filmer vi hade på maja :D


10 sanningar om MAJA

  1. När jag var mindre var jag världens blygaste& räddaste lilla flicka , så fort någon sa till mig elr om jag skulle säga något inför  så började jag gråta.. hah
  2. Jag har vääldigt lätt för att bli röd i ansiktet , även när jag inte skäms så kan jag bli röd..
  3. Att jag älskar att få prata ut med någon kompis som man verkligen litar på.
  4. Det värsta som finns är djurplågeri & mobbning.
  5. Jag tycker det är sjukt tufft att våga vara sig själv.
  6. Jag skiter i vad andra tycker om mig.
  7. Jag har aaaldrig färgat mitt hår!
  8. Jag har ganska konstig humor.
  9. Jag blir lätt irriterad
  10. Men oftast är jag glad & sprallig! :D

smurf surf

Surfa runt lite på olika butiker och hitta dem här två snyggingarna från H&M:


Kofta för 299:-                                    Leggings för 129:-

Dag 26: min hoppsits/Dag 27: Bästa gunnorpklipp

Hejsan hejsan :)
Kunde inte blogga igår så tänkte köra gårdagen idag istället :) igår var vi nämligen och firade min klasskompis och åt kinamat och bowlade, hur trevligt som helst var det :)
Nu till det första ämnet!
Jag har aldrig riktigt haft tid att arbeta just på min sits över hindren så det har ju varit lite sådär med den ^^
Jaa, det här ser enligt mig allmänt oproffsigt ut, för högt över sadeln, dålig balans och så.. Det är från gunnorp i somras :)
Här tycker iaf jag mig se en smärre förbättring, närmare sadeln, eftergift och fokus på nästa hinder :)
Och så mitt favoritgunnorpklipp, måste ta den film jag gjort om Cynd-pållen som jag inte lagt upp än :)
Nu ska jag nog äta upp mina matrester från igår, kyckling med cashewnötter, mums :D
Puss!

Dag 27. Bästa Gunnorpklipp

Attans också, jag tänkte ju ta det som Jenny la upp.. Ja, nu vet jag inte riktigt vad jag ska bjuda på för de flesta är ju redan tagna. Dessutom har jag det lite dåligt på video fronten "/ (hahah, alla dessa bortförklaringar) Men jag snor en utav Felicias videos som jag tycker är fett tuff, hahah :)

Felicia och Nancia på galoppsträckan (sommaren 2010)

(Det här var alltså klippet när Felicia hade kameran fast tjepad på västen)

Lovely


Helt underbart! H&M Conscious Collection som släpps den 14:e april. En superfin vårkollektion i vitt med återvunna material, virkat och spets. Jag ska ha det första linnet och gärna dom andra sakerna också!


Saturday

Dagen har spenderats i stallet, red gjorde jag också. Var verkligen underbart vinterväder så jag tog med mig kameran och fotade lite fina hästar i hagarna :) Imorgon ska jag debutera LC:1, hoppas att jag får någon bra ponny och att jag inte glömmer programmet!


Princen, Lencia, Roncollie & Lados


Dag 27: Bästa gunnorpklipp

Bilder har ni fått se, men filmen har jag sparat tills denna dag! Årets fail, ni får skratta :D


Jag ramlar av Nancia eftersom jag lutar mig framåt innan hindret, Allah 10




du är det finaste jag vet


håkan hellström - det är så jag säger det
så jävla fin

Dag 27 : Bästa Gunnorpklipp


måste nog säga att detta är mitt favoritklipp,när vi vann talanglakten i somras! jag saknar det !

Har vart och handlat godis, somsagt gick jag ensam för tjafs ja.
Nu sitter jag och glor på hockey, sverige - ryssland, lagom intressant då sverige leder med 4-0 fter typ 15 min. Men ändå. Hoppas ni har en bra dag och förihelvete, fråga lite i frågestunden, pinsamt ju. hahah!

Ramlar

Det finns en gata där alla kan mitt namn
Jag ramlar dåliga gatan fram
Jag var full o jag va dum o jag ramla på allt
O jag föll för nån på en fest nånstans
O det skulle ju va DANS DANS DANS



Jadu , såg att jenny hade skrivit att vi skulle gå o köpa godis men det slutade med att jag stannade hemma.
haha , tjafffffs :p sånt händer ju ibland.
Ångrar mig lite kanske , men hoppas dom köper nått till mig iaf .. skulle chansa på att det inte skulle hända.
Men nu har majsan ( min katt ) hittat något i fönstret ! måste få ner henne innan hon river NER ALLA MINA GREJJOR! ;o
sådäääär .. fick lite smått panik :p
haha men ikväll ska mamma& pappa ha vinprovning här så får väl se vad man hittar på :)
Kissemissebus !



saturday

jag och spisan förra våran, världens bästa pålle

Sitter och plattar mitt hår nu och ska snart gå ner till affären med maja och köpa lite godis. Haha, har inte gjort alls mycket fram tills nu, typ duschat och sånt, ikväll blir det nog melodifestivalen och bara ta det lugnt. Fan va lugnt jag tar det hela tiden? haha latmasken nummer 1 eller vad? haha men vi hörs sen
puss

Hoowdiie!

Japp, då var jag här igen då! :) Två dagar i rad, rekord, or what?!;) Måste tyvärr börja med att gör er besvikna, jag har inga klipp till dagens kategori, då min data med alla bilder på kraschat och jag har inte klippen i min externa heller :'( Men jag kan berätta vad jag ska göra för skoj idag?!:D

För tillfället är jag hundvakt, och ska värma ungspannkaka till lunch sen, MUMS!:D Vid 14.00 är det stallmöte så ska väl se till att vara där tills dess iallafall. Sen blir det pyssel och gos med pluttpållehäst Selmutt-Lillplutt!:) Och efter det ska jag ta in alla andras hästar...O.o

Nej nu ska jag väl försöka orka öppna upp matteboken... Vilket är det svåraste. Att räkna sen är lugnt men just att öppna boken liksom... På en LÖRDAG! :/ Aja, har man inget bättre för sig så bör man i och för sig skaffa sig det, men jag är för lat för det med;)

Bara för att han är så söt lägger jag upp en bild på min knäppa hund, Nemo:)
 

Han är bollfixerad...;)


Dag 27 : Bästa Gunnorpklipp

Ojojojojoj , Chila var lite för sugen på att springa.. ?
haha jag älskar denna lilla filmsnutt iaf! :D



KOM IGEN KOM IGEN KOM IGEN!

Tycker att ni är sjukt dåliga på att fråga på frågestunden? ;p haha
KOM IGEN NU! FRÅGA PÅ! :D

weise



Buhuhu, våran älskade andreas weise åkte ur let's dance ikväll. Inte okej nånstans faktiskt!


Dag 26: Min hoppsits

Har inte heller längtat efter den här rubriken, hehe.

Det är ju inte precis någon hemlighet att man har olika sits på olika hästar och det är definitivt lättare att hoppa ponny än storhäst! Hoppar några gånger/termin hemma + om det är någon klubbtävling, sen är det Gunnorp som gäller. Det är i princip bara där jag verkligen tränar min hoppsits, om jag kan skylla på det.. :p Tänkte iallafall visa att min sits faktiskt har förändrats från i somras till allah i höstas, samma år, samma ryttare, samma häst!


Som 10
Fy, alldeles för långa stigläder = helt raka ben = ful sits och ingen balans. Ingen eftergift.


Som 10
Här var det iallafall eftergift om inte mycket annat bra...


Allah 10
Mycket bättre längd på stiglädrena här = mycket bättre sits. Tack och lov! Fortfarande för lite eftergift..

Fast nu har jag istället ett nytt problem, jag lutar mig framåt innan hindret. Då finns risken att detta händer:


Allah 10
Ska nog inte göra så mer..

Men det såg iallafall ut så här efteråt


Allah 10
Lite lerig om rumpan, men handen är iallafall liiite längre fram än innan.

Där har ni min hopputveckling för i år, på Nancia då. Ska tillägga att det är svårt att ta fram handen när hästens hals är typ 3 meter, men jag ska inte klaga för hon är söt iallafall! Hoppas att det ser bättre ut när jag hoppar ponny. Vi säger så.




Saknar att ha dig som min

slängde ihop en liten spel på sune också.. elr slängde ? har jobbat med det ett tag ;)
Men vet inte vad som hände för det blev svart sista delen? aja , där ska det iaf va slut! :p
Men tycker ni kan fråga på lite nu när ni har chansen!
PUSS

Dag 26: Min hoppsits

Vill börja med att skriva att jag är ledsen för att jag är så inaktiv här på bloggen, men har fullt upp! Försöker blogga så ofta jag kan;)

Över till dagens ämne; Min hoppsits, har gått från nybörjarsits till en sits jag är ganska nöjd med, faktiskt:) Lite bilder jag hittade, och mina egna åsikter angående min sits på dessa kommer här;

September 2009, rumpan är ovanför sadeln mitt över hindret vilket är kanon bra! Dock lite dålig eftergift och aningen för upprät med överkroppen...

Gunnorp 2010, bra eftergift, och överkroppen i lägre position, fortfarande rumpan ovanför sadeln mitt över hindret, en ganska bra sits enligt mig, med andra ord:)

Barbackahoppning, sommarlovet 2010. Rumpan bra ovanför ryggen lite liite eftergift, men helt okej med tanke på att jag inte har någon sadel, överkroppen är också helt okej:)


Allt för mig för denna gången. Synes!;)

Dag 26. Min hoppsits

Jag har nog aldrig varit speciellt nöjd med min hoppsits. Det är i princip bara på Gunnorp som jag verkligen får öva på den och därför är den inte så bra. Jag har ganska svårt för att ge eftergift och att följa efter i språnget. Så det är något jag måste träna på, men jag känner ändå att den har blivit liiiite bättre på senaste tiden.
Som 09: FÖR långa stidläder, ingen eftergift. Herregud, stackars TomLee..
Som 10: För långa stigläder här med, men kanske lite bättre i alla fall.
Höst 10: Hmm, jodå.. men fortfarande MYCKET att träna på.

FRÅGESTUND!


OBS! SKRIV VEM FRÅGAN ÄR TILL!
men ni kan också fråga till alla ! (:
Fråga vad som helst medans ni har chansen!
KRAM! / Tjejorna

Dag 26. Min hoppsits

Usch, jag har inte dirket längtat efter att få visa upp min hemska hoppsits här på bloggen, men nu ska det väl trots allt göras..

SvankarN med noll eftergift. Stackars Elliot <3 (sommaren 2010)

Ja, här var det väl kanske inte lika mycket svank, eller så syns det bara
inte när jag har jacka på, heheh. Hjärta på finste Ellioten som hoppar så
fint ändå, trots min dåliga sits och eftergift <3



saknade ponnysar

Åh, hittade några bilder på mina favoritponnysar på ridskolan jag red på förrut, inser nu hur mycket jag faktiskt saknar dom. Ingen super kvalitee på bilderna då några är tagna från filmer och andra allmänt dåliga, men ändå :)

havanna ♥ skötte henne i ca 2 år och världens speciellaste lilla ponny, men så otroligt underbar.


från km 2008 tror jag, som vi förövrigt failade på. haha, men vi va lika glada för det. bästaponny ♥

jag älskar dig fortfarande exakt lika mycket som förrut, min fina öknehults havanna ♥

Mattie ♥
en pigg tinkerponny sektion c som jag red mycket i ungefär 2 - 3 år, galet rolig häst att rida och tävlade honom en gång med och kom 1 eller 2 placeringar utanför placering. En av dom roligaste hästarna att rida när man hittat knapparna på honom!





nej tusan vad jag saknar mina stjärnor, ånestads finaste, utan tvekan!

Blev ett litet nostalgi inlägg, men lite variering gör väll ingenting? :)
ha det fint





helg

HELG, så jävla skönt !
Skoldagen var allmänt seg, boxersize på idrotten, matte, engelska, b-språk och h-tid. Nu är jag hemma och ska bara ta det hur lugnt som helst, är så himla trött och nu är det bara en skolvecka kvar, sen är det sportlov vilket betyder att jag fyller 16 och gbg horseshow. Ska bli grymt kul faktiskt!
Hoppas ni mår bra, så hörs vi

Dag 26 : Min hoppsits

Haha, ja detta är ganska pinsamt.
Men min hoppsits är helt olika på olika hästar, men ska visa lite bilder. Nya och gamla, haha


Jag och sölve sommaren 2009, på honom kunde min sits se helt okej ut ibland. haha ponnyhopp <3


På Spisan ser min hoppsits helt olika ut, ibland ser den verkligen förjävlig ut medans ibland kan den se helt okej ut. haha

På Chila var min hoppsits verkligen ful, fast fanns några anledningar, eftersom hon var så jävla pigg så var man ju tvungen att innan hindret verkligen hålla henne och efter hindret verkligen räta upp sig och ta tillbaks henne direkt. Men jag ska inte ha en massa bortförklaringar, min sits va bara helt enkelt ful på chilabebis

På Chanel i höstas tycker jag att min sits blev helt okej faktiskt, hon tog fina språng ( fast ibland lite långt ifrån, haha ) och va lätt att följa. Fin häst detdär !

Så, där fick ni lite koll på min hoppsits, haha. Har en massa gamla bilder nånstans, men inte på denna dator tyvärr.

Dag 26 : Min hoppsits

hahah det här är bara pinsamt igentligen .. men jag ska bjuda på mig sälv!
Min hoppsits har utvecklats en hel del den senaste tiden!
På ridskolan och när jag började på sune så stod jag för det mesta bara rakt upp och i stort sätt ingen eftergift..
såg ungefär ut såhär..
men i slutet när jag hade sune började jag tänka mer på min hoppsits och utvecklades en hel del.
som det ser ut där .. ja ni ser hur fult det varså kan det se ut såhär!
Visst det där är en suddig bild .. men man ser ju ? (:
Jag kan ju alltid få bättre sits ! Men håll med om att den har blivit bättre! :D
Ni ska bara veta hur sugen jag blev på att hoppa nu! Vi kan inte hoppa elr rida någonstans för tillfället .. alldeles för halt och blött ! KAN INTE SNÖN GÅ BORT SNART! :( '' kollar ut och ser att det är snöstorm ''
Hoppas ni blev nöjda? :) Nu ska jag kolla på någon mysig film.
Vad tycker ni? Ska jag ge filmtips jag med elr ska vi har en stor frågestund om hela gänget? :D
nu får ni chansen att tycka till lite ! :* puss på er!

varm choklad

Hallå där i snöstormen! Hoppas alla ni där ute har det super :) Själv sitter jag och dricker varm choklad med vispgrädde, mm.. Eftersom jag blev ledig idag hade jag tänkt göra en massa sådana där tråkiga saker så att jag inte behöver tänka på dem så mycket under helgen, smart va? Får väl se hur det går med det, men försöka kan man ju alltid, heheh. Dagens inlägg ska ju också skrivas även fast jag inte är så pepp på det, min hoppsits är nämligen inte någon vacker syn.. Men det får ni vänta på i spänning ;)

Slänger in en till liten vinterbild


Du vet att jag älskar dig Mirexo


snöstorm

Ibland är det inte så dumt med snöstorm faktiskt. Speciellt inte när man en fredag kommer till skolan och får besked om att alla 9:or får gå hem igen :D Nää, men som ni säkert vet så är det väl en anning kaosartat inom kollektiv trafiken (och all annan trafik) så jag som åker buss till skolan fick ta tunnelbanan. Så nu har man en extra dag ledigt, stort plus på det! :D

Slänger upp en liten bild från en vinter återträff med tjejorna (Maja saknas :( )


Saknade te havs

Tjolahopp!
Ligger i soffan o dunkar Håkan på högstavolym! haha
Men han är den ända som gör mig glad just nu..
Det är fredag och jag ligger hemma because I'm ill ! BOOOOORING
Men när jag somnade om imorse så drömde jag om spöken o grejjor och blev skiträdd? :p haha låter sjukt men jag har fortfarande den där spökkänslan i mig , och eftersom jag dörmde om mitt egna hus o grejjor så blev det bara värre ! haha oj va barnslig jag är men jag har typ alltid vart såhär.
Men jag ser fram emot dagens inlägg , men det ska bli sjukt pinsamt att visa min hoppsits som jag hade den förut..!
Men hoppas ni har det bättre än vad jag har och hitta på något riktigt skojj ikväll! (:





Snöstorm ♥

Jag sitter i skolan och det är snöstorm utanför, mysigt som tusan! Tittar man ut genom fönstrena kan man tro att vi är insnöade, men så farligt är det nog inte. Jag älskar att snön är tillbaka! Hoppas den ligger kvar minst hela februari, jag vill ju ha ett sportlov med snö nu när jag inte ska till fjällen.

Ha en bra dag!


fredag


Rullar mot skolan för ett styrka och konditions pass, efter det är det en allmänt hemsk dag. j a g o r k a r i n t e
Hoppas ni får en bättre dag än mig snyggos,
pooosss

Torsdag kväll!!

Det betyder alltså att det är FREDAG imorgon :D wihuu!
Idag var väl en bra dag tills det började snöa... om det ska snöa så ska det vara minusgrader annars blir det så fruktansvärt jobbigt! Stora flingor som flyger in i ögonen på en och fastar på kläderna så man ser ut som en jäkla snögubbe när man går på ERSÄTTNINGSbussen (sj..... -.-), för att sedan sitta där lagom så att snön hinner smälta in i kläderna när man måste dra på sig dem igen och gå till Ville (min pojkvän :)) och komma in där som ett fån! funderar på att ta dunjackan imorgon om inte min vanliga jacka torkar....
näe nog klagat! Låg och gosade med min hund nyss, han tar verkligen upp hela sängen! Haha sötnosen :)
Stor hund ju!
Godnatt på er :)

Min vägg

Lovade ju faktiskt att ni skulle få se på min vägg, så här kommer den!



En liten kik på min säng och min bokhylla fick ni också, ser man på! Ulrik inte att förglömma ♥


Dag 25 : Något jag önskar att jag slapp göra


en liten random bild på min fina klass i stockholm i höstas.

Oj, som felicia sa ska man nog inte försöka fokusera på grejer man önskar att man slapp göra, men ska nog säga några. T.ex alla miljoner nationella prov, lämna min fina klass i sommar, gå upp halv 7 och sånt. Men det är bara att göra det och göra det bästa av situationen, haha smart jag lät där ;)

Annars har dagen rullat på, nationella på morgonen, gick nog helt okej. Men blev så galet trött, två lektioner efter det och slutade fem över tre. Efter skolan skulle jag vart med emma, men blev inte så, så jag träffa cornelia och vi tog det hur lugnt som helst, skönt! Nu ska jag dricka te.
puss


Dag 25. Något jag önskar att jag slapp göra

Härligt, nu var de två första nationella proven avklarade :) Läsförståelsen i tisdags, som gick helt okej och den skriftliga delen idag dårå, som jag blev rätt nöjd med. Efter provet fick vi sluta, vilket var runt halv tolv snåret :D Senare på eftermiddagen var det ridning med Winden, som gick si så där men men..

Nej, nu ska jag berätta vad jag önskar att jag slapp göra. Gillade dock det som Felicia skrev om att man ska tänka på allt det roliga man får göra. Hur som helst skulle jag vilja omformulera frågan en anning till: "något jag önskar att jag slapp bli". Då skulle jag välja att slippa bli stressad och nervös. Jag blir ju så galet nervös och att bli stressad är jag också rätt duktig på. Usch usch usch, nej det är inte roligt, man mår ju bara mentalt dåligt. I och för sig kan ju  nervositet vara okej i lagoma mängder, så att man blir lite taggad, men absolut inte så att man ska få ont i magen. Hahah, nej nu kanske jag överdrev en smula.. Hoppas ni förstår principen av vad jag försöker förmedla i alla fall ;)

Slänger in en bild på fina Ellioten <3



Dag 25 : Något jag önskar att jag slapp göra

HejsanSveejsan!

Något jag slapp göra , oj.. ja!
Jag skulle vilja slippa gå upp så jääkla tidigt på morgonen och veta att man ska till skolan o har en tid att passa!
HATAR att bara höra den där rösten som säger '' MAJA , NU FÅR DU GÅ UPP! '' ush o fyy..
Skolan kunde bara börja lite senare , men sluta på samma tid. Elr kanske man skulle kunna få sluta lite tidigare. Haha aja nu blir det för kompliserat här.. Men jag hoppas ni hänger med! ;)






SOLSIDAN ♥


Dag 25: Något jag önskar att jag slapp göra

Det är säkert mycket i livet man önskar att man slapp, men jag tycker inte att man ska tänka så mycket på det utan på alla roliga saker man faktiskt har möjligheten att göra! Men för att ta upp en sak som dessutom är relaterad till min situation just nu så är det att slippa åka kommunalt till stallet i snöstorm.


Det här är typ min situation just nu...


River en vacker dröm

Håkan Hellström  

Enjoy my spotifylist! ♥ hihi

En lektion för mig idag! Fick såå jääääkla ont i huvudet så va tvyngen att dra hemmåt!
Så nu ligger jag här i soffan med en kissemiss på magen! :*
Men lägger upp lite blandade bilder! :D


Dagens Outfit : Dubhalsduk - GinaTricot . T-shirt - BIKBOK . Jeans - BIKBOK


hehe


jag& sigge , haha hästen trampar iaf under sig.. ;)

Jag och spisan (:

sunisen :*

mirrebirre ♥


Nationella i svenska

Nu är jag klar med både läsförståelsen och uppsatsdelen, nice! Båda delarna var faktiskt riktigt roliga och det var gott om tid, underbart. Så alla ni som inte har skrivit era nationella i svenska i livet än, oroa er inte! Dessutom fick vi sluta nästan 2 lektioner tidigare. Sjuk musiklärare och snäll engelskalärare, skönt iallafall :)

Jag har tagit en bild på min vägg där jag har satt upp massa fina saker, men kameran behöver ladda så ni får den ikväll!
 
Istället får ni bilder på mina kära små kaniner när dem nosar på kameran i julas ♥


Mary & Ballerina ♥


nationellt prov

Godmorgon alla läsare! :) Idag har jag (och alla andra nior runt om i Sverige) nationellt prov i svenska. Det vi ska skriva idag är den skriftliga delen. Känner hur nervositeten kommer smygande nu en knapp timme innan jag faktiskt sitter där med papper och penna framför mig. Det värsta som skulle kunna hända mig är egentligen att jag kör fast, att jag inte får någon idé utan bara sitter där helt blank i huvudet. Usch usch usch, nej det får inte hända. Nu ska jag strax dra mig iväg så att jag inte missar bussen, heheh :) Så lycka till till alla er som skriver nationellt prov i svenska idag!


som om det gjordes för din skull


jag är bäst på att uppdatera, men detta är iallafall en galet bra låt, peppeppepp på den.
Nu ska jag "peppa" nationella imorrn, svenska uppsats i 2 och en halv timme, mys

Dag 24. Dagens outfit

Ajdå, jag skulle ju ha tagit på mig något extra fint idag "/ Jaja, jag ska inte fuska utan nu får ni en bild på vad jag
hade på mig när jag knallade iväg till skolan imorse ;) (ni kan ju ignorera mitt fejs)


































Tröja - Ginatricot, jeans - Bikbok, sockor - H&M (+ mina svarta kängor)



Jennys bloggtips

Jag tänkte lägga upp lite länkar till bloggar jag läser, gulligt av mig :)
Dressyrmupparna.se - Rolig hästblogg och jag vet inte många "hästtokiga" som inte läser denna!
Teamsl.blogg.se - Samma här, mycket fina bilder och sånt!
Pontuslidsell.blogg.se - Ryttarkille, galet kul att läsa!
Skonbergaryttare.blogg.se - Känner två av dom som skriver denna och träffat den tredje, rolig hästblogg!
Tinkerbella.blogg.se - Hon fotar så jävla bra, haha

Sen läser jag kompisar och några fler, men här har ni några!

Dag 24: Dagens outfit

Tröja - Gina Tricot, Strumpbyxor - BikBok. Och ett par röda converse på det.
Toppar med en töntig pose.

Dag 24 : Dagens outfit


Tröja: Mingel - Strumpbyxor: Lindex eller nått - Klocka: Jetset - Armband: Thomas Sabo och så mina vita converse på fötterna.

Dagen rullade på och började med en lång och seg no om krafter, massor och hela faderullan och en so lektion om samhällsekonomi, är lika tråkigt som det låter, jag lovar. Sen en slöjd lektion, skolans symaskiner skulle jag gärna kasta i golvet och en retorik lektion som var slapp. Efter skolan gick jag in till stan med cornelia och madde, gick runt lite och åt på donken. Sen åkte jag och c hem till mig och tog det galet lugnt, kolla solsidan och drack te. Har sökt till gymnasiet nu, blev såhär
1: Vreta Gymnasiet - Häst med nv inriktning
2. Klara Gymnasiet - Samhäll, medíer och kommunikation
3: MTU - Estetiska media
4: John Bauer - Estetisk media

Blir nog bra dethär tror jag. Hoppas ni haft en fin dag och nu ska jag återgå till solsidan, puss

Dag 24 : Dagens outfit

Tröja : GinaTricot   Jeans : BikBok
och sen har jag mina älskade svarta kängor från eurosko till det!

Dag 24: Dagens outfit

Haha tänkte igår, jaa, vad ska jag ha på mig imorgon då... går in i mitt rum och ser att min pojkvän har glömt sin tröja här, så då var ju det bestämt :D Ignore att min högerarm ser mucho konstig ut!
Tröja - H&M (herravdelningen ;))
Jeans - weekday
Skor - London (grym skobutik som heter Shuh :))

Dagens frågetecken

Hahahahahah! Jag satt i min säng och satte upp bilder på väggen samtidigt som jag lyssnade på Håkan Hellström, Klubbland just då. Så ba: väääänta lite! Sjöng han "vad jag saknar dig Slugo"!? Var tvungen att lyssna igen, (på typ 1:35 är det förövrigt) och det lät verkligen som om han sjöng Slugo. Kollade upp texten:

Klubbland
Folk säger att allt är för konsten
Inget för berömmelsen
Men ni ser ut som dockor i kulisser
Åh, vad jag saknar Ernst-Hugo...
för patetik är konst
och konst är att förstå

Hahah jag dör! Här har ni låten så ni kan lyssna själva :D


Håkan Hellström - Klubbland


Felicias boktips!

Jag måste tipsa om en bok, Boktjuven heter den. Den är helt underbar! Berättelsen är sorglig men oerhört vacker och språket är fantastiskt. Läs den!




Tjoooo bree


Haha säger bara stackars katt där uppe.. ;) älskar min puttinutti!

Kom precis hem från skolan och ska snart även skriva dagens inlägg :)
Men känner att jag måste ha en bild på min outfit först .. och jag har inte en direkt fotodag idag :p
haha men jag ska göra så gott jag kan!
vi hade so prov idag och det kändes bajs . Hela veckan har vart bajs.
Men nu ska jag sluta klaga och gå upp o fota! :D
PUSS

Jaha

Tänkte skriva ett litet inlägg utan mening, sådär som man brukar på bloggar. Jag är trött och jag får inte sova. Kollar på OC istället, typ världens nostalgitripp! Skulle jag göra nudlar till det skulle jag fan tro att jag gick i fyran igen.. Kanske skulle prova? Nä, jag är verkligen inte sugen på nudlar! Ska tillbaka till tv:n och sukta lite efter Adam Brody, mums




Jag fuskar liite ;)

Sorry att jag dissat bloggen några dagar nu... Hoppas ni inte saknat mig för mycket;) Jag tänkte iallafall fuska lite och skriva gårdagens rubrik idag, bara för att det känns lite som ett måste och en kul grej:D Så här kommer mina "titlar" på mina tjejor!:)

Jenny- Tjejornas Roligaste miner!
Sarah- Tjejornas Bortglömda
Felicia- Tjejornas övervakare och beskyddare
Linda- Tjejornas Lärare... I allt ;)
Julia- Tjejornas Mest rädda
Elin Blå- Tjejornas Mest fnittriga
Nike- Tjejornas Slöhög
Maja- Tjejornas Haka med eget liv... o.O

Jo, alltså... Tro som ni vill men jag älskar dessa flickor trots att de är som de är... xD Skoja bara! Älskar er såklart, det skoja jag inte om, det är 99% sanning... *Visslar oskyldigt* ;)
Får duga för mig för tillfället, Hasta la pasta! ;)

Alla utom Maja är med på bilden! :)


oooooooooooooooonsdag

Godmorgon
Idag är det onsdag, det betyder no, so, slöjd (sista slöjdlektionen nånsin på berzan) och retorik. Efter skolan ska jag träffa cornelia och kanske emma somsagt. Så bloggar när jag kommer hem, ha det fint
puss

Dag 23: Vad vi tycker om varandra

Maja är tyvärr inte med på bilden

Linda: Tjejornas snille
Slugo: Tjejornas cooling
Felicia: Tjejornas ledare
Julia: Tjejornas gullunge
Nike: Tjejornas modell
Elin: Tjejornas snygging
Maja: Tjejornas flummigaste
Jenny: Tjejornas snällaste
Som svar på dagens tema så vill jag säga att jag i alla fall tycker om dessa tjejer väääääldigt mycket, de är bäst!

-


för världen är du bara någon, men för någon är du hela världen.

Förlåt för mycket Spisan bilder, men hon är så jävla bäst så det är hon värd! Nu ska jag snart krypa ner i sängen och sova, nej måste läsa anne frank till svenskan. Den suger.. så jävla tråkig, men fin ändå. mahaha, okej detta blev ett väldigt flummigt inlägg, men bloggar mer imorrn, på morgonen eller på kvällen, får se vad jag hinner. Men ska va med cornelia och kanske emma efter skolan så vi får se vad som hinns med. Men bloggar gör jag, haha okej, pusshej!


Lindas filmtips!

*fanfar*
Hehe vad töntigt det låter med filmtips! Men det är i alla fall det ni får!
1. American History X för de som inte redan har sett det lilla konstverket!
2. Flicka, om man älskar hästar och att gråta till filmer :)
3. Sweeney Todd: The demon barber of fleet street, det vackraste någonsin!
4. Horton (eller Horton hears a who som den heter på engelska), bland det bästa jag sett, urkul!
5. I love you, man! den är ju så förbannat rolig :)

Dag 23: Vad vi tycker om varandra

Till mina kära vänner på bloggen: Ni är knäppa!
Men här kommer iallafall min lista :D

Maja: Tjejornas sötaste!
Jenny: Tjejornas snäll mot alla!
Linda: Tjejornas smarta!
Nike: Tjejornas förvirrade!
Julia: Tjejornas (fan att du tog naiv Nike!) plugghäst!
Slugo: Tjejornas negativa, heheh!
Elin: Tjejornas snygga! (Alla är vi ju snygga men Elin är Elin..!)
Sarah: Tjejornas omtänksamma!

Kom ihåg att jag älskar er alla oerhört mycket, trots era olika sidor! <3


Maja är inte med på bilden, men vi älskar henne lika mycket iallafall!




Dag 23 : vad vi tycker om varandra

Nike : Tjejornas duttiga lilla flicka
Jenny : Tjejornas tjej med BARA speciella hästar
Felicia : Tjejornas Maamma !
Julia : Tjejornas Gullunge !
Linda : Tjejornas Lugna & Fina
Sarah : Tjejornas Goaste
Elin : Tjejornas Frånvarande .. haha puss på henne!
Slugo : Tjejornas Pratunge

Dag 23. Vad vi tycker om varandra

Då var det första nationella provet avklarat, skönt :) Vet inte riktigt hur det gick, vågar inte hoppas på för mycket, men det kändes helt okej faktiskt. Efter skolan bar det av mot stallet med Felicia och hennes lillasyster. Men nu är jag hemma, så jag tänkte presentera mitt lilla inlägg om dagens ämne "Vad vi trycker om varandra"

Elin: Tjejornas "alltid snygg på bild"
Felicia: Tjejornas fiffigaste kamera-tjej (med kameran fast tejpad på ridvästen, hahah)
Jenny:
Tjejornas photoshopare
Linda: Tjejornas mästare på att lösa rubikskub
Maja: Tjejornas galnaste och flummigaste
Nike: Tjejornas smarta och allvetande
Sarah: Tjejornas duktiga på att alltid ha med kameran
Slugo: Tjejornas mest rosa ridutrusting

Ledsen att det inte blev någon bild på dessa fantastiskt, underbara tjejor <3



Dag 23: Vad vi tycker om varandra

Maja, Sarah och Elin saknas på bilden

Haha, den här var riktigt svår faktiskt..
Felicia: Tjejornas kaxiga
Julia: Tjejornas naiva
Linda: Tjejornas ambitiösa
Slugo: Tjejornas kinkig-med-maten
Jenny: Tjejornas idol
Maja: Tjejornas minsting
Sarah: Tjejornas organiserade
Elin: Tjejornas svår-att-få-tag-på

Sweet Spider ♥


jag älskar dig mest i hela vida världen, glöm aldrig det.

Första nationella idag då, jag tror att det gick helt okej faktiskt, inte allt för svårt. Sen hemkunskap där vi gjorde smoothie och sen fick äta äcklig fisk i matsalen. Sen svenska och h-tid. Efter skolan åkte jag och maja till stallet, spisan hade tydligen vart lite konstig i morse så vi gick ut på en liten promenad men kom inte så lång eftersom det var så jävla halt och min bebis har inga skor så hon såg ut som bambi på hal is, stackarn. Så vi gick tillbaka och myste i stallet, bebis var galet mysig. Stog och hängde på mig hela tiden och skulle ha sitt huvud på mitt huvud och pussades och höll på. söthäst ♥
Nu ska jag snart gå och duscha, ha det fint.

Dag 23 - Vad vi tycker om varandra



Felicia:
Tjejornas duktiga
Linda:
Tjejornas knäppa
Maja: Tjejornas bebis
Sarah:
Tjejornas snällagladasöta
Nike:
Tjejornas sega snigel! haha
Elin:
Tjejornas miss blue
Julia:
Tjejornas mest förlåtande, eller mest förlåt sägande, haha
Slugo: Tjejornas pojkflicka, tss :D





Dag 23: Vad vi tycker om varandra

Jaa så idag var det tänkt att man skulle skriva någonting om de andra på bloggen,
och ge dem en "titel" som t.ex "tjejornas clown" :) Jag är först ut då! Okej då kör vi...
Felicia - Tjejornas mamma helt klart!
Jenny - Tjejornas populäraste ;)
Slugo - Tjejornas pessimist! nej men tjejornas hästviskare :)
Sarah - Tjejornas lilla sofistikerade tedrickare, UTAN MJÖLK?!
Nike - Tjejornas sämsta hiphopdansare!
Julia - Tjejornas (över)beskyddande ängel!
Maja - Tjejornas galnaste!
Elin - Tjejornas gangster!
Det var ganska svårt! Ni får försöka komma ihåg att jag faktiskt tycker om dem egentligen ;)

Jenny Dissar


Jag skulle vilja dissa detta schabraket från hööks för den otroligt dåliga passformen. Hela bakdelen av schabraket glider upp så det ser helknäppt ut och kan tom skava. Snyggt är det och jag har ett själv, med stor fet diss på passformen.
Vad tycker ni, hiss eller diss?

godnatt


Nån bild jag gjorde när jag fick för mycket tid över, världens bästa sölve

 till det första nationella provet i svenska imorgon. Jag är nervös. Så nu ska jag sova.
puss

Haha gammalt :)

Var inne på min gamla stallet-sida nu (haha det var ett tag sen sist...) och hittade den här bilden!! Min brorsas dåvarande flickvän hade en häst som jag fick rida på två gånger :) Apache hette den, det var den första hästen jag galopperade på! haha

Dag 22: Bästa youtubehästklipp

Tycker att küren inom dressyren är så himla kul att kolla på, musiken gör så mycket! Därför får ni två fina att titta på här:

Det här är egentligen min favorit, men den gick tyvärr inte att bädda in.. Tycker ni borde titta på den iallafall, sjukt fin! Jan Brink och Briar

Men eftersom det är kul att kunna kolla direkt på bloggen får ni det här klippet också :)


Edward Gal och Totilas, så himla synd att han sålde hästen!


NU ÄR JAG KLAAAAAAAAAR ( är tvungen , för jag är glad )


spegelvänd bild :p haha
men blev faktiskt klar för ett tag sen och jag kan nästan allt! (y'
nu var jag duktig , så jag gav mig själv en belöning ! KLADDKAKA ♥



Dag 22 : Bästa Youtubehästklipp

ÄLSKAR det här fina klippet från allahelgona som jenny slängde ihop en dag :) vårat gäng!

Ingen vanlig måndag

Idag var det då måndag, ingen helt vanlig en dock. Var tvungen att gå ifrån skolan och fixa lite saker, mystiskt va? Hahah, nej men sen har det väl varit mycket tjat om nationella i svenska imorgon, skitkul verkligen! Ska leta upp ett klipp till dagens nu, får väl se vad jag hittar!

Eftersom ni vill ha bilder ger jag er en halvbra bild på min skola, Tätorpsskolan och länkar även till våran hemsida! Bara för att jag sitter med i PR-gruppen som det så fint heter..




Failbilder

Tänkte följa andra bloggars "grej" och visa lite failbilder, gud nu bjuder jag verkligen på mig själv och de stackars hästarna som får vara offer för min hemska ridning osv i vissa situationer och sen får dom också bjuda på dig själva ibland, haha!

hahah jag dör, alla bilder är miniatyrer, så klicka för att få dom större! Nu hoppas jag att mina polare också vågar bjuda på sig själva lite!
puss



Dag 22: Bästa youtubehästklipp


Haha, jag skulle också ha velat vara såhär tuff när jag var liten, jag älskar att varken han eller ponnyn ger sig. Så galet sött!

Min Måndag

Måndagar är alltid lika jobbiga.. spec när man har haft en helt galen underbar helg!
Så ska man plötsligt till skolan med massor jobbjobb& ännu mer jobb! bajstråkigt.
Men dt roligaste i skolan är att man har nästan hälften av sina kompisar där! haha okej.. kanske inte hälften men aja ;) Dom har man ju alltid lika roligt med !
Och vet ni vaaaa? Jag var duktig o tog med mig min lilla kamera till skolan (a'' haha så här kommer lite halv galna bilder!
jag& elin på toan .. haha ;)
haha amanda :)
en liten gullig bild på mig ;) haha elr inte..
Men nu ska jag gräva ner mina ögon i mina älskade engelskaböcker!
PUSS

trött chey


jag saknar min chanel lite för mycket :(

idrott då vi hade styrka och kondition, blä. Min träningsvärk blev inte bättre av det kan jag säga.. Sen h-tid, engelska, no och matte. VG på no provet var nog det enda bra denna dag, eller mina fina klasskompisar är inte så dåliga dom heller. Men nu är jag hemma och väntar på min älskade kladdkaka som ligger i ugnen och blir fin! mumsmums.
Så nu ska jag kolla runt på youtube och kolla om jag hittar något bra klipp till dagens inlägg.
Ha det hur bra som helst, puss

Sommar tack!

Godmorgon bloggläsare :)
Kom upp i mitt rum efter att ha gjort i frukost och ba "det luktar sommarlovsmorgon här inne..." Jag tror att det kan vara ett tecken på att jag längtar till sommaren! Mest av allt längtar jag bort från snön och kylan för den gör att jag är tvungen att åka pulka och skridskor på idrotten, me no likey.
Dessutom innebär sommar först en återträff med mina kära vänner på en Håkan Hellström-konsert i Göteborg, hur coolt låter inte det liksom!? Sen så är ju sommarlov lika med GUNNORP!!
Näe nu ska jag sluta drömma och återgå till min frukost :)

Måndagmorgon

Här skulle det vart en bild, men det funkade inte, den kommer i eftermiddag istället
gomorgon allihoppa
vaknade för en stund sen och har världens fetaste träningsvärk i benen, herregud och så har vi idrott på morgonen, kul.. Idag har jag en riktigt hemsk dag i skolan, ushush. Men jag har överlevt alla andra måndagar så jag klarar nog den här med.
Justja, denna vecka börjar vi nior med nationella prov i svenska, på tisdag och onsdag. Jag är verkligen inte peppad och jag vill inte ens veta hur nervös jag kommer bli. Men nu ska jag sluta babbla, så hörs vi efter skolan.
puss

Dag 22: Bästa youtubehästklipp

Jag har blivit lite obsessed with youtube, kollar på otroligt mycket hästklipp! Mycket barbackaridning och hoppning för det är alltid intressant!
Jag rekommenderar min favoritkanal samtidigt, zy135, en tjej med tre underbara hästar :)
Det första klippet är hennes hästar, det andra är en parodi på Family Guy som jag bara älskar :)

Dag 21. Hur jag började rida

Jag är inte helt säker på hur gammal jag egentligen var när jag började rida, men jag var väl runt tio år skulle jag tro. Jag var väl inte sådär jätteintresserad av hästar när jag var yngre, men hade ändå funderat på det och velat börja rida. Problemet var mest det att ridskolorna låg rätt långt bort och vi har ju ingen bil.. Men så började en kompis till mig att rida på ett stall som inte ligger allt för långt bort också blev jag själv sugen att börja jag med. Så rätt var det var hade även jag börjat rida. Första gången fick jag rida en häst som hette Max. Han var något gammal, men hur snäll som helst. Han finns tyvär inte idag, men han var en riktig kämpe som snällt ocjh tappert galopperade runt med de små barnen på ryggen. Åh, han var fin den hästen <3 Hur som helst rider jag fortfarande kvar på ridskolan som jag började på för cirkus fem år sen. Sedan har jag ju varit på ett antal Gunnorp läger precis som alla de andra tjejorna :)

Lägger upp min lista över ridläger även fast den känns en anning mesig jämfört med Slugos, hahah :)

Sommaren 2007 - Gunnorp: Tickelinn
Sommaren 2008 - Gunnorp: Rufus
Sommaren 2009 - Gunnorp: Salsa
Sommaren 2010 - Gunnorp: Elliot
Allahelgona 2010 - Gunnorp: Elliot


Jag och Max (tror inte det var min första ridtur dock :) )


Dag 20 : Mina dåliga/bra sidor & Dag 21 : Hur jag började rida

Hej alla söta människor där ute!
Jag har varit lite oaktiv på bloggen i helgen för att jag har haft fullt upp nere i bodafors hos den underbara tjejen Louize! Jag har haft det sjuukt bra och det ska nog snart göras om! :D
Men nu kommer inläggen för dom här två dagarna..
Okej .. nu är det dags för dag 20 som handlar om mina bra& dåliga sidor. Jadu.. ganska lätt haha. Men kan ju börja med mina dåliga dådå :) Jag måste säga att jag blir väldigt lätt irriterad och när jag blir irriterad eller arg kan jag lätt börja gråta.. haha. Kanske låter konstigt men så är det! Det är jag helt enkelt. Jag har inte heller så bra tålamod. Fast det kan vara olika , hästar kan jag ha bra med om jag vet hur dom är. Om ni förstår ? ;) Men om jag vet att det brukar gå bra och hästen bara larvar sig så kan jag bli förbannad haha !
Men mina bra sidor är väl att jag oftast är glad och jag har ganska lätt för att skratta och ha kul och ibland är jag lite smått galen kanske .. heh ;)

Nu dag 21!
Hur jag började rida!
Det är faktiskt min kära syster som fick mig börja att rida när jag var 7 år. Så jag har ridit i cirkus 7 år. Jag började rida med Louize ( som jag var med i helgen ) på Ånestad. Då ville jag ha hästar som va så snälla som möjligt. Annars blev jag rädd och började gråta.. hehe ;) Red i c. 5 år där och i slutet började jag att utvecklas och red lite mer busiga och envisa hästar. När jag fick reda på att jenny kanske skulle bli medryttare så blev jag avensjuk på henne och tjatade till mig att jag också skulle få (: haha. Men eftersom jag inte var lika gammal som jenny så skulle jag såklart inte ha hästen lika mycket som jenny skulle få åka dit , ibland är det jobbigt att vara minst.. -.- Men jag visade att jag kunde och åkte ut minst lika mycket som jenny till våra små ponnys sune& sölve! Honom hade jag i cirkus ett år och lärde mig massor under tiden jag hade honom! Men man växer ju och tillslut kände jag att jag var lite för stor och ville byta då jenny redan hade skaffat sig sweet spider. Jag red en häst som heter royal men som var lite ´´farlig´´att hämta i hagen och han var lite osäker att rida , men som jag tyckte om ändå! Men mamma kände sig osäker och jag provade en häst som hette Billy. Han var en ängel i ridningen men som var alldeles för kompliserad att hantera från marken , han sprang över och drog iväg och allt möjligt . Så hon bestämde sig för att lämna tillbaka honom. Han har nu flugit upp till himmeln pågrund av ryggproblem.
Men efter det så provade jag min underbara Mirexo som jag snart har haft i ett år! Och han är PERFEKT! ♥

provridning Mirexo



besöksrekord

Ikväll mina vänner, är det en stor dag, för idag hade vi besöksrekord och nu vill jag / vi veta vad ni vill läsa om ! Så kommentera vad just du vill läsa om, vad som helst!
puss


Dag 21: Hur jag började rida

Alltså jag vet inte riktigt hur allt började? hmm.. Jag vet bara att jag alltid älskat hästar och djur och att jag red lite på små shettisar på en 4h gård när jag var pyttepytteliten. Sen red jag i Valla på lördagsmornarna i nått år kanske. Men sen minns jag att när jag var typ 7 år, blev jag och min kompis catharina sugna på att börja igen och då började vi i Ånestad. Jag vet inte varför men ah, så från att vara liten, bli arg när ponnysarna inte vilja vända snett igenom till där jag är nu. ALLTSÅ JAG VET INTE VAD JAG SKA SKRIVA.
Så jag orkar inte skriva mer förutom att hästar och att vara i stallet är det bästa jag vet och jag hoppas att mitt intresse håller i sig livet ut, för det är detta jag lever för.
Jag skriver också upp min "lista" på vad jag vart på för läger.

Sommaren 2006 - Malexander Ridläger : Gulliver
Sommaren 2007 - Gunnorp : Trixon
Sommaren 2008 - Gunnorp : Cylwia
Allhelgona 2008 - Gunnorp : Epoza
Sportlovet 2008 - Linköpings fältrittklubb (sportlovsläger) : Havanna
Sommaren 2009 - Gunnorp : Arrac
Allhelgona 2009 - Gunnorp : Arrac
Sommaren 2010 - Gunnorp : Chila
Allhelgona 2010 - Gunnorp : Chanel
Sommaren 2011 - Gunnorp : ?

Sorry mina vänner, jag är aptrött. Men som tur va skriver dom andra lite bättre inlägg.. haha


Dag 21: Hur jag började rida

Wow, har läst mina vänners historier så vet inte riktigt om jag vill dela med mig av min tråkiga och framför allt kortare!
Näe jag gör väl det i alla fall :)
När jag gick på lågstadiet så red mina bästa vänner och vi lekte häst i stort sett varje rast! Jag tyckte att hästar var så himla fina så jag ville också börja rida! Jag tror det var när jag gick i trean eller fyran som jag åkte ut till den närmsta ridskolan för att pröva på men jag minns att jag började gråta så fort jag kommit upp på hästryggen x) min framtid som ryttarrinna så inte så värst ljus ut...
Det måste ha varit i trean det här hände för jag började ändå rida ett år senare, på en annan ridskola. först i 30/30-grupp med ledare, kommer ihåg att den första hästen jag fick rida hette Star, en fin flugskimmel :)
När jag ridit på ridskola i ett år åkte jag på mitt första ridläger, tre halvdagarsridläger på min ridskola, hade Robin, min favorithäst, som fick blodförgiftning (då på lägret!!) och dog senare samma sommar :(
Året därpå åkte jag till Gunnorp första gången och har varit där varje sommar sedan dess!
Jag slutade rida på ridskola när jag gick i åttan för att jag inte trivdes, och har inte ridit regelbundet sen dess, men Gunnorp åker jag alltid tillbaka till!
Här är jag på Aramis, en favorithäst på ridskolan :)
Och här är jag på Nibson, min hopphäst på ridskolan :) världens tjurigaste häst kan jag lägga till!
Som sagt, sa ju att min historia var tråkigare än de andras :)

home sweet home

Halloj alla glada.
Hemma från Vreta nu, har varit en riktigt rolig helg. Igår red vi först ett dressyrpass, då fick jag rida en häst som hette Biscuit eller Kakan som han kallades. En pigg och ganska stark häst, men det gick helt okej. Sen på eftermiddagen hoppade vi, då fick jag rida en häst som hette Nova. Gud va fin hon var, hoppa en liten bana på typ 70 - 80. Hon vart riktigt taggad mot slutet, men hur fin som helst. Åt sedan pizza och åkte till vandrarhemmet där vi sov, sov med isabella och tjej som hette emma.
Idag körde vi ponnys på förmiddagen, jag och isabella körde en liten ponny som hette fred. Mycket roligare än vad jag trodde, skitkul faktiskt! Sen nu på eftermiddagen red vi ett till dressyrpass och jag red ett litet sto som hette Filippa!

Nu är jag alltså hemma, så nu ska jag försöka tänka igenom detta ordentligt.. vad vill jag egentligen? Vill jag ha en bred utbildning, rida mycket, bli duktigare med hästar osv + åka längre till skolan eller vill jag få en sam utbildning, bli en bättre fotograf och skriva men ha närmare till skolan...?
panik.

Ha det fint


Dag 21: Hur jag började rida

Goddagens, goddagens :) Dagens ämne är ju faktiskt riktigt roligt måste jag medge, ska bli kul att veta exakt hur alla började rida:D Iallafall, åter till mig då xD

Det hela började väl med att min mamma red innan hon blev mamma, (hon är skälet till att jag överhuvudtaget fick reda på att Gunnorp fanns, hon var på läger där när hon var liten) :) Sedan började mina bröder rida när de var små och såklart blev det så att jag hängde på till stallet jag med. Vartefter fick jag börja rida lite smått någon lektion ibland, och jag älskade det! Jag visste redan då att det var jag och hästar för evigt liksom. Iallafall, när jag var cirkus 5 år började jag rida på ridskolan Ekenryttarna (Helena Lunbäcks ställe, you know?) och red en lektion varje måndag. Sedan dess har jag ridit och tillbringat livet i stallet. Jag har utvecklats mycket sedan jag var 5 om jag får säga det själv x) Från att ha ridit någon gång ibland och varit livrädd för att hoppa, för att 30cm såg så högt ut, till att bli skötare på världens finaste New Forest ponny som lärde mig mycket av det jag kan om hästar idag. Blev även skötare på Helena Lundbäcks häst Miranda, om någon minns henne? Och sedan på hennes nyare tillskott Casi Honey Bay. Dock avlivades min älskade lilla New Forest ponny, Aramis, som jag hann sköta i ca 5 år innan han for till Trapalanda. Men strax därefter fick jag en egen fjording, och det är henne jag håller mig kvar hos ännu! Och här hoppas det inte några fjuttiga 30cm hinder längre, nejnej, vi kör på 90-100cm (och på 115cm när bommen ligger på 50-60 xD) än så länge men högre kommer det att bli! Som sagt från att ha ridit lite då och då till att rida in sin EGNA häst, det är inte illa;)

Haha känner att jag skrev lite för mycket och även utanför ramarna på dagens ämne xD Hoppas ni överlever ändå :) Hakar på Felicias idé och skriver en lista över de läger jag har varit på:)
Som 03: Ekenryttarna, Norrköpings kommun, Östergötland - Jänta
Som 04: Ekenryttarna, Norrköpings kommun, Östergötland - Jänta
Som 05: Ekenryttarna, Norrköpings kommun, Östergötland - Aramis
Som 05: Gunnorp, Linköpings kommun, Östergötland - TomLee
Som 06: Gunnorp, Linköpings kommun, Östergötland - Hazy
Som 06: Gunnorp, Linköpings kommun, Östergötland - Hazy
AllaH 06: Gunnorp, Linköpings kommun, Östergötland - Trixon
Som 07: Gunnorp, Linköpings kommun, Östergötland - Elliot
AllaH 07: Gunnorp, Linköpings kommun, Östergötland - Baloo
Som 08: Gunnorp, Linköpings kommun, Östergötland - Rufus/Tickelinn
AllaH 08: Gunnorp, Linköpings kommun, Östergötland - Tickelinn
Som 09: Gunnorp, Linköpings kommun, Östergötland - Selma
AllaH 09: Gunnorp, Linköpings kommun, Östergötland - Rufus
Som 10: Gunnorp, Linköpings kommun, Östergötland - Selma
AllaH 10: Gunnorp, Linköpings kommun, Östergötland - Rufus

Vet att listan blev kort och liten men jag håller på att bygga vidare på den! :D
Första gången jag var på Gunnorp; Jag och Lillfixa...

...I början av Selmas inridning...

...Ca 1,5 år efter påbörjad inridning.

Btw: Älskar att hindret ser jättelågt ut för att hon hoppar så högt... xD (LD:90cm)

Där fick ni tre bilder som är tagna i olika stadier i min utveckling, (Även Selmas lite då med ;D)
C'ya!


Dag 21: Hur jag började rida

Hemskt ledsen för att jag är så sjukt dålig på att uppdatera på den här bloggen. Bra att mina fina vänner håller bloggen på topp i alla fall!
Okej, jag började rida på Skånela ridlekis när jag var ungefär 2 1/2 år. Det var min mamma och pappa som bestämde det, eftersom att jag själv inte hade så mycket att säga till om just då. Jag och min syster Inez började i alla fall rida där en dag i veckan. När jag var liten så var jag ganska feg av mig och medans de andra barnen ville ut och galoppera så ville jag hellre gå lugnt och långsamt. Haha, inte som alla andra helt enkelt.
När jag var 5 år så bytte jag ridskola och började på Vallentuna Ridklubb, då vi hade tröttnat lite på de små shettisarna. Men eftersom att jag var så liten så var jag alltid lite efter (man fick egentligen inte börja på ridskolan förrens man var 6 år, så jag var undantag), så mitt självförtroende blev dåligt och jag slutade rida i ungefär ett halvår. Jag gick sedan tillbaka till Skånela.
2002 (?) hade jag börjat få tillbaka glädjen för ridningen och jag böt stall än en gång, den här gången till Väsby ridklubb. Där var de stora lugna hästarna mina favoriter!
2004-2010 red jag på Högvretens ridklubb, där jag lärde mig väldigt mycket! Fram tills 2007 var de ponnysar som gällde, men när de såldes så blev det häst.
Juste, någonstans mellan 2005-2007 (?) hade jag också min medryttarhäst Symfoni. En liten envis b-ponny som var väldigt söt.
Idag rider jag på min medryttarhäst Kask, och har nyss börjat på Täby ridklubb.
Oj, vilket långt inlägg det blev, men jag tycker det är kul att gå tillbaka för att se på min ryttarbakgrund, haha.



Dag 21: Hur jag började rida

Min mamma rider, så jag har alltid haft kontakt med hästar. Satt på en häst första gången när jag var cirkus ett år gammal och brukade följa med mamma till stallet från när jag var 3-4 år. Red lite ibland, t ex hos min kusin som hade häst och på Gotland. Var på mitt första familjeridläger när jag var 7 år tillsammans med mamma och några familjer vi kände. Hade en jättegullig brun c-ponny som hette Pontus, toppen var han! Sen dess har jag vart på massor med ridläger, ni får en liten lista bara för att jag älskar struktur och ordning :D

Som 02, Wasad, utanför Falkenberg i Halland - Pontus
Som 03, Wasad, utanför Falkenberg i Halland - Prins
Som 04, Fjordhästgården, utanför Båstad i Skåne - Beatrix
Som 05, Bränntomt, utanför Hjo i Västergötland - Jessie
Som 07, Gunnorp, utanför Linköping i Östergötland - Nancia
Som 08, Gunnorp, utanför Linköping i Östergötland - Nancia
Som 09, Gunnorp, utanför Linköping i Östergötland - Hortensia
Som 10, Gunnorp, utanför Linköping i Östergötland - Nancia
Allah 10, Gunnorp, utanför Linköping i Östergötland - Nancia

Hösten 06 började jag rida på Farsta Ridskola i Farsta, Stockholm och där rider jag ännu!



Dag 20: Mina dåliga/bra sidor

Vet att jag är het;)


Funderade på om jag skulle skippa blogga idag, men klarade inte av det :) Dagens ämne var svårt. Det är ju sinnessjukt svårt att beskriva sig själv som man tror att andra ser än o.O Men precis som mina kära vänner ska jag iallafall försöka, och hoppas jag på att lyckas hyfsat :)

Innan dagens ämne måste jag tacka Linda för den nya fina signaturen:D Så tack^^,

Dåliga sidor... Har jag några sånna? xD Nejvars, bl.a. är jag sjukt envis och är världens sämsta förlorare, spelar ingen roll om det är i spel eller om det bara gäller att ha rätt eller fel. Har väldigt svårt att erkänna när jag har fel... Känslan av att ha fel känns så... fel? xD Jag har dåligt tålamod och blir lätt irriterad på ingenting, speciellt över SMS xD Haha det många av mina kära vänner här på bloggen stör sig på är att jag jämt verkar positiv, men ur min mun kommer bara negativa saker xD
Vad mer... Jag uttrycker mina tankar innan jag tänker dem, inte alltid det bästa man kan göra... Men vad sjutton, min pappa har en tröja med en kul och bra ordspråk; "Att tala innan man tänker är som att torka sig i röven innan man skiter" så sant som det är sagt!;)

Bra sidor... Envishet kan ju tillhöra denna kategori med:) Jag är ambitiös och ganska målmedveten, har dock lätt att sätta mina mål way too high. Jag står för det jag säger och är inte rädd för att ha en egen åsikt gentemot andra. Jag värderar min häst allra högst och när det gäller henne gör jag allt för att hon ska vara lycklig. Jag försöker också få de som inte har så många vänner att hänga med i gänget o.s.v... Jag är typ jämt överlycklig bland folk och är bara mig själv... Var väl mina bra sidor antar jag:) Eller har ju den bästa av alla; Jag är KLOCKRENT rolig ;D

XOXO


Lördag kväll

Insåg precis att jag har vart dålig på att ladda upp bilder på bloggen nyligen, så himla tråkigt med en blogg utan bilder! Tur att mina kära vänner har varit bättre på detta :) Samtidigt med bilderna kan jag ju passa på att berätta att jag har 2 kaniner och tävlar i kaninhoppning med den ena. Är medlem i Stockholms Kaninhoppare samt Sveriges Kaninhoppares Riksförbund, riktigt underbar sport!


Här har ni min lilla Ballerina på tävling!


Dag 20. Mina dåliga/bra sidor

Först och främst måste jag bara få säga att jag tycker Nike har gjort ett grymt bra jobb med bloggdesignen! Gillar den verkligen, TACK TACK TACK Nike! :D <3

Nu till dagens ämne, mina dåliga/bra sidor:
Mina dåliga sidor är väl några stycken även om man skulle önska att de inte var det, heheh. Först och främst ska jag erkänna att jag kan bli fruktansvärt svartsjuk ibland. Det kan vara allt från lite större till mindre strunt saker. Känslan av svartsjuka är något som jag skulle vilja klara mig utan en hel del, för den bara förstör och är i vägen. Nummer två är att jag kan vara extremt seg av mig. Kanske inte på det sättet att jag ligger hemma som en soffpotatis, för jag gillar att röra på mig. Nej, mer den sorten av segheten man har när man måste t.ex skynda sig till bussen, men inte riktigt orkar eller vill. Den här sidan har många av mina vänner säkert bevittnat, inte minst Felicia och Nike som får vänta på mig varje vecka när jag ska byta om i stallet, hahah förlåt <3 

Mina bra sidor är väl kanske lite roligare att ta upp :) Jag hoppas och tror att jag är en omtänksam och (för det mesta) en glad person. Jag bryr mig om andra och försöker fånga upp dom som kanske sitter lite vid sidan av. Kan vara något blyg ibland, men annars är jag nog ganska så framåt och öppen inför nya möten med nya människor. Sedan skulle jag nog också säga att jag är en väldigt envis person och det kan ju vara både positivt och negativt i och för sig.

Nu ska jag snart mätta min mage med hemmgjord pizza :)


SÅ. JÄVLA. COOLA.

Uppifrån från vänster: Jag (Nike), Jenny, Felicia, Julia, Linda, Sarah, Elin (som tyvärr inte bloggar), Maja och Slugo. Finare finns inte.


Dag 20: Mina dåliga/bra sidor

Jag är en person med ganska mycket sidor, på gott och ont! Tror att de flesta av mina egenskaper är lite av båda slagen.. Jag har mycket åsikter om det mesta, vilka jag har lite svårt att inte uttrycka. Det är nog för det mesta bra, men det kan även vara mindre bra. Missförstå mig inte som en elak person, för det vågar jag faktiskt säga att jag inte är! Men jag antar att jag kan vara lite bitchig, när jag är på det humöret. Jag var dock mycket värre när jag var yngre, kaxig som få, hahah kanske man inte kan tro..? Men är det något som inte passar sig är jag inte rädd för att bita ifrån.
En annan egenskap som är både bra och dålig är att jag är väldigt ansvarsfull och ofta blir jag lite mammig.. Vet att jag är skitjobbig när jag ska hålla på och domdera, men jag försöker ta lite avstånd från det. I själva fallet så bestämmer jag nu att jag ska sluta, att folk från och med nu får skylla sig själva och begå sina egna misstag! Då vet ni det.


DAG 20: Mina dåliga/bra sidor

Detta är ett förinställt inlägg eftersom jag är på vreta på prova på läger
justja ett stort <3 på felicias favoritlåt med!

Mina dåliga sidor: Jag är ganska känslig ibland och kan bli sur för minsta lilla, fast det håller inte i sig särskilt länge haha. Jag tänker också alldeles för mycket på vad folk ska tycka / tycker och ja, tänker för mycket om en massa onödiga saker. Jag är också ganska blyg + envis som en åsna
Mina bra sidor: Jag tror att jag oftast är glad och snäll (?) Sen är jag väldigt bra på att hålla hemlisar, så de flesta av mina vänner tror jag litar på mig. Jag är också ganska lugn.
Haha, detta var svårt :o

Tackar Nike :D

Hejsan hejsan bloggläsare :) Här sitter jag och bloggar när jag egentligen inte har tid, måste äta mat och sen bär det av till mina vänner för att spela in en film till svenskan :) Jag ska då spela en man på en dejt, ska bli intressant ;)

Jag måste tacka Nike för att hon fixat bloggen åt oss! Jag hade aldrig orkat anstränga mig alls, är inte så bra på sådant :) nu ska jag äta upp mina nudlar och göra något vettigt!
Ha det bra!


duktigt nike

Godmorgon, världens bästa bloggläsare, haha. Jag tycker att nike varit jättejätte duktig och fixat till det riktigt snyggt på bloggen! Duktig flicka. Jag är trött och var tvungen att gå upp 7 på en lördag, inte okej alls. Men sånt är livet, så nu ska jag snart gå upp och hoppa i ridkläderna och bli upphämtad av isabella och hennes mamma. Har somsagt tisinställt ett inlägg tiller, nej nu måste jag skynda mig. puss ( min dator laggar så kan inte lägga upp min signatur ) /jenny

Dag 19: Favoritlåt+Youtubelänk

Ja, jag vet att det tekniskt sett är dag 20 nu, men jag fuskade ju förut och då kan ju inte åtta minuter nu spela så stor roll. Och jag lovade ju faktiskt att det här inlägget skulle komma upp, och jag skulle ju aldrig svika er liksom. Nevahh. Och jag har faktiskt en bra bortförklaring; jag har varit upptagen med bloggdesignen hela kvällen! Och massa timmar den här veckan. Nå är den någorlunda klar och jag håller typ på att gå in i väggen. Nästan. Nej, men vad tycker ni? Själv är jag ganska nöjd, men tycker att den ser lite tom och inte helt genomarbetad ut. Får fixa det sen. I alla faaaaaaall, vi återvänder till dagens ämne.

Jag byter favoritlåtar hela tiden. Det är alltid någon låt som jag tycker om att lyssna på lite extra och alltid väljer först när jag sitter på bussen till skolan. Det kan pågå i några veckor. Sen så tröttnar jag lite och hittar en ny. Men det betyder ju inte att jag helt glömt bort den tidigare låten, den finns antagligen fortfarande högt upp på min spellista.
Det har alltså varit ganska svårt för mig att välja en låt nu. För om jag väljer någon av de låtar jag lyssnar på mest just nu så innebär ju det att det kanske inte är min favoritlåt om några veckor. Men äh, jag tar chansen.
Den här låten har jag lyssnat på ett tag nu och jag absolut älskar den. Det är mina absoluta favoritartister som gör en låt tillsammans; Lykke Li och Bon Iver. Originallåten är egentligen en Lykke Li-låt, men här gör de en cover ute i en park. Inte den bästa ljudkvaliten kanske, men det gör inget.

Lykke Li and Bon Iver - Dance Dance Dance

Dag 19: Youtubeklipp och låtar

Japp... Då vare det här med bloggandet igen då. Favoritlåt vette sjutton... Har någon och sedan glömmer jag vilken det är xD Men jag har förtillfället ett favorit youtubeklipp iallafall!:) Jag är inte så teknisk så det blir som det blir med länkar och så xD
http://www.youtube.com/watch?v=emxI-nRGWBE

Men jag kan väl ge er ett par låtar jag diggar :)
Red hot chili peppers - snow
http://www.youtube.com/watch?v=o7MhpFF1vv0
The Offspring- Why don't you get a job?
http://www.youtube.com/watch?v=yj-tQ09IJ5w
Nationalteatern- Kolla Kolla
http://www.youtube.com/watch?v=GvguWb_l6-U

Och de här två låtarna är grymt fina (plus att jag inte kunde dissa TH helt xP) får väl avsluta allt för denna gången:
Tokio Hotel - World behind my wall
http://www.youtube.com/watch?v=zlLkscjDWsA På tyska: http://www.youtube.com/watch?v=7tLVl1ayv4c
Tokio Hotel - Hilf mir fliegen
http://www.youtube.com/watch?v=gB6pZhtJ2m0

Nej vänta förresten! Två klassiker jag alltid sjunger på Gunnorp och återträffar... :) Får bli en överraskning för er vad det är får några... xD

http://www.youtube.com/watch?v=EHNcK7mglN4

http://www.youtube.com/watch?v=h_oR4i2NXhg  (sjuk video xD= Slugo humor ;P)

Det var allt för mig, men nu har jag iallafall försett er med något att göra *stolt*,  peace out! ;)


Dag 19. Favoritlåt+youtubelänk

Så där ja nu ha man kollat på Let's Dance och supportat Andreas Weise, hahah :)
Jaha, så skulle man välja en favoritlåt idag då och det var väl inte det enklaste, hm.. Jag är ju inte särskilt insatt i musik heller, men kom och tänka på den här den spelades på radion. Tycker den är värd att lyssna på :)
Rasmus Seebach - Engel
(Tack till Linda som hjälpte mig när mina tekniska kunskaper inte räckte till för hur man sätter in youtubeklipp x))




pussss

andreas weise i let's dance ♥

Dag 19 : Favoritlåt + youtubelänk

Hej allihopa! Ville bara säga att jag sitter hos Louize nu och har det alldeles för bra! Den människan är bara för bra! ♥
Men dagens inlägg är ju då att lägga in sin favvo låt . Men jag måste säga att jag har ingen speciell favorit.. ?
men jag kan lägga in två bra låtar iaf ! :)
http://www.youtube.com/watch?v=CXnQExAi4Oo
http://www.youtube.com/watch?v=wUm4-mKx9p4

Dag 19: Favoritlåt + youtubelänk

Hej igen :)
Jaa det här var en fruktansvärt svår kategori, så mycket att välja på :) Jag har väl ingen riktig favoritlåt men tar nån/några som jag inte tror så många har hört som är stöööööört bra :D

Jasey ray (acoustic) - All time low (ska lyssnas på med väldigt hög volym för bästa effekt :D)


Macy's day parade - Green Day


The Quiz - Hello Saferide


Jag gör som mina vänner och länkar min spotifylista också :) Spotifylista!



Dag 19: Favoritlåt + youtubelänk


Håkan Hellström - Nu kan du få mig så lätt

Stort <3 på den!

Var svåååårt att välja men den här blev det till slut! Bara för att jag är wannabe Jenny så länkar jag även min Spotifylista!


helg i rättan tid

Puh! Ännu en skolvecka avklarad, känns skönt :) Lång dag idag, med spex foto och allt (jag vet min skola är segast var det gäller det mesta och där räknas även fotografering in). Vi hade tema Hollywood vs Bollywood och kul var det! :) Annars har veckan varit som dom flesta andra förutom den lilla nervositet kring de nationella proven i svenska som har kommit krypande, heheh. Får förska läsa på mina anteckningar över helgen en anning. Igår var det ridning för min del  och jag hade Winden :) Vi jobbade en del på små volterna och med ställningen. Till en början gick det inte alls särskilt bra, men framåt slutet blev jag mer nöjd.
Nej, nu ska jag vara en duktig chey och städa mitt rum så här på kvällskvisten :)

Dag 16+17: Drömyrke + Mina hästmål i livet

Jag kör en liten fuskis och passar på att ta två dagar som jag missat samtidigt! Dagens kommer lite senare. Tänkte faktiskt överhuvudtaget att jag skulle försöka bli lite mer aktiv nu, men jag håller på och pillar med en design till bloggen som kanske kommer upp ikväll med lite tur. Jaja, nu återgår vi till ämnet, och vi börjar med mina hästmål.
Mina hästmål är ganska blygsamma. Jag vill faktiskt inte jobba med hästar i framtiden, och jag har inte heller några planer på att börja tävla eller skaffa någon sådan karriär. Jag är så himla nöjd med hur jag har det nu; att bara rida en gång i veckan, helt enkelt. Ridningen är alltid veckans höjdpunkt, och det räcker så för mig. Ibland känner jag att ja, jag kanske skulle vilja bli medryttare, men sen så inser jag att det är dumt att ändra på något man redan är nöjd med. Det enda jag vill göra är att fortsätta att rida och ha kul, och såklart utvecklas som ryttare. Jag kanske vill köpa en häst någon gång i framtiden, men det är nog en hel del år kvar tills dess.
Vi fortsätter med mitt drömyrke. Jag vill som sagt inte jobba med hästar, eller djur, i framtiden. Jag absolut älskar hästar och alla andra djur, men har inte intresset att ägna min karriär åt dem. Men för att vara helt ärlig så vet jag faktiskt inte vad jag överhuvudtaget vill ägna den åt. Jag läser ju det naturvetenskapliga programmet på gymnasiet så jag kommer att få en väldigt bred behörighet sen när jag går ut, och en anledning till att jag valde just det programmet var att jag inte hade någon aning om vad jag ville göra efter. Jag har lite olika tankar, men dom är ganska splittrade och jag kan inte säga att det är någon av dem som jag känner att, ja, det är rätt! Just nu i alla fall. Något jag funderat på är författare. Journalist. Psykolog. Webbdesigner. Fotograf. Och en hel del andra grejer. Vad det än blir vill jag i alla fall att det ska vara något jag brinner för och mår bra av att jobba med.

happy friday

Jag är glad idag, därav rubriken.
Skolan va helt okej, med en fin klass och alldeles för grymma vänner blir det helt okej typ. Haha, nu sitter jag här med godispåsen och tänker fortsätta så hela kvällen. För imorgon ska jag och isabella till vreta på provapå läger, så ska rida hela helgen och det = ingen sömn. Så ska vila upp mig ikväll så jag är fit for fight imorrn, ska fixa tidsinställda inlägg också. Ha en fin fredag
puss

DAG 19: Favoritlåt+youtubelänk

coldplay - fix you, denna låt är gammal, men blir verkligen aldrig dålig. så galet fin


Orkar inte leta upp fler, men snäll som jag är har jag fixat en spotifylista med en massa låtar som jag lyssnar på nu! Listan hittar ni HÄR

Hejsan svejsan

Tänke också visa mig lite aktiv på bloggen (och kanske lite mindre aktiv med min engelska-uppsats..). Jag sitter då i skolan och förbereda en uppsats, men jag orkar inte riktigt så då blir det lite annat istället! Är hur pepp som helst på dagens tema, den får ni i eftermiddag, lovar!

Långt inlägg va? :D


Godmorgon :)

Jaa, här sitter jag i skolan och bloggar för första gången... Ville bara bevisa att även om man går på största plugglinjen i världen så har man tid till lite nonsens ibland! Ska ha fysik, förstår inte varför jag går där, tänker ju ändå inte läsa fysik senare -.- bara slöseri med tid!
Aja, återkommer senare ikväll med inlägg på dagens tema :)
Morsning korsning!

Dag 18: roligaste Gunnorp-bild

Hejsan hejsan :)
hade inte ett så stort urval när jag skulle välja bild, är ju inte så aktiv med kameran alltid ^^ Men den här bilden är ju lite skojig, det är Elin under servetten :)

Nu ska jag fortsätta kolla lite på youtube och sen måste jag ju sova :)
ser fram emot morgondagens tema, favoritlåt :D kommer bli svårt att välja dock :) Ciao bella! *sofistikerat*

Dag 18: Roligaste Gunnorp-bild

Måste ta den här, en riktig klassiker!



Jenny och Chila sommaren 10


DAG 18: Roligaste Gunnorp-bild

denna var assvår, har många roliga.. men nu ska jag bjuda på mig själv och arrac.. detta är pinsamt..


kanske inte världens roligaste, men pinsam till 110, haha puss


Hooohooo ! bajsbajsbajsinlägg MOHA

HEJ ALLA BARN NU ÄR DET BARNPROGRAM ..... haha skojaa baraaaa :D
Okej .. ni får acceptera att jag har damp idag , så är det! MOHAH
Har ätit mc donald's och nu är jag mätttt! ;p
Helt okej skoldag idag och rita fick lite ryck på elin och sa att hon hade PMS haha wtf? ;)
hahah det va lite kuul.. Men aja!
Åkte till stallet och myste med mirre en liten stund ♥ slappish , slapp mocka o grejjor! WIHOO
Och jag är så bra så jag hade gjort ALLA läxor tills idag! Och kunde typ alla spanska glosor o shit! :D
lycklig chey . com heh
Men nu ska jag sluta skriva innan jag blir tjatig.. HA
HEJDÅÅÅÅ ALLA BARN



jag älskar dig


PS: dagens inlägg KANSKE kommer senare om jag har tur och hittar en dator med lite bra bilder på ! (:



gymnasiebesök

Halloj!
Dagen har varit helt okej faktiskt, började med ett gymnasiebesök på Klara, sam - media. Dom pratade lite, en rundvandring, bli fotograferade, fick fota och greja lite i photoshop. Verkade som en riktigt riktigt riktigt bra skola och det blir nog den och vreta som fajtas om mitt första handsval. Åh jag kommer aldrig kunna välja, på riktigt :(. Men ska ju på prova på läger på vreta i helgen, då kanske det blir lite klarare i mitt lilla huvud.
Efter besöket på klara gick jag, cornelia och ellinor tillbaka till äckelberzan och hade bild ( eller jag och cornelia hade bild ), åt tacobuffe, skratta med cornelia och natalia, hade svenska och h-tid.
Nu sitter jag hemma och väntar på att maja ska komma hem så vi kan åka till stallet.
Gör dagen 30-dagars lista grej ikväll!
Grejen daniel gjorde som gjorde mig så glad igår var att han svara på ett mejl jag skrivit till honom efter vi vart på idol turnen. Det var några grejor han skrev som gjorde mig extra glad, kalasglad! Orkar inte skriva här, men ah :)

Ha det fint, och kommentera lite bättre. haha
puss

finafina du


han gjorde min kväll, än en gång! han är bäst punkt slut

Dag 17: Mitt hästmål i livet

Jaa jag tar på mig ansvaret för den här lilla missen i listan, lite upprepning med mitt drömyrke och mitt hästmål efter varann ^^ Men jag ska försöka att inte bli tjatig!
I alla fall, mitt hästmål i livet har väl att göra med att jag verkligen vill bli en hästmänniska! Kunna mycket mer om hästar, kunna se saker som jag verkligen inte ser nu när jag tittar på en häst och/eller en ryttare. Samma sak från hästryggen också, just nu känner jag väl att jag nästan gissar mig fram ^^ Hästar är så fantastiska djur och det skulle vara så underbart om man kunde lära känna dem och lära sig vilken hantering som är för hästens allra bästa, för mig handlar det om att allt ska vara på hästens villkor. Jag har inga stora förhoppningar att nå några högra nivåer i varken hoppning eller dressyr, jag vill bara ha ett kravlöst kärleksfyllt förhållande till min häst (när jag till slut köper en om typ en evighet ^^). Hm, djupt inlägg antar jag...
En bild på en lite sömnig Cynd får toppa det här inlägget :)

Dag 17: Hästmål i livet

Japp, då är det min tur igen då;) Mina hästmål? Oj... Har framför allt ett som jag redan jobbar på, och det är att finna en så pass bra kontakt med min häst, Selma, som möjligt. Detta gör jag genom att utöva natural horsemanship, jag testar mig fram med grundmetoder, men vinklar dem så de passar för oss:) Dock är jag inte särskilt duktig än, men jag kämpar. Känner att det inte bara ska vara "häst och ryttare", vill att det ska vara ömsesidig kärlek och kamratskap, vilket inte går tvinga fram.

I framtiden skulle jag vilja ha ett stall där jag tar emot "problemhästar" och deras ägare och helt enkelt hjälper dem till en bättre och sundare relation för båda parter:)

Sammanfattningsvis; Mitt största hästmål här i livet, som jag verkligen brinner och kämpar för, är att lära mig, och vartefter även andra, att tala och förstå hästarnas språk :)

Hasta la pasta! :D

Bara för att jag verkar gilla att alltid ha med en bild också, så kommer en även idag, trickträning med Selma:D



Dag. 17 Hästmål i livet

Oj, hästmål i livet. Den kopplar ju somsagt till gårdagens inlägg och jag har väldigt många mål jag vill nå. Jag skulle först och främst vilja bli en bättre ryttare och kunna "känna" hästen bättre. Alltså typ kommunicera med hästarna bättre och förstå dom bättre. Sen även hjälpa utsätta hästar och få dom att lita på en. Sen även utbilda unghästar och få dom till fina ridhästar. Gud va sluddrigt detta inlägget blev. Men jag skulle också vilja tävla lite. Haha

Dag 17 : Hästmål i livet

Tjeeena!
Maja här igen då! haha
Mina hästmål i livet.. hmm det var inte så svårt för min del.
Jag hade ju kanske tänkt att jobba i något med hästar och det kanske man kan kalla för mål? Men om man ska kolla på min fritid vore det grymt att kunna förstå hästar och kunna förstå vad hästen känner och hur den mår m.m !
Men det blandar man ju in i alltihopa. Men jag tror inte jag skulle försöka komma så överlångt om ni förstår vad jag menar..? Jag vill nog bara bo på en gård med kanske nån / några hästar att ta hand om , att lära känna dom verkligen ordentligt och få dom att lita på en. Tävla skulle nog också vara en del av det då!
Det skulle vara riktigt mysigt!

Dag. 17 Hästmål i livet

Jag skulle nog säga att jag har massor med mål när det gäller hästar och ridning. Allt från lite mindre till större framtida drömmar/mål. När jag skrev om mitt drömyrke igår nämnde jag ju faktiskt att alternativt jobba med att hjälpa hästar, något som man skulle kunna säga är kopplat till det här inlägget. Med det menar jag att ett utav mina lite större hästmål är att just lära mig hur man kan kommunicera med skadade hästar som t.ex. är rädda för något eller någon. Det här är ju som sagt ett stort mål som jag tror kan ta lång tid att uppnå. Förmodligen skulle jag behöva gå någon sorts utbildning och inte minst ägna mycket tid åt att bara vara bland hästar. Vet inte riktigt hur det där fungerar, så det kan vara värt att kolla lite närmare på.
Sedan finns det ju en hög med andra mål som skulle vara najs att uppnå, men i det stora hela är det väl att kunna bli sådär riktigt, riktigt bra och kunnig kring hästar! :)


Gulliga Tove!

Hej allihopa!
Tove har skickat lite bilder till mig som stella tog i somras ;) haha
Dom är bara för fina!







Dag 16: Drömyrke

Eftersom att vi alla är hästtjejor så är det kanske inte så konstigt att det flesta vill hålla på med något som har med hästar eller i alla fall djur att göra :) Jag själv är ju inget undantag! Problemet är att jag ändrar mig heelaa tiden... Just nu tänker jag läsa biologi, för det vet jag att jag är intresserad av, mina starkaste alternativ till yrkesval just nu är väl veterinär eller obducent (creapy huh? ;)) så jag hoppas att det kommer att hjälpa mig..
men mest av allt vill man ju syssla med något man verkligen älskar och för mig är ju det hästar :)
Jag menar, Tobbe Larsson verkar ju ha ett ganska underbart yrke ;)
Puss!

Dag 16: Drömyrke

Passande ämne så här i gymnasievalstider! Jag ursäktar för min frånvaro från bloggen, lite för mycket True Blood på sista tiden... Återgår till ämnet då, drömyrke. Jag har mycket jag skulle vilja jobba med, men något betydelsefullt och roligt ska det vara! Veterinär funderar jag på att utbilda mig till, bl a därför jag ska välja natur på gymnasiet. Även läkare i u-länder eller forskare skulle jag tycka var intressant. Skulle även tycka att det vore himla roligt att jobba med teater/film, alltid gillat att spela teater vetni!

Där fick ni en líten inblick i mitt liv, intressant va?


Dag. 16 Drömyrke

Haloha! :) Vanlig skoldag för mig idag följt av stallet. Där har man ju nu två sköthästar (Exxon och Liqurice) att sköta om varav den ena inte var särskilt glad, så där blev det mest gos. Liqurice där emot var lika glad som vanligt, men det blev bara en snabb rykt för hans del "/

Nu till dagens ämne, drömyrke. Något som jag tycker skulle vara urballt är om man fick en kariärr inom hästhantering. Men det jag siktar på då är lite det som dem andra var inne på, att kunna hjälpa hästar som blivit eller blir illbehandlade. Att försöka fånga deras förtroende för människor eller andra saker de upplever läskiga. Det här är något som jag tror kan vara väldigt svårt att ha som yrke och försörja sig genom, men kanske kan jag i alla fall utveckla mitt hästintresse till något liknande. Annars vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på i mitt liv som vuxen.. något skojsigt hoppas jag i alla fall :)

Nu ska jag strax hoppa in i duschen
Hasta la vista! :)


Dag 16: Drömyrke


Oj... Mina framtida drömmar har pendlat mycket under åren, som t.ex. ville jag bli militär eller delfinskötare när jag var liten (två yrken som ligger nära varandra...xD). Men det jag drömt om längst och alltid pendlat tillbaka till är ändå att bli brandman. Visst har jag en dröm om att föda upp fjordingar och frieser hästar, att hjälpa hästar som blivit eller t.o.m. blir illa behandlade, men det lär ju dock inte inträffa, olyckligtvis. Nejmen brandman vill jag bli då jag är en människa med mycket energi, jag skulle typ dö av tristhet om jag skulle behöva sitta inne på ett kontor hela dagarna. Delvis är det det jag vill bli för att man hjälper andra och det är sjukt spännande, plus att man håller sig i bra form:) Idén till att bli brandman fick jag först när min bror var med i "Ungdomsbrandkåren" (man fick testa på massa saker som brandmän gör, t.ex. rökdykning med riktig utrustning och eld, brand i kläder o.s.v i ca ett år (bara vissa utvalda)). Även jag sökte in när jag var tillräckligt gammal (12 år) och kom med, kan säga att det är det roligaste jag har varit med om. Sedan dess har jag velat bli brandman, men tvivlar på om jag kommer orka ta mig till den fysiska styrka man måste ha. Men jag ska klara det, förr eller senare! :D Så nu vet ni vad jag drömmer om att jobba som så fort skoltortyren är över! :)


Dag 16: Drömyrke

Tjolahopp!
When I grow up så vill jag nog bli något med djur , det skulle nog bli hästar! Största drömmen just nu är väl att bli som jenny sa hoppryttare på elitnivå! Hur tufft är inte det? :o Men den drömmen kommer nog vara ganska länge i mina tankar& fantasier (a' haha. Skulle vara tufft att vara såndär som Tobbe ( ponnyakuten ) är nu , att lösa problem och att kunna förstå hästar på ett så bra sätt som han gör. Unghästutbildning och att rida in andras och sina egna hästar.. Eller hästuppfödning..?
Men jag och jenny är ganska lika i våra drömmar. Våran kära pappa har givit oss intresse och lärt oss en hel del om fotografering och tänk att jobba som fotograf? Jag skulle nog helst  vilja fota sport eller natur! Skulle vara grymt !
Men jag kommer nog ändra mig en hel del under dom åren jag har kvar till gymnasiet..
Då vet ni lite om vad mina drömmar handlar om! ;)
PUSS

DAG 16: Drömyrke

Jag måste bara säga att jag sitter och skrattar åt nikes bästa gunnorp minne, hahaha fytusan vad roligt det var!

Okej, mitt drömyrke. Jo jag har drömmar, antingen skulle jag vilja bli fotograf och fota både sport, djur och natur och även porträtt. Åh det skulle vara galet kul!
Jag skulle också vilja bli unghästutbildare eller vetirinär, fast största drömmen är nog hästuppfödare, fast det får nog fortsätta vara en dröm.. Nej förresten, högsta drömmen är hoppryttare på elitnivå! haha. Men här har ni lite grejer som jag skulle vilja bli, nu kanske ni förstår varför jag väljer mellan media programmer / häst - natur programmet? :)

Idag har jag studiedag och känner mig mycket bättre, så jag rullar snart ut mot stallet och sen när jag kommer hem ska jag gräva ner mig i plugg.
heido

RSS 2.0